Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Μια απάντηση στην εθνική ανευθυνότητα της ακροδεξιάς προπαγάνδας



Το όπλο της Αριστεράς απέναντι στις ακροδεξιές απόψεις είναι η πολεμική μέσω των ιδεών.
του Σταμάτη Θεοδωρόπουλου
Σε πρόσφατο άρθρο, μόνιμου αθρογράφου του Antinews, επιχειρείται να δοθεί απάντηση σε απόψεις που υποστηρίζουν την αναγκαιότητα επίλυσης στην παρούσα συγκυρία του θέματος με την ονομασία της ΠΓΔΜ. Απόψεις που έχουν υποστηριχθεί και με κείμενα στον Μετασχηματισμό, γίνεται άλλωστε στο Αntinews και απαξιωτική αναφορά σε “αναλυτές” των ΜΜΕ.
Αποτελεί απόφαση της Συντακτικής Επιτροπής του Μετασχηματισμού ότι με την εθνικιστική και ακραία πτέρυγα της ΝΔ δεν αποφεύγουμε την αντιπαράθεση. Απέναντι σε έναν αντίπαλο που θεωρούμε τόσο επικίνδυνο για την δημοκρατία αλλά και τα καλώς εννοούμενα εθνικά συμφέροντα, η αδιαφορία είναι πολυτέλεια.
Οι απόψεις τους πρέπει να αναλύονται και να απαντώνται εξαντλητικά. Κι ας είναι ενοχλητικό το προσβλητικό ύφος τους και το υβριστικό λεξιλόγιο τους. Κι ας είναι επιθετικά έως χυδαία τα σχόλια των οπαδών τους στα SocialMedia κάτω από τις αναρτήσεις. Γιατί το όπλο της Αριστεράς απέναντι στις ακροδεξιές απόψεις είναι η πολεμική μέσω των ιδεών.
 
Ο αρθρογράφος λοιπόν του Antinews Θανάσης Κ. (άγνωστο γιατί υπογράφει χωρίς το επώνυμο του όπως και όλοι οι μόνιμοι του site, φοβούνται κάτι;) επιχειρεί να απαντήσει δια της διαστρεβλώσεως των επιχειρημάτων του αντιπάλου. Απαντά λοιπόν σε πράγματα που δεν ισχυρίζεται η αριστερά και φυσικά απαντά πολύ πειστικά. Αφού βάζει ανοησίες στο στόμα της Αριστεράς, μετά τις κατατροπώνει μεγαλοπρεπώς και αισθάνεται δικαιωμένος.
 
Απαντά λοιπόν ότι δεν θα λειτουργήσουμε πιο “αποτρεπτικά” απέναντι στην Τουρκία αν επιλυθεί το πρόβλημα με την ΠΓΔΜ γιατί δεν απασχολούμε ως κράτος ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις στα βόρεια σύνορα μας. Μα αυτό ακριβώς ( με άλλο σκεπτικό) τονίζει και η Αριστερά. Ότι δεν απειλούμεθα από την ΠΓΔΜ, είναι εκτός δυνατοτήτων της κάτι τέτοιο ακόμη και αν το ήθελε, και άρα είναι περιττή η κινδυνολογία της ακροδεξιάς ότι ... διεκδικούν την Θεσσαλονίκη. Εκτός αν ο αρθρογράφος θεωρεί ότι απειλούμεθα αλλά επί δεκαετίες αφήνουμε τα σύνορα σκοπίμως αφύλακτα...
 
Απαντά επίσης στο ότι με την επίλυση του προβλήματος με την ΠΓΔΜ θα απελευθερώσουμε ως κράτος “πολιτικό κεφάλαιο” για να το χρησιμοποιήσουμε έναντι των τουρκικών προκλήσεων. Αυτό είναι ένα υπαρκτό επιχείρημα, δεν το επινόησε ο αρθρογράφος του Αntinews.
 
Πώς το ερμηνεύει όμως; Ότι (τάχα μου) λέμε ότι οι σύμμαχοι μας θα μας “ανταμείψουν” με στήριξη.
 
Αν λέγαμε τέτοιες ανοησίες θα ήμασταν άξιοι του χλευασμού ακόμη και των ακροδεξιών.
 
 Δεν τίθεται θέμα “ανταμοιβής” στις διεθνείς σχέσεις. Θέμα ανάλωσης διπλωματικού και πολιτικού κεφαλαίου τίθεται, δηλαδή να μην χρειάζεται να δίνεις κάθε φορά μάχη για να μην τους αποκαλούν Μακεδονία σκέτο (όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση μετά την ... καταπληκτική γραμμή που επέβαλαν στη χώρα οι υπερπατριώτες το 92-94). Να μην χρειάζεται να βάζεις συνεχώς βέτο σε διεθνείς οργανισμούς κλπ. Και να αναλώνεις σε αυτό το ζήτημα τις συμμαχίες σου. Τι δεν καταλαβαίνει άραγε ο κ. Κ;
 
Με την ίδια άνεση στην παρερμηνεία, θεωρεί ότι το να επιλυθεί το πρόβλημα με την ΠΓΔΜ και να αναλάβει η Ελλάδα ηγετικό ρόλο στα Βαλκάνια σημαίνει ότι θα μας τον “αναθέσει” το ΝΑΤΟ.
 
 Ρε, μανία οι ακροδεξιοί με τις “ανταμοιβές” και τις “αναθέσεις”.
 
Μάλλον τους έχει μείνει από τη μετεμφυλιακή Ελλάδα της ξενοδουλείας. Ηγετικό ρόλο δε σου αναθέτει ποτέ κανένας. Αλλά μια καλή σχέση με την ΠΓΔΜ και την Αλβανία, θα προσθέσω και τη Βουλγαρία, σημαίνει ότι πρωταγωνιστής στη σχέση θα είναι ποιός; Η ΠΓΔΜ; Τα αντικειμενικά μεγέθη δείχνουν άλλο.
 
Τόσο απλά.
 
Στη συνέχεια βρίσκει το φοβερό επιχείρημα ότι και αν ακόμη η ΠΓΔΜ υπογράψει διεθνή συμφωνία με την Ελλάδα, το Συνταγματικό Δικαστήριο της μπορεί να την ακυρώσει. Έτσι λέει συμβαίνει διεθνώς, η εσωτερική νομιμότητα είναι ισχυρότερη από το Διεθνές Δίκαιο.
 Να τον ακούσει ο Ερντογάν να βγάλει μια απόφαση τουρκικού δικαστηρίου ότι δεν ισχύει η Λωζάνη.
 
Ευτυχώς δεν είναι έτσι τα πράγματα, αλλιώς θα βρισκόμασταν διεθνώς σε πλήρη ανομία και συνεχείς πολέμους.
 
 Πέραν όμως αυτού, αν εκεί κολλάει, ας περιμένουμε να κρίνει το Συνταγματικό Δικαστήριο της ΠΓΔΜ θετικά τη Διεθνή Συμφωνία και την κυρώνουμε μετά.
 
Έλεος δηλαδή με τα φαντάσματα...
 
Τέλος, το πιο επικίνδυνο απ όλα, η αιτία που είναι απολύτως απαραίτητη μια απάντηση στα γραφόμενα του Αntinews, είναι η άποψη του για το ενδεχόμενο “ατυχήματος” στο Αιγαίο.
 
 Όπου η άποψη του είναι ότι το “ατύχημα”, το θερμό επεισόδιο δηλαδή, είναι αναπόφευκτο γιατί είναι επιλογή της Τουρκίας.  Και προτείνει μια και η κλιμάκωση είναι “αναπόφευκτη” να την επιδιώξουμε σε μια τουρκική πρόκληση, ώστε να βρούμε μετά το δίκιο μας στη διεθνή διαιτησία.
 
Ο ακροδεξιός αρθρογράφος του Αntinews έφτασε ήδη στη διεθνή διαιτησία για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα!!!! Με στόχο όπως γράφει “να χάσουμε τα λιγότερα και να σώσουμε τα περισσότερα”.
 
 Μήπως έχουν αποφασίσει και τι ακριβώς να χάσουμε, έχουν και σχεδιασμό γι αυτό;
 
Είναι δυνατόν να δημοσιεύονται τέτοια κείμενα σε site που λειτουργεί ως ημι-επίσημο της ομάδας Σαμαρά;Γιατί μην ισχυριστούν ότι δεν γνωρίζει όλη η Ελλάδα αλλά επίσης και η τουρκική πλευρά πως ακριβώς λειτουργεί πολιτικά το συγκεκριμένο site.
 
Ημι-επίσημα η ομάδα Σαμαρά γράφει ότι θα γίνει ότι γίνει, θα χάσουμε κάτι (από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα!) αλλά πάλι καλά, αυτό να επιδιώξουμε ως μην χείρον.
 
Κάποιος να τους μαζέψει ΤΩΡΑ. Όχι κρατικοί θεσμοί, γιατί δημοκρατία έχουμε και ο καθένας ότι θέλει πρέπει να γράφει. Αλλά η ΝΔ ως κόμμα κάτι να κάνει. Να διαχωρίσει τη θέση της, να πει ότι διαφωνεί πλήρως και κάθετα, να διαγράψει κανέναν

Τόση ανευθυνότητα δεν υποφέρεται.
πηγή: metasximatismos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου