Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Γενναίες αποφάσεις για ένα καλύτερο ποδόσφαιρο. Αρκεί να θες…

Γράφει ο Μανώλης Καλουδάς
Προσωρινό «λουκέτο» μέχρι νεωτέρας. Αυτό αποφάσισαν, μετά τη συζήτηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου, οι Γιώργος Βασιλειάδης και Αλέξης Τσίπρας μετά τα όσα έγιναν χθες, στην Τούμπα, στην αναμέτρηση ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ.Ό,τι ακριβώς είχε συμβεί δηλαδή και πριν ακριβώς τρία χρόνια, με αφορμή τα σοβαρά, τότε, επεισόδια στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, στο περιθώριο του ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός και τη συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας, την οποία οι εκπρόσωποι των «ερυθρολεύκων» και των «πρασίνων» μετέτρεψαν σε… πόλεμο. Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα…
Από τότε μέχρι σήμερα δεν άλλαξε τίποτα. Οι κάμερες στα γήπεδα παρέμειναν σε αχρηστία, ανακαλύφθηκαν τρόποι παράκαμψης του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και ο αριθμός των επεισοδίων, με αποκορύφωμα τον περυσινό τελικό Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό, συνεχίστηκαν κανονικά. Τα ίδια θα συμβούν και τώρα αν δεν παρθούν γενναίες αποφάσεις. Και στις γενναίες αποφάσεις δεν συμπεριλαμβάνεται η προσωρινή διακοπή του πρωταθλήματος για τα μάτια του κόσμου και η συνέχειά του σε καθυστερημένο χρόνο με ημερομηνία λήξης το τέλος Μαΐου, αφού τότε οι ομάδες πρέπει να παραχωρήσουν τους παίκτες τους στις Εθνικές που συμμετέχουν στο Μουντιάλ της Ρωσίας.
Γενναία απόφαση θα ήταν ένας ενδεχόμενος τριετής αποκλεισμός των ελληνικών ομάδων απ’ όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, οι οποίες αποτελούν τη νούμερο 1 πηγή εισοδήματος για τους μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Γενναία απόφαση θα ήταν η αναδιανομή των χρημάτων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Ο τελευταίος να παίρνει τα χρήματα του πρωταθλητή, ο προτελευταίος του δεύτερου και πάει λέγοντας.
Γενναία απόφαση θα ήταν να μπει ένα μίνιμουμ ελλήνων ποδοσφαιριστών σε κάθε ομάδα.
Γενναία απόφαση θα ήταν να αυστηροποιηθούν στο μέγιστο οι ποινές που προβλέπονται από τον ΚΑΠ.
Γενναία απόφαση θα ήταν να κληθούν όλοι οι πρόεδροι των μεγάλων ευρωπαϊκών ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων και να καταθέσουν τις απόψεις τους, το know how για ένα αξιόλογο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.
Γενναία απόφαση θα ήταν να επιβληθούν αυστηροί κανόνες σε κάθε σύλλογο σε ό,τι αφορά στις Ακαδημίες και τους παίκτες που συμμετέχουν σ’ αυτές.
Γενναία απόφαση θα ήταν να θεσπιστεί ένα μεγάλο χρηματικό – και όχι τιμητικό – μπόνους για την ομάδα με τις λιγότερες κάρτες, για την ομάδα της οποίας οι οπαδοί δεν δημιούργησαν το παραμικρό επεισόδιο.
Γενναία απόφαση θα ήταν ν’ απαγορεύονται οι πρόεδροι των ομάδων να μιλούν για οποιαδήποτε απόφαση του διαιτητή, για οποιονδήποτε αντίπαλο παίκτη ή αντίπαλο προπονητή. Όπως συμβαίνει στο NBA.
Γενναία απόφαση θα ήταν… Πες μου εσύ.
altsantiri

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου