Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Ένα φου να τους κάνουμε θα χαθούν…



Περάσαμε ένα έντονο Σαββατοκύριακο εδώ στη Μυτιλήνη με το επεισόδιο στο 8ο δημοτικό σχολείο.
Τα δημοκρατικά και αντιφασιστικά αντανακλαστικά της κοινωνίας μας δοκιμάστηκαν και ευτυχώς λειτούργησαν, απομονώνοντας προσφυγοφοβικές φωνές, που υποβόσκουν σε κάθε κοινωνία και ψάχνουν ευκαιρία για να εκδηλωθούν.
Το νησί έχει περάσει πολύ πιο δύσκολα κι έμεινε όρθιο. Η Λέσβος δεν θα γίνει Ωραιόκαστρο. Χρέος όλων μας είναι να ρίξουμε τους τόνους και να είμαστε σε εγρήγορση, συνεχίζοντας να δίνουμε τις μάχες μέσα στην κοινωνία, στο καφενείο, στο σχολείο, στη δουλειά μας.
Υπάρχουν πολλοί «λόγοι» για να τρωγόμαστε μεταξύ μας. Εθελοντές ενάντια σε αμειβόμενους σε ΜΚΟ, ξένες ΜΚΟ με ελληνικές ΜΚΟ, ανεξάρτητες ΜΚΟ - τυπικές ΜΚΟ, Συριζαίοι -όλοι οι άλλοι, αντιεξουσιαστές- συμβιβασμένοι κ.λπ., πολλά τέτοια «μέτωπα» μπορούμε να βρούμε.
Όλοι όμως πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι βασικός μας εχθρός είναι ο φασισμός και όσοι θέλουν να κάνουν τη ζωή των προσφύγων δύσκολη στον τόπο μας. Όλοι μαζί να είμαστε παρόντες στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο που οργανώνεται για τις 18 Οκτώβρη, στην πλατεία Σαπφούς, στις 6 το απόγευμα.
Λέσβος Γη Αντιφασιστική… τίποτε άλλο.
Όλοι μαζί, αλληλέγγυοι, και ένα φου να τους κάνουμε θα χαθούν.
mplokia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου