Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Δις ισόβια σε «γαλάζιο» αυτοδιοικητικό για υπαιξέρεση σε δημοτική επιχείρηση, στη Θράκη



Ποινή κάθειρξης δις ισόβια επέβαλε στο Θεολόγο Καλαϊτζή το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θράκης για την υπόθεση της εταιρίας ΕΑΠΑΞ
Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο της υπό εκκαθάριση Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου Ξάνθης, για τα αδικήματα της απιστίας και της υπεξαίρεσης, ποσού που σύμφωνα με τον έλεγχο των Οικονομικών Επιθεωρητών υπολογίζεται σε ύψος που υπερβαίνει το ένα εκατ. ευρώ.
Η ποινή ήταν σύμφωνη με την πρόταση του Εισαγγελέα της Έδρας κ Σκιαδαρέση για την ενοχή σύμφωνα με το κατηγορητήριο, κρίθηκε αθώος για την κατηγορία της πλαστογραφίας ενώ δεν του αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά.
Κάθειρξη 12 ετών στο Διευθυντή της Επιχείρησης
Με κάθειρξη 12 ετών τιμωρήθηκε ο συγκατηγορούμενός του Γιώργος Δερές, διευθυντής της Επιχείρησης,  στον οποίο αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου. Η έφεση που κατέθεσε θα έχει ανασταλτικό χαρακτήρα και θα αφεθεί ελεύθερος με καταβολή εγγύησης 10.000 ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του xanthi2.gr, η δικογραφία για την υπόθεση της «αμαρτωλής» εταιρίας έχει διαβιβαστεί αρμοδίως προκειμένου να διερευνηθεί η εμπλοκή και άλλων προσώπων στην υπόθεση.
Πηγή: Xanthi2.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου