Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Ρεκόρ.. παραιτήσεων

Το Υπουργικό Συμβούλιο
του Τάσου Παππά
Τόσες παραιτήσεις υπουργών μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα δεν έχουν ζητήσει οι αντιπολιτεύσεις την περίοδο της Μεταπολίτευσης. Πρόκειται για ρεκόρ. Αν ο Τσίπρας πάρει τοις μετρητοίς όσα γράφονται και λέγονται για τους κυβερνητικούς παράγοντες, πρέπει να διώξει σχεδόν τους πάντες. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν απαιτήσει μέχρι τώρα τις παραιτήσεις:
■ Του Νίκου Φίλη γιατί έχει βαλθεί να ξεριζώσει από την εκπαίδευση τον ελληνοχριστιανικό πολιτισμό, ξαναγράφει την Iστορία και συκοφαντεί την εκκλησία όπου βρεθεί και όπου σταθεί.
■ Του Παύλου Πολάκη γιατί είναι αγενής, θρασύς, τραμπούκος και έχει καταστρέψει το ΕΣΥ.
■ Του διδύμου του υπουργείου Δικαιοσύνης (Παρασκευόπουλος, Παπαγγελόπουλος) γιατί οργανώνει μεθοδικά και κυνικά την επιχείρηση υπονόμευσης της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης.
■ Του Νίκου Παππά και του Χρ. Σπίρτζη γιατί είναι απατεώνες, στήνουν τη νέα διαπλοκή και την έχουν δει καναλάρχες.
■ Του Αλ. Φλαμπουράρη και του Γ. Σταθάκη γιατί έχουν αποτύχει να φέρουν επενδυτές στην Ελλάδα, χώρια που τα «πόθεν έσχες» τους απασχόλησαν τη δημόσια συζήτηση.
■ Του Νίκου Τόσκα γιατί ανέχεται το κράτος των Εξαρχείων και ψέκασε τους συνταξιούχους.
■ Του Πάνου Σκουρλέτη γιατί λέει διάφορες αριστερές ιδεοληψίες για τις δημόσιες επιχειρήσεις, ενώ προσπαθεί να χαλάσει τη δουλειά τής «Ελληνικός Χρυσός» στη Χαλκιδική.
■ Του Γιάννη Μουζάλα γιατί δεν μπορεί να κουμαντάρει το προσφυγικό και γέμισε τη χώρα με κέντρα φιλοξενίας.
■ Του Νίκου Κοτζιά γιατί υπνώττει, ενώ οι εχθροί της πατρίδας κόβουν βόλτες στο Αιγαίο και βάζουν θέμα Τσάμηδων.
■ Του Γιώργου Κατρούγκαλου γιατί έχει καταδικάσει τους σημερινούς συνταξιούχους σε συντάξεις πείνας και τους μελλοντικούς σε αργό θάνατο.
■ Του Ευκλείδη Τσακαλώτου γιατί έβαλε την υπογραφή του στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
■ Του Αριστείδη Μπαλτά γιατί, εκτός από το κακόφημο παρελθόν του στο υπουργείο Παιδείας (τα περί αριστείας), δεν κάνει τίποτε για τον πολιτισμό, άσε που δηλώνει θαυμαστής του Αλτουσέρ.
■ Του Τρύφωνα Αλεξιάδη γιατί δεν μπορεί να μαζέψει τους φόρους και να τσακίσει το λαθρεμπόριο.
■ Της Θεανώς Φωτίου γιατί χλευάζει τους φτωχούς με ανόητα αστεία για γεμιστά και κατηγορεί τους δημόσιους υπαλλήλους ότι σαμποτάρουν το κυβερνητικό έργο.
■ Του Θοδωρή Δρίτσα γιατί παραλίγο να ακυρώσει την επένδυση της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά και αρνείται να συμφιλιωθεί με τη νέα κατάσταση.
■ Του Βαγγέλη Αποστόλου γιατί έβγαλε τους αγρότες στα μπλόκα.
■ Του Πάνου Καμμένου γιατί... ένα βουνό είναι οι αιτιάσεις εναντίον του και εφ’ όλης της ύλης.
■ Την έχουν γλιτώσει, για άγνωστους λόγους, ο Γ. Χουλιαράκης, ο Χρ. Βερναρδάκης, ο Π. Κουρουμπλής και κάποιοι υφυπουργοί.
Είναι όλοι αυτοί ανεπαρκείς ή μοιραίοι, όπως ισχυρίζεται η αντιπολίτευση; Οχι. Υπάρχουν κυβερνητικά στελέχη που δεν μπορούν; Σίγουρα. Κάποιοι που δυσκολεύονται να ανταποκριθούν γιατί διαφωνούν με την πολιτική που καλούνται να εφαρμόσουν;
Ναι. Τα ζητούμενα λοιπόν για τον Τσίπρα σε ό,τι αφορά τον ανασχηματισμό είναι η συνοχή, η συναντίληψη, η αποτελεσματικότητα και η διεύρυνση. Πάνω απ’ όλα όμως είναι η επεξεργασία ενός σχεδίου με σαφείς προτεραιότητες.
Ανάγωγα
«Δεν αντισταθήκατε την περίοδο της μεταπολίτευσης στους διορισμούς», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό. Προφανώς δεν αναφερόταν στον Τσίπρα, αλλά στα κόμματα της Αριστεράς γενικώς.
Αν όμως η Αριστερά δεν αντιστάθηκε στους μαζικούς διορισμούς, δεν πρέπει να μας πει ο κ. Μητσοτάκης ποια κόμματα έκαναν τους διορισμούς; Υπάρχει ένα προβληματάκι εδώ.
efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου