Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Mήνυμα Ειρήνης από τους μαθητές του 1ου Δημοτικού Κέρκυρας



Αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα υιοθέτησης ενός πιο δραστήριου τρόπου ζωής των παιδιών και εφήβων και στην προσπάθειά τους να παρακινήσουν τους μαθητές να συμμετάσχουν σε οποιοδήποτε είδος φυσικής δραστηριότητας με απώτερο στόχο τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης, την καλλιέργεια ή/και ενίσχυση της ευεξίας, οι εκπαιδευτικοί του Α΄Δημοτικού Σχολείου Κέρκυρας αποφάσισαν να υιοθετήσουν για το τρέχον έτος 2016-2017 το σύνθημα: «Νοιώσε τη  χαρά  της  άθλησης  χωρίς το άγχος της  νίκης και το φόβο της αποτυχίας: Αθλητισμός- Δικαίωμα για όλους».
Τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016 στο 1ο Δημοτικό υλοποιήθηκαν αθλητικές δραστηριότητες, κινητικές δραστηριότητες, παιχνίδια, χορός, αθλήματα κλπ. ανάλογα με την ηλικία των μαθητών/τριών και τις υποδομές του σχολείου.
Το 1ο Δημοτικό φιλοξένησε την Ελληνική Ομοσπονδία Κρίκετ που παρουσίασε την ιστορία του αθλήματος, τον εξοπλισμό και παρουσίασε τον τρόπο και τους κανόνες του παιχνιδιού.
Επίσης οι αθλητικές δράσεις εμπλουτίστηκαν και συνδυάστηκαν με προβολές ταινιών, βίντεο σχετικής θεματολογίας, διαδραστική συζήτηση – αναστοχασμό , ανάγνωση και συζήτηση κειμένων, άρθρων από εφημερίδες και περιοδικά, κλπ., καλλιτεχνική – εικαστική – μουσική δημιουργία με συναφή θεματολογία  και άλλα.
Στο τέλος, οι μαθητές έμαθαν ότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες γινόταν εκεχειρία πριν και κατά τη διάρκεια των αγώνων, με κατάπαυση των εχθροπραξιών των αντιμαχομένων πλευρών. Μαζί και πέρα από τον αθλητισμό σε μια δύσκολη για τη χώρα και τον κόσμο συγκυρία, το σύνθημα που θέλει να δώσει το Σχολείο είναι να γίνει ειρήνη σε όλο τον κόσμο για να μην έχουμε πρόσφυγες, μετανάστες, φτώχια, δυστυχία, πείνα.
Έτσι οι μαθητές σχημάτισαν με τα σώματά τους το σήμα της ειρήνης με την ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο…και έστειλαν το μήνυμα: «Ειρήνη σε όλο τον κόσμο!»

enimerosi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου