Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ KΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΕΚΝΩΝ


Σε απόγνωσοι οι εργαζόμενοι

Ιδιωτικές εταιρείες καταργούν τη χορήγηση του οικογενειακού επιδόματος (10%) και του επιδόματος τέκνων (5% για κάθε παιδί) προφασιζόμενες την οικονομική κρίση και αξιοποιώντας τον νόμο για τις επιχειρησιακές συμβάσεις. Επιβάλλουν δηλαδή, την καταβολή στους εργαζομένους των νομοθετημένων κατώτατων μισθών και ημερομισθίων και την προσαύξησή τους μόνο με τις συμπληρωμένες έως τις 14/2/2012 πολυετίες.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Ημερησία», η πρώτη είναι επιχείρηση επισιτισμού και η δεύτερη είναι επιχείρηση παροχής υπηρεσιών ασφαλείας (security).
Μάλιστα το δημοσίευμα επικαλείται ότι οι νέοι όροι είναι ήδη σε ισχύ, καθώς όπως αναφέρει οι οι συμβάσεις που υπογράφηκαν στις αρχές Αυγούστου και έχουν ισχύ έως και τις 31 Ιουλίου 2017, έχουν ως δικαιολογητική βάση για την κατάργηση των επιδομάτων τη δυσμενή οικονομική κατάσταση, τον περιορισμό των δραστηριοτήτων των εν λόγω επιχειρήσεων, την έλλειψη ρευστότητας και την αδυναμία καταβολής των αποδοχών στο ύψος στο οποίο βρίσκονταν προηγουμένως.
Οι συμβάσεις – που επικαλείται η «Ημερησία» αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι:
Οι μισθοί και τα ημερομίσθια μειώνονται στα επίπεδα των νομοθετημένων κατώτατων ορίων ( Για υπαλλήλους άνω των 25 ετών ο μισθός είναι της τάξης των 586 ευρώ ο και 26,18και για υπαλλήλους κάτω των 25 ετών είναι 510,95 ευρώ.
Όσο για τις αυξήσεις , αυτές θα γίνονται μόνο με τις προβλεπόμενες, από το ν. 4046/12 προσαυξήσεις, δηλαδή έως 30% και 3 τριετίες για τους άνω των 25 ετών και έως 2 τριετίες και συνολικά 10% για τους κάτω των 25 ετών.
«Πέραν της μηνιαίας τακτικής προσαύξησης λόγω προϋπηρεσίας καμιά άλλη προσαύξηση ήτοι επίδομα γάμου ή τέκνων δεν θα περιλαμβάνεται, το επίδομα γάμου καταργείται από τούδε και δεν έχει υποχρέωση η επιχείρηση να το καταβάλει στους έγγαμους εργαζόμενους της» αναφέρουν, συγκεκριμένα, οι σχετικές συμβάσεις.

neaellada

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου