Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Τι θα μας κάνουν το Δεκαπενταύγουστο;



Του Στέλιου Κούλογλου

Tvxs Σχόλιο

Τελικώς είχαν δίκιο οι Σαμαροβενιζέλοι που έκλεισαν την Βουλή το καλοκαίρι: δεν υπήρχε σοβαρό νομοθετικό έργο, αν εξαιρέσει κανείς το νόμο για την εκποίηση της ΔΕΗ που δεσμεύει την ενεργειακή πολιτική της χώρας για τα επόμενα χρόνια, το νόμο για τα δάση, το πολυνομοσχέδιο και τις περικοπές στις συντάξεις, το νόμο για την χρηματοδότηση των κομμάτων, για τον αιγιαλό που πήραν πίσω μετά τις αντιδράσεις και προχθές την τροπολογία «ό,τι θέλουν οι εκδότες» σε άσχετο νομοσχέδιο.
Το ενδιαφέρον είναι η χρονική στιγμή που κατατέθηκε η τελευταία τροπολογία: Σάββατο πρωί. Παλιότερα κάνανε πραξικοπήματα Παρασκευή προς Σάββατο, αλλά τώρα με την «νέα μεταπολίτευση» του Σαμαρά τέτοιες βαρβαρότητες είναι περιττές: καταθέτεις μια τροπολογία με την οποία παρατείνεις επ' αόριστον την προσωρινή λειτουργία των τηλεοπτικών σταθμών, οι οποίοι το βράδυ θάβουν την είδηση της τροπολογίας. Ο λαός είναι στα μπάνια του, οπότε ούτε γάτα ούτε ζημιά.
Η αλήθεια είναι ότι και εκτός Βουλής, το παραγόμενο έργο είναι επίσης σημαντικό. Με τίτλο «Καλοκαιρινά δωράκια στον Κόκκαλη» το νεοδημοκρατικό site antinews διαμαρτυρόταν δημοσιεύοντας 2 πληροφορίες:
«Πληροφορία 1η: Στο “μίνι εξοπλιστικό" (2 δισ. ευρώ, το μεγαλύτερο εξοπλιστικό πρόγραμμα σε συνθήκες κρίσης των τελευταίων ετών - συνήθως τα προηγούμενα χρόνια, ετησίως ήταν 300- 400 εκατομμύρια) δίνεται με απευθείας ανάθεση στον Κόκκαλη (Ιντρακόμ) έργο 20 εκ ευρώ για το τηλεπικοινωνιακό σύστημα του Πολεμικού Ναυτικού "Αιγαίας".
Πληροφορία 2η: Ενώ τα μπάνια του λαού είναι σε φουλ εξέλιξη, το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε ότι μόνο ένας επενδυτής εκδήλωσε ενδιαφέρον για το ιπποδρομιακό στοίχημα και αυτός είναι ο κ. Κόκκαλης με την Intralot».
Συμβαίνουν και άλλα πολύ ενδιαφέροντα αλλά, για να ξαναγυρίσουμε στο συνολικό κυβερνητικό έργο, το ερώτημα είναι άλλο: αν κατεβάζουν τέτοιες τροπολογίες αρχές Αυγούστου, τι πρόκειται να γίνει το τριήμερο που ξεκινά την Παρασκευή 15 Αυγούστου; Τι άλλο θα σκαρφιστούν όσο πλησιάζει το Δεκαπενταύγουστο;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου