Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Ποιος είπε ότι δεν μπορεί κανείς να είναι γελοίος και επικίνδυνος, ταυτοχρόνως;



του Γ. Κυρίτση
Πρόκειται για τη συνήθη αμετροέπεια στα όρια της πατριδοκαπηλείας της σαμαροειδούς δεξιάς, με πινελιές από Δελφινάριο, αλλά θα είναι λάθος αν την αντιμετωπίσουμε μόνον ως τέτοια
Στην εθνική αρχαιολογία όπως προβάλλει με τη μακεδονική σεναριολογία σχετικά με την Αμφίπολη, ήρθε να προστεθεί η νομοθέτηση της εθνικής ιστοριογραφίας την οποία διεκδικούν 38 εθνικόφρονες βουλευτές της ΝΔ. Πρόκειται για τη συνήθη αμετροέπεια στα όρια της πατριδοκαπηλείας της σαμαροειδούς δεξιάς, με πινελιές από Δελφινάριο, αλλά θα είναι λάθος αν την αντιμετωπίσουμε μόνον ως τέτοια. Και μόνον η μόλις μετά βίας υποκρυπτόμενη πρόθεση συμψηφισμού του Ολοκαυτώματος, με τις σφαγές και τους κατατρεγμούς που υπέστησαν οι χριστιανικοί πληθυσμοί της σημερινής Τουρκίας, δείχνει μια ανακλαστική τοποθέτηση στο στρατόπεδο του ιστορικού αντισημιτισμού σε μια φάση που στο πολιτικό σκηνικό υπάρχει πλέον ένα καταστατικά ναζιστικό κόμμα. Η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνη καθώς τα εγκλήματα του Ισραήλ στη Γάζα τροφοδοτούν τέτοιου είδους αντιλήψεις.
Αντιστοίχως, αναμοχλεύεται και ένας φτηνός αναδρομικός τουρκοφαγισμός. Ο συνδυασμός των δύο, μόνον περιπλοκές μπορεί δημιουργήσει στο χειρισμό των εθνικών θεμάτων ειδικά σήμερα που η Ν.Α. Μεσόγειος βρίσκεται σε αναβρασμό. Κοντολογίς οι 38 μόνον ζημιά κάνουν. Στο κάτω κάτω, στην Ελλάδα οι απόγονοι των σφαγιασθέντων ή εκδιωχθέντων χριστιανών της τ. Οθωμανικής αυτοκρατορίας δεν αντιμετωπίζουν ρατσιστική απειλή, εκτός αν θεωρηθούν ως τέτοια τα ανέκδοτα για Ποντίους. Υπήρξε περίοδος που οι Έλληνες πρόσφυγες απο τη Μ. Ασία θεωρούντο β κατηγορίας και "τουρκόσποροι". Ήταν όμως οι πολιτικοί πρόγονοι της σημερινής Δεξιάς που τηρούσαν αυτήν τη στάση. Όσον αφορά δε την Αμφίπολη, εκεί ο μεγαλύτερος κίνδυνος θα ήταν η εν σπουδή ανασκαφή για να συμπτυχθεί ο αρχαιολογικός χρόνος στους βραχυπρόθεσμους σχεδιασμούς του Μαξίμου. Ευτυχώς οι αρχαιολόγοι δεν ψαρώσαν με τον Α. Σαμαρά να υπόσχεται ευρήματα σε δυο εβδομάδες. Όμως η υπερεπένδυση στη γεωγραφία μπορεί να αποβεί μπούμερανγκ. Φανταστείτε τί θα γίνει αν στην μεν Αμφίπολη δεν βρεθεί το... DNA του Μεγαλέξαντρου, αλλά βρεθεί κάτι αντίστοιχο σε κάποια ανασκαφή στην ΠΓΔΜ με την υποστήριξη των εκεί καραγκιοζηδων εθνικιστών. Τότε, θα πρέπει οι δικοί μας μακεδονομάχοι να συνομολογήσουν ότι ο Μεγαλέξανδρος ήταν "Σκοπιανός". Φαίνονται φαιδρά όλα αυτά, αλλά έχουν γίνει διεθνείς κόμπλες για πολύ λιγότερο σοβαρούς λόγους.

avgi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου