Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

ΑΔΕΔΥ: Συνέχιση της απεργίας-αποχής από την "αξιολόγηση"- Όχι στην νέα επίθεση ενάντια στα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.



Στη συνεδρίαση του Γ.Σ της ΑΔΕΔΥ που έγινε στις 21.08.2014, αποφασίστηκε η συνέχιση και η ένταση των κινητοποιήσεων, ενάντια στους νόμους για την "αξιολόγηση", που στοχεύουν στη υλοποίηση των μνημονιακών δεσμεύσεων της κυβέρνησης για νέες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και μείωσεις των αποδοχών  τους και σε ιδιωτικοποιήσεις και διάλυση υπηρεσιών του δημοσίου.
Η αγωνιστική, μαζική και αποφασιστική στάση όλων των εργαζομένων την προηγούμενη περίοδο, οδήγησε στην μη εφαρμογή του νόμου, σε συνεχείς αναβολές των προθεσμιών και στην απόπειρα ποινικοποίησης του αγώνα με την προσφυγή της κυβέρνησης στα δικαστήρια.
Το Γ.Σ της ΑΔΕΔΥ επαναπροκήρυξε νέα απεργία–αποχή από οποιαδήποτε διαδικασία αξιολόγησης στο Δημόσιο και την εκπαίδευση, καθώς από τις διαδικασίες επαναπροσδιορισμού με νέα κριτήρια της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου.
Παράλληλα εξουσιοδότησε την Ε/Ε της ΑΔΕΔΥ για την πραγματοποίηση νέων κινητοποιήσεων με προκήρυξη 24ωρης απεργίας, στάσεων εργασίας κλπ για τη διεκδίκηση του συνόλου των αιτημάτων, που σχετίζονται με την υπεράσπιση των ασφαλιστικών, συνταξιοδοτικών και μισθολογικών δικαιωμάτων, την αποτροπή νέων απολύσεων και της επαναπρόσληψης όλων των απολυμένων κλπ.
Τέλος αποφασίστηκε η συμμετοχή της ΑΔΕΔΥ στις κινητοποιήσεις με αφορμή τη ΔΕΘ και το συλλαλητήριο που οργανώνεται στις 6 Σεπτέμβρη, ώρα 6μμ στη Θεσσαλονίκη, καθώς και προκήρυξη του οργανωτικού–καταστατικού συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ στις 15-16/12/14

ERGASIANET

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου