Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020

Μικρόψυχος κι αχάριστος λαός

του Γιάννη Τεκίδη

Τι έκανε ο άνθρωπος και έπεσαν πάνω του να τον κατασπαράξουν; 

Οι πρωθυπουργοί δηλαδή δεν είναι άνθρωποι;. Δεν κουράζονται; Δεν πάσχουν, ούτε εξουθενώνονται ψυχολογικά και σωματικά από τα παθήματα  και τα βάσανα του κόσμου; Πήγε λοιπόν μια βόλτα και ο πρωθυπουργός μας μέχρι την Πάρνηθα, παρεούλα με πέντε-έξι άλλους, μια μικρή ποδηλατάδα και βούιξε το σύμπαν. Και για να ακριβολογούμε βούιξαν τα λεγόμενα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την… αναισθησία, λέει, την ανευθυνότητα, την αναλγησία του Κυριάκου, την ώρα που η χώρα ζει ένα πραγματικό δράμα με τους εκατοντάδες κάθε εβδομάδα νεκρούς της πανδημίας. Αυτά στο διαδίκτυο όπου ο καθένας λέει και γράφει ότι του κατέβει, γιατί στα σοβαρά ΜΜΕ, τα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας προεξάρχουσας της ΕΡΤ, όπως και στις σοβαρές εφημερίδες το θέμα και δικαίως ουδόλως τους απασχόλησε. Από κοντά φυσικά και οι αμετανόητοι του Σύριζα, που βρήκαν αφορμή για φτηνή αντιπολίτευση, δίχως ουσιαστικά να προτείνουν κάτι συγκεκριμένο στα δύσκολα που περνάμε.

Αγόγγυστα και με μια ασύλληπτη κατανόηση για την μιζέρια, την μικροπρέπεια, την ανθρώπινη ποταπότητα και μικροψυχία των αντιπάλων του, ο επί των ημερών μας Ιώβ της πολιτικής, ο Κυρ. Μητσοτάκης τραβάει τον δύσκολο ανήφορο του αγώνα για την έξοδο της χώρας από την σημερινή δυστυχία. Ανήφορο και αγώνα, μη εμπιστευόμενος πια ούτε τους συνεργάτες του  επιτελικού κράτους, οι οποίοι βάλθηκαν περιέργως και άνευ αφορμής με πράξεις και λόγια ηθελημένα η αθέλητα να τον υπονομεύουν. Τα διπλά βιβλία καταγραφής των κρουσμάτων, εκεί όπου ΕΟΔΥ και επιστημονική επιτροπή μαζί και παράγοντες του υπουργείο Υγείας έχουν χάσει τα αυγά και τα πασχάλια, με κόστος ανθρώπινες ζωές δεν είναι πράξη αίσχιστης δολιοφθοράς του πρωθυπουργού μας; Το μακράς πνοής εμπνευσμένο σχέδιο Πισαρίδη για ανάταξη της οικονομίας και κατοχύρωση των συμφερόντων αυτών που έχουν και κατέχουν (όλο και κάτι θα περισσέψει και για την πλεμπάγια ) για το οποίο ήδη άρχισαν οι μεμψιμοιρίες, οι επιφυλάξεις, ακόμα και η απόφαση του αγωνιστή προέδρου της ΓΣΣΕ να κατέλθει στο πεζοδρόμιο πάνοπλος για την υπεράσπιση της εργατιάς, δεν είναι μια νάρκη στον αγώνα του με χαρακτηριστικά εθνάρχη Κυριάκου;
Αυτά στο εσωτερικό. Γιατί έχεις και αυτούς του εξωτερικού να βυσσοδομούν ενάντια στον λαοπρόβλητο ηγέτη μας. Έρχεται τώρα αυτή η κυρία επίτροπος για θέματα διαφάνειας η Βέρα Γιούροβα και απαντώντας σε ερώτηση-παρέμβαση ευρωβουλευτή του Σύριζα-ΠΣ σχετικά με την – τρόπος του λέγειν – εξαγορά των ΜΜΕ με τα κονδύλια Πέτσα, να απαντά << Ουγγαρία- Πολωνία-Ελλάδα, η ίδια κρατική αθλιότητα, ο ίδιος διασυρμός της δημοσιογραφίας >>. Αίσχος ο πόλεμος που δέχεται η χώρα μας και από κύκλους της ΕΕ.
Ματαιοπονούν. Η δολοπλοκία και η μιζέρια θα συντριβούν μπροστά στην ατσάλινη θέληση και αποφασιστικότητα του Κυρ. Μητσοτάκη
ΥΓ. Οι λέξεις σοβαρότητα, μετριοπάθεια, σύνεση, πολιτική γενναιότητα,  συναίνεση, μάλιστα μπροστά σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές για τον τόπο μας, είναι για την σημερινή κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό , ανύπαρκτες και έννοιες παρωχημένες, άλλων καιρών και εποχών που τις εχθρεύονται απερίφραστα. Ας μην απορούμε πια για τα πεπραγμένα τους. Αυτοί ήσαν πάντα. Αυτοί είναι και τώρα.
LEFT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου