Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Αλγεινά πρωτεία πανευρωπαϊκού αντισημιτισμού



Το 57% των Ελλήνων θεωρεί πως η βεβήλωση των εβραϊκών κοιμητηρίων δεν είναι πρόβλημα
του Παντελή Μπουκάλα
Το εβραϊκό μνημείο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο τοποθετήθηκε εκεί όπου βρισκόταν κάποτε το εβραϊκό νεκροταφείο, η μεγαλύτερη νεκρόπολη της Ανατολής. Το ξέρουν αυτό οι Θεσσαλονικείς, όσοι θυμούνται με συγκίνηση ότι οι Εβραίοι υπήρξαν επί αιώνες σπουδαίο τμήμα της πόλης τους. Και ότι περίπου 50.000 Ελληνοεβραίοι συμπολίτες τους εκτοπίστηκαν από τους ναζί το 1943 και οδηγήθηκαν στο Αουσβιτς. Για την «Τελική Λύση».
Το ξέρουν όμως και τα φασιστοναζίδια της πόλης πως το μνημείο στήθηκε σε τόπο ιερό. Γι’ αυτό και το βεβηλώνουν με λύσσα και χαρά, συνήθως έπειτα από κάποια «πατριωτική» επέλασή τους. Πατριώτες οι ιδεολογικοί γόνοι των δωσίλογων; Πατριώτες όσοι λατρεύουν τα χιτλερικά λάβαρα, ενώ την ελληνική σημαία την κρατούν για παραλλαγή, και για να τσακίζουν με το κοντάρι της «ανθελληνικές κεφαλές»; Οχι βέβαια, όσο κι αν ουρλιάζουν τάχα για τη Μακεδονία. Τέσσερις φορές ώς τώρα βεβήλωσαν το μνημείο, με μπογιές κι ό,τι άλλο ξερνάει το μίσος τους. Στις 25 Ιανουαρίου, δύο μόλις ημέρες πριν από την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος, το κατέστρεψαν. Παραπονούμενοι στον Αδόλφο τους, που «δεν τελείωσε τη δουλειά».
Η ανακοίνωση του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου μετά τη βεβήλωση της 10.7.2018 τελείωνε ως εξής: «Δεν έχουν μείνει άλλες λέξεις για να περιγράψουμε τη θλίψη του Ελληνικού Εβραϊσμού: Ντροπή - ντροπή - ντροπή». Η πρόσφατη ανακοίνωσή του καταλήγει με την πίκρα της ματαίωσης: «Δυστυχώς επαναλαμβάνουμε ότι δεν έχουν μείνει άλλες λέξεις για να περιγράψουμε τη θλίψη του Ελληνικού Εβραϊσμού: Ντροπή - ντροπή - ντροπή».
«Ελληνικός Εβραϊσμός»; Το διαβάζουν αυτό και φρικιούν οι «καθαροί Ελληνες», καθαρότατα εχθροί της δημοκρατίας. Οσοι ούρλιαζαν «αλήτες, προδότες, πολιτικοί» έξω από το Μέγαρο Μουσικής της Θεσσαλονίκης, αποδοκιμάζοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Οσοι υβρίζουν τον «προδότη Προκόπη» στα πρωτοσέλιδα των ρυπαροφυλλάδων τους (τα 2 από τα 11 εξώφυλλα εφημερίδων που κρεμάστηκαν στα περίπτερα της Δευτέρας). Και όσοι δηλώνουν βέβαιοι ότι «ο Εβραίος Σόρος φταίει για όλα». Είναι πάρα πολλοί αυτοί, αν κρίνουμε και από τα πορίσματα πρόσφατου Ευρωβαρόμετρου, που μας δίνουν τα αλγεινά πανευρωπαϊκά πρωτεία αντισημιτισμού.
Μέχρι και την Ουγγαρία του Ορμπαν ξεπερνάμε. Αρκεί ένα εύρημα για να μας φαρμακώσει: Το 57% των Ελλήνων θεωρεί πως η βεβήλωση των εβραϊκών κοιμητηρίων δεν είναι πρόβλημα. Στην Ε.Ε. το ποσοστό είναι 40%. Πάλι θα χρειαστεί ν’ ανοίξουμε τα μάτια των κουτόφραγκων.
καθημερινή

1 σχόλιο: