Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

Κόμμα ανάδελφον #metonΚyriako



Ποιος είπε ότι οι πρόεδροι δεν γιορτάζουμε ποτέ;
Παπαλάμπραινα
Και οι πρόεδροι δικαιούνται μια μέρα να γιορτάζουν. Να γράψουν κι ένα μήνυμα για την επέτειο που κατεκτησαν την κορφή (σ.σ. κανέλα;). Έτσι κι ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε ανάρτηση για την επέτειο των τριών χρόνων από την ημέρα εκλογής του στην ηγεσία της ΝΔ στις 10 Ιανουαρίου 2016.
Πώς περνούν τα χρόνια; 
«Πέρασαν 3 χρόνια από τη μέρα που 400.000 συμπολίτες μας πήραν τη Ν.Δ. στα χέρια τους. Όλοι μαζί καταφέραμε να ανανεώσουμε, να ενώσουμε, να διευρύνουμε και να δυναμώσουμε τη Νέα Δημοκρατία. Η επόμενη μάχη είναι για να δυναμώσουμε την Ελλάδα. Θα τα καταφέρουμε. #metonΚyriako», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο πρόεδρος της Ν.Δ.
Σαν χτες θυμόμαστε τον Άδ. Γεωργιάδη, έναν απλό βουλευτή να τρέχει να προλάβει να είναι υποψήφιος. Και να! Σήμερα είναι ο αντιπρόεδρος! Η προσωπική επιλογή του αρχηγού, όπως ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης μάς έχει τονίσει.
Πράγματι, ο πρόεδρος της Ν.Δ. σε αυτά τα τρία χρόνια έκανε πολλά και πολλές φορές... σπαρταριστά. Μα πιο πολύ, όπως και ο ίδιος επισημαίνει, βοήθησε στην ανανέωση. Πήρε στα χέρια το τιμόνι και με συνοδηγό του τον Άδ. Γεωργιάδη το έστριξε ακροδεξιά, τόσο που το κόμμα έγινε αγνώριστο.
Εσχάτως μάλιστα βρίσκει πλέον σε τοίχο. Στον τοίχο ό,τι πιο αναχρονιστικού και συντηρητικού. 
Μέρες που είναι, όμως, φαίνεται ότι, ακολουθώντας τον χάρτη του Σαμαρά, η διαδρομή καθίσταται μοιραία. Η πρόσκρουση στον «μακεδονικό» τοίχο μοιάζει αναπόφευκτη. Του το δείχνει μέχρι και ο «τροχονόμος» του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ. 
Φαίνεται ότι η Ν.Δ. επί των ημερών Μητσοτάκη ανανεώθηκε τόσο που από «Μένουμε Ευρώπη» έγινε «Άντε γεια Ευρώπη». Δυνάμωσε τόσο που δεν έχει πια ανάγκη τη συμμετοχή της στο ΕΛΚ. Έγινε κόμμα ανάδελφον!
left

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου