Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

«Θα τους πάει μέχρι τέλους» κι αυτούς;


Ο Αντώνης Σαμαράς εκτός από πρώτος πολιτικός και μάλιστα πρώην Πρωθυπουργός που μήνυσε Πρωθυπουργό και Δικαστές, είναι πλέον και ο πρώτος που κινήθηκε δικαστικά εναντίον ενός συνδικαλιστικού οργάνου επειδή προάσπισαν την τιμή και τη μνήμη μιας συναδέλφου τους στη διαφορά της μαζί του.
Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών πρωτοστάτησε στην αποκάλυψη των μεθοδεύσεων για την επαγγελματική και ηθική εξόντωση της Φώφης Μπουλούτα την περίοδο που ο Σαμαράς ήταν Πρωθυπουργός, καθώς είχε τολμήσει να μονογράψει την κόλα του υιού του επειδή αντέγραφε. Νέα στοιχεία δείχνουν και διακίνηση ψευδών στοιχείων που αμφισβήτησαν την εκπαιδευτική της επάρκεια, κάνοντας λόγο για χτύπημα κατά της δημοκρατίας και της ελευθερίας. Μάλιστα ο Πρόεδρος Μ. Κουρουτός εκφράζει την απορία για το γεγονός ότι η αγωγή του πρώην Πρωθυπουργού προσδιορίστηκε ήδη και θα συζητηθεί στο Πρωτοδικείο σε χρόνο-ρεκόρ του 1,5 μήνα, πριν τη μήνυση της Ομοσπονδίας!
Η ανάκληση της απόφασης από το Υπουργείο Παιδείας δικαιώνει την καθηγήτρια η οποία συκοφαντήθηκε τόσο εν ζωή όσο και μετά θάνατο. Όμως το ζήτημα της υπόθεσης είναι η θεσμική αντίληψη ενός πρώην Πρωθυπουργού: Όπως ακριβώς και με την υπόθεση Novartis, στο ξέσπασμα της οποίας άρχισε να απειλεί και μήνυσε από τον Πρωθυπουργό της χώρας μέχρι τους δικαστικούς που χειρίζονται το σκάνδαλο, έτσι και τώρα διώκει τους συνδικαλιστές που αποκάλυψαν τις μεθοδεύσεις.
Ο Σαμαράς έχει κριθεί πολιτικά τόσο για τη διακυβέρνησή του όσο και για τη γενικότερη διαδρομή του. Αυτό που κάνει από τη μέρα που έχει χάσει την εξουσία είναι να επιδεικνύει ολοένα και συχνότερα μια αντιδημοκρατική και εξωθεσμική αντίληψη, καθώς και ένα ακραίο και διχαστικό λόγο για να περισώσει ό,τι μπορεί. Η στάση του μαρτυρά και το πως θα δρούσε αν βρισκόταν και πάλι σε θέση εξουσίας. 
TVXS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου