Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Mε τη βοήθεια του Θεού και του ... Μαρινάκη


Η δημόσια παραδοχή του Προέδρου της ΝΟΔΕ Α' Πειραιώς και νήσων Ιωάννη Βοϊδονικόλα για τη χορηγία του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη προς την κομματική οργάνωση της ΝΔ δεν εξέπληξε για την ουσία της αλλά για τον απροκάλυπτο τρόπο που κοινολογείται.
Όπως αναφέρθηκε, "με τη βοήθεια του Θεού" πάντα, ο επιχειρηματίας ανέλαβε την ανακαίνιση, τον εξοπλισμό και την πληρωμή των ενοικίων για τα γραφεία της οργάνωσης και έγινε αποδέκτης θερμών δημόσιων ευχαριστιών. Οι όροι που διέπουν την ιδιωτική χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων είναι ασφυκτικοί, αλλά για τη ΝΔ του Πειραιά, το πρόβλημα δεν φαίνεται να είναι θεσμικό αλλά αξιακό.
Πολύ περισσότερο, όταν ένας εφοπλιστής, ιδιοκτήτης ποδοσφαιρικής ομάδας, κατηγορούμενος στην υπόθεση Noor1, ιδιοκτήτης ΜΜΕ, κάτοχος του μονοπωλίου διανομής τύπου και αποκαλούμενος από πολλούς "ιδιοκτήτης" της εν λόγω εκλογικής περιφέρειας, χρηματοδοτεί ένα κόμμα -και εφόσον δεν ζούμε στην Κολομβία - τότε υπάρχει πολιτικό ζήτημα.
Δεν μιλάμε απλώς για διαπλοκή πολιτικής εξουσίας και επιχειρηματικών συμφερόντων, αλλά για απευθείας χρηματοδότηση ενός κόμματος.
Υπολογίζοντας τα χρέη της ΝΔ συνολικά σε 220 εκατ. ευρώ που με βάση τις εκτιμήσεις του αρχηγού της θα χρειαστούν 120 χρόνια από σήμερα για να αποπληρωθούν, είναι δεδομένο ότι για τη ΝΔ ένας ολιγάρχης δεν είναι αρκετός.
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου