Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Άδωνις, Βορίδης και άλλοι «γαλάζιοι» υπουργοί στο σκάνδαλο του «Ερρίκος Ντυνάν»



Στη Βουλή διαβιβάστηκε η δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση «Ερρίκος Ντυνάν», ώστε να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες πρώην υπουργών.
Στον φάκελο της υπόθεσης, που έφτασε στα χέρια του Νίκου Βούτση, περιλαμβάνονται τα ονόματα των Άδωνι Γεωργιάδη, Κωστή Χατζηδάκη, Παναγιώτη Μηταράκη, Ανδρέα Λυκουρέντζο και Μάκη Βορίδη.
Η δικογραφία σχηματίστηκε με εντολή της εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Ράικου, που έχει υποβάλει παραίτηση από τη θέση της, στον εισαγγελέα Αντώνη Ελευθεριάνο, προκειμένου να ερευνηθούν οι καταγγελίες του Ανδρέα Μαρτίνη. Η εισαγγελική έρευνα σταμάτησε, όπως ορίζει ο νόμος, καθώς ο Μαρτίνης κατήγγειλε πρώην υπουργούς για διάπραξη ενδεχόμενων αδικημάτων και το θέμα πρέπει να κριθεί από τη Βουλή.
Ειδικότερα ο Ανδρέας Μαρτίνης, πρώην πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν», προσωρινά κρατούμενος για οικονομικές ατασθαλείες σε βάρος του νοσοκομείου, έχει καταθέσει πως οι πρώην υπουργοί της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, Άδωνις Γεωργιάδης, Κωνσταντίνος Χατζηδάκης, Παναγιώτης Μηταράκης, Ανδρέας Λυκουρέντζος και Μαυρουδής Βορίδης συνέδραμαν στην εκχώρηση του νοσοκομείου «έναντι πινακίου φακής», μεσω εκπλειστηριασμού το 2014, σε εταιρεία που, κατά τον καταγγγέλοντα, ανήκει στον Όμιλο Πειραιώς.
Ο Μαρτίνης επιρρίπτει ευθύνες τόσο στον μέχρι πρότινος επικεφαλής του Ομίλου Πειραιώς, όσο και στον εκλιπόντα επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλο.
Στην ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης επισημαίνεται: «Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής διαβίβασε σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων τη δικογραφία με Α.Β.Μ. ΕΔ 2014/338 που σχηματίστηκε για την υπόθεση «Ερρίκος Ντυνάν».
Για την υπόθεση επισυνάπτεται πλήρης φάκελος από την Εισαγγελία Εγκλημάτων Διαφθοράς με την οποία εξετάζεται η διερεύνηση ποινικών ευθυνών των πρώην Υπουργών Άδωνι-Σπυρίδωνα Γεωργιάδη, Κωνσταντίνου Χατζηδάκη, Παναγιώτη Μηταράκη, Ανδρέα Λυκουρέντζου και Μαυρουδή Βορίδη».
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου