Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Εδώ είναι Κύπρος, δεν είναι Τουρκία!



«Εδώ είναι Κύπρος. Δεν είναι Τουρκία. Τουρκία πάρε το χέρι σου από το γιακά μου…». Αυτά είναι μερικά από τα συνθήματα κάτω από τα οποία οι Τουρκοκύπριοι ξεσηκώνονται για άλλη μια φορά κατά της Τουρκίας και των εγκάθετών της – η «κυβέρνηση» των κατεχομένων.
της Νίκης Κουλέρμου
Εστω κι αν η αφορμή για τη νέα γενική απεργία που ξέσπασε στα κατεχόμενα ήταν το τραγικό ατύχημα που στοίχισε τη ζωή σε τρία άτομα, από τα οποία δύο ήταν μαθητές. Νεολαία, συνδικάτα και άλλες οργανώσεις είναι στους δρόμους. Ξανά και ξανά καλούν την Τουρκία και την Αϊσέ να πάει σπίτι της… Οι διακοπές τελείωσαν!
Οι Τουρκοκύπριοι συμπατριώτες μας δεν είναι η πρώτη φορά που ξεσηκώνονται κατά της Τουρκίας και των πολιτικών της που τους κρατούν ασφυκτικά δεμένους και τους σέρνουν στο άρμα των τυχοδιωκτισμών της ό,τι κι αν αυτοί περιλαμβάνουν. Οι Τουρκοκύπριοι συμπατριώτες μας νιώθουν τις συνέπειες της κατοχής στο πετσί τους δυο φορές, όσο και αν αυτό δεν το παραδέχονται κάποιοι στην ε/κ πλευρά.
Υπενθυμίζουμε ότι πριν λίγους μήνες είχαν κινητοποιηθεί χιλιάδες Τουρκοκύπριοι και μάλιστα νέοι στην πλειοψηφία τους, οι οποίοι κάτω από το σύνθημα “Απορρίπτουμε-Reddediyoruz”, βρέθηκαν στους δρόμους να διαμαρτύρονται για την προσπάθεια αφομοίωσης της τ/κ κοινότητας και ιδιαίτερα της νεολαίας μέσα από τη δημιουργία γραφείου νεολαίας και αθλητισμού. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα προέβη σε πολυήμερες και πολύμορφες διαμαρτυρίες, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο τις διεκδικήσεις για προστασία της κοινοτικής ύπαρξης των Τ/κ και της αυτονομίας τους από την Αγκυρα.
Από το 2010, κάθε χρόνο στις 14 Αυγούστου πραγματοποιείται εκδήλωση στην οποία διάφορες τ/κ νεολαιίστικες οργανώσεις διαδηλώνουν για να καταδείξουν ότι η δεύτερη επιχείρηση του Αττίλα το 1974 ήταν μια αδιαμφισβήτητη στρατιωτική εισβολή. Κεντρικό σύνθημα των διαδηλώσεων, ήταν πάντα το “Αϊσέ γύρισε στο σπίτι σου…”.
Και δεν είναι μόνο αυτές. Είναι άλλες τόσες που πραγματοποιούν τακτικά από κοινού η ΠΕΟ και το ΑΚΕΛ, το ΑΚΕΛ και η ΠΕΟ μαζί με τ/κ οργανώσεις και σύνολα τα οποία στέλλουν συνεχώς το μήνυμα της ειρήνης, το μήνυμα της δημιουργικής συμβίωσης και της προόδου, των κοινών αγώνων Ε/κ και Τ/κ για την κοινή τους πατρίδα.
Το ΑΚΕΛ είναι το μοναδικό κόμμα που εδώ και δεκαετίες στηρίζει τους Τ/κ συμπατριώτες μας ως ισότιμους των Ε/κ πολιτών και γι’ αυτή τη στήριξη πλήρωσε βαρύ τίμημα.
Εξακολουθεί και σήμερα να στηρίζει την προσπάθεια επανένωσης του λαού και του τόπου έστω και αν άδικα και αβάσιμα κατηγορείται για συμπόρευση με το ΔΗΣΥ. Στο πλαίσιο αυτό ήταν και η εκδήλωση που έγινε στις 21 Νοεμβρίου στο γήπεδο της Τσεντίν Καγιά. Στο ίδιο πλαίσιο και οι αλλεπάλληλες- το τελευταίο διάστημα- επαφές που έχει η ηγεσία του κόμματος με τ/κ κόμματα που στηρίζουν επίσης τον κ. Ακιντζί και την προσπάθεια για λύση.
Ναι, λοιπόν, εδώ είναι Κύπρος! Αυτό δείχνουν οι ενέργειες της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού και της κοινωνίας που θέλει λύση και εργάζεται πραγματικά γι’ αυτήν.
Δεν είναι Τουρκία όσο κι αν ο Ερντογάν προσπαθεί να πείσει τη διεθνή κοινότητα για το αντίθετο και μάλιστα να κάνει τους Κυπρίους να ντρέπονται για τα αυτονόητα που ζητούν να διασφαλίσουν: την μια πατρίδα ως ανεξάρτητο κυρίαρχο κράτος, χωρίς κηδεμόνες, παραμάνες και εγγυητές και τον ένα λαό, αφέντη του εαυτού του.
πηγή: dialogos.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου