Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Παρασκευόπουλε, πάρε τους Ναζί σπίτι σου

Αν κάποιοι είναι τόσο… μεγαλόψυχοι απέναντι στους φασίστες, θα πω αυτό που οι φασίστες λένε για τους πρόσφυγες, τους μετανάστες και όποιον άνθρωπο υποφέρει: Αν τους αγαπάς Παρασκευόπουλε -και κάθε Παρασκευόπουλε- τους Ναζί, να τους πάρεις σπίτι σου.
του Νίκου Μωραΐτη
Μεταφέρω τη δήλωση του τέως υπουργού δικαοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου, για να μην υπάρχει κανένα περιθώριο παρερμηνείας:
«Η εικόνα της συνύπαρξης στο Καστελόριζο και στη Ρω σε πολλούς μας δεν άρεσε. Από την άλλη όμως πρέπει να αποφασίσουμε τι προτιμούμε: μια προσπάθεια ένταξης της Χρυσής Αυγής στο κλίμα της δημοκρατίας ή τη διαρκή ρήξη».
Ο τεώς υπουργός -στο χαρτοφυλάκιο του οποίου περιλαμβάνονταν και τα ανθρώπινα δικαιώματα (!)- προτείνει, με άλλα λόγια, να αγκαλιάσει η δημοκρατία τα κακά παιδιά, τα απολωλότα πρόβατα, να τους δείξει τη… στοργή που τους λείπει. Και, δεν πειράζει μωρέ, αν μαχαιρώσουν κανέναν στο αριστερό πλευρό, ας τους γυρίσει και το αριστερό!
Ή, αλλιώς, ας μπουν τα δημοκρατικά προβατάκια στη φωλιά του λύκου και ας προσπαθήσουν με δημοκρατικό διάλογο να τον πείσουν να μην τα φάει.
Λοιπόν, ξεκάθαρα, χωρίς περιστροφές – και ξέρω ότι σε αυτό το σημείο εκφράζω αρκετούς ακόμη δημοκρατικούς πολίτες: Αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να δικαιολογήσει, να περιθάλψει ή να εντάξει στο δημοκρατικό τόξο τους νεοναζί βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ας μας το πει να τον αποχαιρετήσουμε δια παντός.
Προσωπικά, ως ψηφοφόρος, άλλη τέτοια «χριστιανικού τύπου» χειρονομία προς τους Ναζί δεν πρόκειται να δεχτώ. Και περίμενα χθες να βγει ο επίσημος ΣΥΡΙΖΑ και να ζητήσει την παραίτηση του Παρασκευόπουλου από το βουλευτικό αξίωμα ή -έστω- να τον αδειάσει.
Σε τελική ανάλυση, αν κάποιοι συριζαίοι είναι τόσο… μεγαλόψυχοι απέναντι στους φασίστες, θα πω αυτό που οι φασίστες λένε για τους πρόσφυγες, τους μετανάστες και όποιον άνθρωπο υποφέρει: Αν τους αγαπάς Παρασκευόπουλε -και κάθε Παρασκευόπουλε- του Ναζί, να τους πάρεις σπίτι σου.
ALTSANTIRI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου