Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Αίμα, τιμή, ακριτικό νησί!



της Άντας Ψαρρά
Η χθεσινή επίσκεψη του Πάνου Καμμένου με ακόμα 10 βουλευτές-μέλη της Επιτροπής Αμυνας της Βουλής σε ακριτικά νησιά και απομακρυσμένα φυλάκια, με στόχο τη συμβολική απάντηση στους εθνικιστικούς ισχυρισμούς πολιτικών της Τουρκίας περί αμφισβητούμενης κυριαρχίας βραχονησίδων, ξεπέρασε κατά πολύ τα όρια μιας θεμιτής πατριωτικής στάσης.
Ο υπουργός Αμυνας, ενώ είχε ακούσει ήδη από όλα τα κόμματα ότι το να προχωρήσει σε κινήσεις εντυπωσιασμού, του τύπου να συνεδριάσει η Επιτροπή της Βουλής στο Καστελόριζο, είναι λάθος, διότι δίνει μεγαλύτερη σημασία στις διάφορες εθνικιστικές κορόνες και επιπλέον η πολιτική της Ελλάδας οφείλει να κινείται μέσα στα όρια της διπλωματίας και κυρίως της λογικής, επέμεινε και τελικά πραγματοποίησε το μίνι αυτό «εθνικό» ταξίδι.
Το αποτέλεσμα όμως, πέρα από την παράλογη κίνηση ανόητου και λαϊκίστικου εντυπωσιασμού, ήταν να αποτυπωθεί για πρώτη φορά σε εικόνα η ταυτόχρονη παρουσία, και μάλιστα δίπλα δίπλα, βουλευτών του δημοκρατικού τόξου με τους εκπροσώπους της ναζιστικής οργάνωσης.
Για «εθνικούς» λοιπόν λόγους ο Κασιδιάρης φωτογραφίζεται δίπλα στον Π. Καμμένο και τον Δ. Βίτσα μπροστά σε ένα φυλάκιο ξεπλένοντας έτσι με τον χειρότερο δυνατό τρόπο την παρουσία της Χρυσής Αυγής στα πολιτικά δρώμενα, και μάλιστα την ίδια στιγμή που είναι σε εξέλιξη η δίκη για την εγκληματική υπόσταση της οργάνωσης.
Η εθνικιστική μαγκιά, παρούσα συνεχώς και παντού, δυστυχώς δεν ξεχωρίζει πλέον όρια και ιδεολογίες ούτε στην Ελλάδα ούτε στην υπόλοιπη Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο, όμως αυτό το σάπιο φρούτο είναι αποδεδειγμένα εξαιρετικά επικίνδυνο.
efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου