Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Ωφελήθηκαν τελικά από την κρίση οι συνταξιούχοι(!) όπως μας ενημερώνει η κ. Λυμπεράκη


Η Αντιγόνη Λυμπεράκη, πρώην βουλευτής του Ποταμιού, μέσα από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, μας «ανοίγει ευτυχώς τα μάτια» για την κοινωνική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα χρόνια της κρίσης. Σύμφωνα με την κ. Λυμπεράκη μια χαρά περνούν οι συνταξιούχοι και όχι μόνο αλλά έχουν βγει και ωφελημένοι (και ας μην το ξέρουν ή το βλέπουν στις τσέπες τους). Μήπως να τους κόψουμε και τελείως τις συντάξεις, κυρία Λυμπεράκη;
Η κ. Λυμπεράκη, καλεσμένη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, διαφώνησε με το επίδομα στους συνταξιούχους που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από το πλεόνασμα του 2016. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Ο τρόπος που αντιμετωπίζεις την ανέχεια δεν είναι να πάρεις μια μερίδα του πληθυσμού που έχει βελτιώσει την θέση της τα τελευταία χρόνια -που είναι οι ηλικιωμένοι άνω των 65- και να πεις σας δίνω ένα δωράκι άπαξ. Γιατί πριν από την κρίση οι ηλικιωμένοι πραγματικά ήταν η ομάδα του πληθυσμού που είχε το μεγαλύτερο ποσοστό φτώχειας. Στην διάρκεια της κρίσης άλλαξε αυτό. Οι ηλικιωμένοι συγκράτησαν κάπως τα εισοδήματά τους και η φτώχεια έπεσε στις οικογένειες με παιδιά και ανεργία».
Πραγματικά, η κοινωνική ανάλυση της κ. Λυμπεράκη «σπάει κόκκαλα», αλλά δεν προκαλεί επ' ουδενί εντύπωση, καθώς έχει ξεστομίσει ανάλογα... διαμαντάκια πολλές φορές. Πραγματικά, οι απόψεις του ΔΝΤ μπροστά στις κ. Λυμπεράκη φαίνονται «παράδεισος».
Εδώ κατά τη κ. Λυμπεράκη οι φτωχοί κάνουν λάθος:
Εδώ κατά την κ. Λυμπεράκη δεν πειράζει να χάσει κάποιος το σπίτι του:
left

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου