Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Ευλογημένη χώρα !!


Κανάλια

της Άντας Ψαρρά
Ένας Σύρος πατέρας έδειρε το παιδί του σε ένα ντους στο κέντρο υποδοχής γιατί, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν ήθελε ο μικρός να κάνει μπάνιο. Το παιδί εξετάστηκε για κακοποίηση και πράγματι, όπως φέρεται να είπε ο γιατρός είχε μώλωπες και προφανώς είχε χτυπηθεί.
Άμεσα ο πατέρας συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ενώ ολόκληρη τη χθεσινή ημέρα έψαχναν απελπισμένα, κυρίως τα ΜΜΕ, και οι αρχές για το ενδεχόμενο να ήταν ο πατέρας μέλος του ISIS πράγμα που δεν επιβεβαιώθηκε. Είναι άλλωστε γνωστό ότι οι πατεράδες που χτυπάνε τα παιδιά τους είναι μόνο οι αλλοδαποί τρομοκράτες.
Ένας Αφγανός φυγάδας από τις φυλακές ανηλίκων Βόλου καταδικασμένος για ληστεία και απόπειρα ανθρωποκτονίας μιας κοπέλας στη Κέρκυρα, ενώ είχε αποφυλακιστεί με όρους το 2015 το έσκασε στη Γερμανία και εκεί διέπραξε φόνο μιας άλλης κοπέλας.
Ο ανήλικος (το 2014) Αφγανός φέρεται να είχε αποφυλακιστεί υπό όρους μετά την ψήφιση του Νόμου για την αποσυμφόρηση των φυλακών και αφού είχε συμπληρώσει το απαιτούμενο διάστημα στις φυλακές.
Φυσικά ολόκληρη τη χθεσινή ημέρα έφταιγε ο Νόμος Παρασκευόπουλου και... προφανώς σε όλες τις προηγούμενες προσπάθειες αποσυμφόρησης φυλακών που από το 2005 επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο δεν υπήρξε κανένα αντίστοιχο περιστατικό, ούτε καν όταν στο παρελθόν αποφυλακίστηκαν (και μάλιστα εκτός αποσυμφόρησης) κάθε λογής ποινικοί κρατούμενοι. Τότε όμως ο Νόμος δεν είχε τη σφραγίδα Παρασκευόπουλου οπότε...ήταν όλα καλώς καμωμένα.
Ένας κρατούμενος ισοβίτης για λόγους σκοπιμότητας στερείται το δικαίωμα στην άδεια και ενώ έχει όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις γι αυτό. Κάποιοι διαμαρτυρόμενοι θέλησαν να συζητήσουν για τον αποκλεισμό αυτό από τα νόμιμα δικαιώματα του Δημήτρη Κουφοντίνα, αλλά η εκδήλωση εμποδίστηκε από το Πανεπιστημιακό Ίδρυμα.
Κανένα σχεδόν μέσο ενημέρωσης δεν θέλησε να μεταδώσει την ακριβή είδηση και όλοι προτίμησαν να «φρυάξουν» με το γεγονός ότι τολμάει ένας ισοβίτης κρατούμενος να θέλει να μιλήσει δημόσια.
Η ομοσπονδία του Μ. Γιαννάκου (ΠΟΕΔΥΝ) που μπήκε δραστήρια στα προβλήματα των Νοσοκομείων από το 2015 μια και μέχρι τότε όλα τα Νοσοκομεία ήταν σχεδόν άψογα αν κρίνουμε από τα λιγοστά δελτία τύπου τις ακόμα λιγότερες κινητοποιήσεις και τις ανύπαρκτες καταγγελίες, έκτισε (!) χθες με τσιμεντόλιθους το Υπουργείο Υγείας σε μια ολιγάριθμη πρωινή συγκέντρωση.
Η εκδήλωση χαιρετίστηκε από τα ΜΜΕ και μεταδόθηκε σε ζωντανές συνδέσεις. Το κίνητρο φυσικά ήταν οι κακές συνθήκες που ειδικά από το 2015 επικρατούν στα νοσοκομεία και προπαντός το ενδιαφέρον για τους ασθενείς πολίτες.  
Τι από όλα αυτά τα παραπάνω δεν καταλαβαίνετε;
Ζούμε στην τέλεια χώρα όπου μόνο οι αλλοδαποί μπαμπάδες κακοποιούν τα παιδιά τους, όπου ένα φρικτό έγκλημα ενός φυγάδα περίπου αποδίδεται στην επιείκεια του Νόμου, όπου κάποιοι ειδικοί κρατούμενοι δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους υπόλοιπους και όπου τέλος μπορούν να χτίζουν θριαμβευτικά εισόδους δημόσιων κτιρίων μόνο συγκεκριμένες κατηγορίες διαμαρτυρόμενων! 
efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου