Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Αντιδράσεις κομμάτων και ΜΜΕ στη σύλληψη για τις φωτο στο διαδίκτυο: «Προσπάθεια φίμωσης η σύλληψη για τις φωτό»!

301012-foto-antidraseis
Σφοδρές είναι οι αντιδράσεις από κόμματα αλλά και ΜΜΕ για τη σύλληψη νεαρού άνδρα από την Αστυνομία επειδή δημοσίευσε στο διαδίκτυο φωτογραφίες ενός αστυνομικού εν ώρα υπηρεσίας την ώρα των επεισοδίων στην τελετή κατάθεσης στεφάνων την Κυριακή!
Το κατηγορητήριο, όπως το έδωσε στη δημοσιότητα η νομαρχιακή οργάνωση του κόμματος «ΑΝΤΑΡΣΥΑ», φαντάζει απίστευτο:
1. Διάδοση ψευδών ειδήσεων
2. Παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων
3. Έργω εξύβριση
Οι φωτογραφίες της ανάρτησης της Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας Κέρκυρας στο Indymedia (https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&;article_id=1433128) τις οποίες είχε αναρτήσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, όσο και αν φαντάζει απίστευτο, ήταν η αιτία της σύλληψής του!
Οι φωτογραφίες αυτές δεν δείχνουν τίποτα περισσότερο από σκηνές βίας που χρησιμοποίησαν οι αστυνομικές δυνάμεις κατά μελών της Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας Κέρκυρας, όταν εκείνοι στο περιθώριο της τελετής κατάθεσης στεφάνων για την 28η Οκτωβρίου, στην πλατεία της Σπηλιάς, φώναζαν συνθήματα εναντίον της Χρυσης Αυγής στελέχη της οποίας φώναζαν υβριστικά συνθήματα κατά της Αριστεράς και των μελών της Πρωτοβουλίας.
Ήδη, σάλος έχει ξεσπάσει στα κόμματα της αντιπολίτευσης για την σύλληψη αλλά και την κατάσχεση του υπολογιστή του και της φωτογραφικής του μηχανής στο σπίτι του με εισαγγελική εντολή. Ο συλληφθείς αναμένεται να δικαστεί σήμερα στο Αυτόφωρο, ενώ τα κόμματα διαμαρτύρονται κάνοντας λόγο για υποταγή των κυβερνητικών υπηρεσιών στις απαιτήσεις της τρόικας και του ΔΝΤ με εντολή υποταγής του λαού.
Καμία ανακοίνωση από την Αστυνομία
Και ενώ η Αστυνομία εκδίδει δελτία Τύπου συνεχώς και για τα πιο μικρά αδικήματα, μέχρι στιγμής δεν έχει εκδοθεί ουδεμία ανακοίνωση από την ΕΛΑΣ, παρά το γεγονός ότι όπως καταγγέλλουν στελέχη πολιτικών κομμάτων, η σύλληψη έγινε επειδή υπέβαλλε μήνυση ή καταγγελία ο αστυνομικός που απεικονίζεται στην επίμαχη φωτογραφία.

Σφοδρές αντιδράσεις από τα κόμματα

Η οργάνωση Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ ήδη έχει κινητοποιηθεί προκειμένου να θέσει το θέμα σε υψηλό πολιτικό επίπεδο ενώ ερώτηση στη Βουλή, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να κατατεθεί από το βουλευτή του κόμματος Στέφανο Σαμοΐλη. Για προσπάθεια φίμωσης των αντιδράσεων έκανε λόγο ο γραμματέας της Ν.Ε. του ΣΥΝ, Διονύσης Στραβοράβδης.
Την σύλληψη καταδίκασαν στελέχη του ΚΚΕ το οποίο αναμένεται να προχωρήσει και αυτό σε πολιτική παρέμβαση ενώ η οργάνωση Κέρκυρας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα εξής:
«Στις εκδηλώσεις για την επέτειο της αντιφασιστικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου συμμετείχαμε μαζί με όλο τον λαό της Κέρκυρας.
Στην τελετή για την κατάθεση των στεφάνων δεχθήκαμε επίθεση από τις αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να οπισθοχωρήσουμε μερικά μέτρα.
Ένας από τους συμπολίτες μας που αντιστάθηκε ήταν ο Θεόδωρος Μπούκας, καπετάνιος του Ελληνικού πλοίου της Γάζα.
Τον ρίξανε κάτω και προσπάθησαν να του βάλουν χειροπέδες.
Στην συμπλοκή που ακολούθησε για να αποτρέψουμε την σύλληψη του, ένας συμπολίτης , ο Αλέξανδρος Χονδρογιάννης, έβγαλε φωτογραφίες και τις δημοσίευσε στο διαδίκτυο.
Σήμερα τον συνέλαβαν άνδρες της αστυνομίας και τον οδήγησαν σιδηροδέσμιο στην ασφάλεια.
Εν συνεχεία τον πήγαν ξανά στο σπίτι του με χειροπέδες διασχίζοντας τα καντούνια του Καμπιέλου.
Έκαναν έρευνα στο σπίτι του ψάχνοντας μέχρι και τα συρτάρια με τα ρούχα του μικρού του παιδιού τους.
Κατάσχεσαν τον υπολογιστή του παιδιού τους , τον υπολογιστή του, μια κάμερα και μια φωτογραφική μηχανή ως πειστήρια του εγκλήματος.
Περιμέναμε για ώρες έξω από την ασφάλεια υπό βροχή να μάθουμε τις κατηγορίες για τις οποίες συνελήφθη.
Αργά τη νύχτα μάθαμε ότι κατηγορείται για:
1. Διάδοση ψευδών ειδήσεων με σκοπό την ανατροπή του πολιτεύματος.
2. Παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.
3. Έργω εξύβριση.
Δεν πρόκειται για κάποιο μεμονωμένο περιστατικό κάποιων ανεγκέφαλων. Εντάσσεται σε ένα συνολικό πλαίσιο τρομοκράτησης και εκφασισμού της δημόσιας ζωής.
Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών συνηγορούν υπέρ αυτού.
Η υποταγή της κοινωνίας στις απαιτήσεις της Τρόικα της κυβέρνησης και του ΔΝΤ και η ψήφιση των νέων μέτρων μπορεί να περάσει με την τρομοκράτηση του λαού και την οριστική καθυπόταξη του.
Θα πάρουν την απάντησή τους τις επόμενες μέρες στους δρόμους του οργανωμένου και ανυποχώρητου εργατικού αγώνα μας».

Το Left.gr

Η ιστοσελίδα left.gr του ΣΥΡΙΖΑ, ανάρτησε τις φωτογραφίες και κείμενο όπου υπογραμμίζει: «
Είναι δυνατόν για αυτές τις φωτογραφίες να συλλάβανε άνθρωπο και μάλιστα με την κατηγορία, μεταξύ άλλων, της "διασποράς ψευδών ειδήσεων που μπορούν να θίξουν το κύρος της χώρας";». (http://www.left.gr/article.php?id=11459)

Σάλος σε κεντρικά ΜΜΕ

Η έγκυρη ενημέρωση για τις ειδήσεις από το χώρο του τύπου «Τυπολογίες», της κυριακάτικης εφημερίδας ΠΑΡΟΝ, καλύπτουν με ρεπορτάζ τους τις εξελίξεις από τη σύλληψη στην ιστοσελίδα τους στις πρώτες θέσεις, ενώ η υπόθεση κάνει ήδη το γύρο του διαδικτύου με πρωτοσέλιδα ρεπορτάζ και δηκτικά σχόλια σε μεγάλες ενημερωτικές ιστοσελίδες της Ελλάδας και δεκάδες site και blogs απ΄ όλη τη χώρα.
Η έκγυρη εφημερίδα «Το Ποντίκι» αναφέρει στη διαδικτυακή της έκδοση: «Πρωτοφανής σύλληψη στην Κέρκυρα 35χρονου ο οποίος είχε αναρτήσει στο facebook φωτογραφία από τη χθεσινή παρέλαση με πολίτες και αστυνομικούς. Όπως αναφέρεται, η σύλληψη έγινε μετά από μήνυση αστυνομικών. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα στις φωτογραφίες εμφανίζονταν αστυνομικοί παρέα με χρυσαυγίτες κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου, όπου σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, κατηγορείται για απρόκλητη έργω εξύβριση, παραβίαση νόμου περί προσωπικών δεδομένων και διασπορά ψευδών ειδήσεων που μπορούν να θίξουν το κύρος της χώρας (!). Σύμφωνα με πληροφορίες, θα οδηγηθεί την Τρίτη το πρωί στο αυτόφωρο».
Το TVXS.gr του Στέλιου Κούλογλου γράφει: « νας νεαρός συνελήφθη στην Κέρκυρα επειδή είχε αναρτήσει φωτογραφία στην σελίδα του στο Facebook που έδειχνε αστυνομικούς παρέα με Χρυσαυγίτες κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου, όπου σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο νεαρός συνελήφθη μετά από μήνυση αστυνομικών και κατηγορείται, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα στο διαδίκτυο, για απρόκλητη έργω εξύβριση, παραβίαση νόμου περί προσωπικών δεδομένων και διασπορά ψευδών ειδήσεων που μπορούν να θίξουν το κύρος της χώρας. Όπως αναφέρεται σε κυριακάτικο δημοσίευμα του corfupress.com κατά τη διάρκεια της παρέλασης στην Κέρκυρα σημειώθηκαν μικροεντάσεις, ενώ νωρίτερα στο χώρο της κατάθεσης στεφάνων στο ηρώο της πόλης «ομάδα αριστερών και αντιφασιστικών οργανώσεων φώναζε συνθήματα κατά του φασισμού και της Χρυσής Αυγής, στελέχη της οποίας ήταν παρατεταγμένα στην άλλη άκρη της πλατείας απαντώντας με υβριστικά συνθήματα κατά της Αριστεράς».

Το Newsit.gr του Ν. Ευαγγελάτου γράφει: «Στην ασφάλεια κρατείται Κερκυραίος που κατηγορείται για ανάρτηση φωτογραφιών, στη σελίδα του στο facebook και στην ιστοσελίδα indymedia, από την κυριακάτικη ένταση στην κατάθεση στεφάνων για την 28η Οκτωβρίου. Συγκεκριμένα, κατηγορείται για την ανάρτηση δύο φωτογραφιών, που απεικονίζουν αστυνομικό εν ώρα υπηρεσίας. Πρόκειται ουσιαστικά για στιγμιότυπα από την ένταση που δημιουργήθηκε μεταξύ στελεχών αντιφασιστικών οργανώσεων και δυνάμεων της αστυνομίας, με τα στελέχη των οργανώσεων αυτών, να κατηγορούν την ΕΛΑΣ, για βιαιότητες εναντίον τους. Σύμφωνα με το corfupress.com, στελέχη του κόμματος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο της Ασφάλειας, τη Δευτέρα το βράδυ (29-10-2012), απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση του, καταγγέλλοντας παράλληλα ότι έγινε έρευνα στο σπίτι του, όπου αφαιρέθηκε ηλεκτρονικός υπολογιστής και φωτογραφική μηχανή, ως πειστήρια του «εγκλήματος». Υποστηρίζουν επίσης ότι η δίωξη που υφίσταται ο 24χρονος προκλήθηκε λόγω της εναντίωσης του, κατά της Χρυσής Αυγής, στελέχη της οποίας είχαν παρουσία στην κατάθεση στεφάνων. Για το θέμα έχουν ενημερωθεί τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην Κέρκυρα, αλλά κι ο βουλευτής του κόμματος, Στέφανος Σαμοΐλης, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ζητήσει την απελευθέρωση του συλληφθέντα».

πηγη CORFUPRESS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου