Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Με σύγκρουση Αυλωνίτη - Δημάρχου άρχισε το Δημοτικό Συμβούλιο την Παρασκευή

Χωρίς την παρουσία της μείζονος αντιπολίτευσης πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Παρασκευή το βράδυ, στην οποία ελήφθησαν αποφάσεις σε σειρά σοβαρών θεμάτων.
Η παράταξη του Αλέκου Αυλωνίτη αποχώρησε από τη συνεδρίαση διαμαρτυρόμενη για την απουσία από την ημερήσια διάταξη θεμάτων που είχε ζητήσει να συζητηθούν όπως ζητήματα της καθημερινότητας των πολιτών, το νέο χωροταξικό του Καλλικράτη, ο νέος κανονισμός λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και ο κανονισμός της Λαϊκές Αγοράς.
Ο Δήμαρχος Γιάννης Τρεπεκλής απαντώντας τόνισε πολλές φορές ότι το πρόβλημα της αυτοδιοίκησης είναι πλέον το οικονομικό το οποίο κινδυνεύει να ακυρώσει την ίδια την αυτοδιοίκηση και όχι χωροταξικό.
Υγεία
Στη συνέχεια το δημοτικό συμβούλιο κατανάλωσε αρκετές ώρες για να συζητηθεί το θέμα της συνεχούς υποβάθμισης της δημόσιας περίθαλψης στην Κέρκυρα, ζήτημα που είχε προτείνει να συζητηθεί η παράταξη Λαϊκή συσπείρωση και στο οποίο κατέληξαν στην απόφαση να πραγματοποιήσουν όλοι οι φορείς του τομέα της υγείας σύσκεψη υπό την προεδρεία του Δημάρχου προκειμένου να συγκεκριμενοποιήσουν τις επόμενες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.
Ερημίτης
Επίσης , συζητήθηκε το θέμα του Ερημίτη ύστερα από την επιμονή των μελών της Επιτροπής Αγώνα, Δημήτρη Φατήρα και του κου Γαρνέλη, οι οποίοι κατηγορούν τη δημοτική αρχή για υπαναχώρηση από την αρχική της θέση και ότι δεν έχει κάνει τίποτα για να περάσει ο Ερημίτης στο Δήμο, ενισχύοντας την δημοτική παρουσία στο ακίνητο. Η συζήτηση δεν κατέληξε σε νέα απόφαση με δεδομένο ότι η παράταξη της πλειοψηφίας θεώρησε ότι είναι επαρκής η προηγούμενη απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου περί πλήρους στήριξης του αγώνα των κατοίκων.

πηγη ΕΡΑ ΚΕΡΚΥΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου