Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Λαοθάλασσα κατά των μέτρων και στην Κέρκυρα

poreia 181012 7
Μία από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην Κέρκυρα, ήταν η απάντηση των εργαζομένων του νησιού στα νέα οικονομικά μέτρα.

Η σημερινή απεργία συνοδεύτηκε από συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας στις οποίες εκατοντάδες πολίτες βγήκαν στους δρόμους, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης, της τρόικας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η πορεία του Εργατικού Κέντρου κατέληξε έξω από το κτίριο της πρώην νομαρχίας ενώ η πορεία του ΠΑΜΕ διέσχισε τους κεντρικούς δρόμους της πόλης περνώντας από το Λιστόν.
poreia 181012
Λίβερη, Ποζίδης κατά των μέτρων
«Αν περάσουν τα συγκεκριμένα μέτρα οι εργαζόμενοι, μισθωτοί και συνταξιούχοι θα βιώσουν νέο Μεσαίωνα» δήλωσε η πρόεδρος του ΕΚΚ Σοφία Λίβερη, ενώ ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Παναγιώτης Ποζίδης πρόσθεσε πως το μήνυμα που στέλνει ο λαός είναι ότι η φτώχεια και η εξαθλίωση δεν αποτελούν μονόδρομο, ότι έχει αντοχές και θα συνεχίσει να αντιπαρατίθεται τέτοιες πολιτικές.
poreia 181012 3
Μήνυμα ανατροπής αλλά και ελπίδας
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης συμμετείχαν μαζικά στις σημερινές διαδηλώσεις. "Η σημερινή παλλαϊκή κινητοποίηση, η μαζικότατη για την Κέρκυρα απεργιακή διαδήλωση, δίνει ένα δυνατό μήνυμα αντίστασης στα κυβερνητικά σχέδια, μήνυμα ανατροπής αλλά και μήνυμα ελπίδας", ανέφερε ο γραμματέας της Ν.Ε του ΣΥΝ Δ. Στραβοράβδης.
Αγωνιζόμαστε για τη κοινωνική δικαιοσύνη αλλά και για τη δική μας αξιοπρέπεια. Πρέπει όλοι να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, δήλωσε ο πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Γιάννης Ζήκος, ενώ και ο πολιτευτής του κόμματος Γιώργος Κουρσάρης έκανε λόγο για μήνυμα αντίστασης. «Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ενώνουμε τη φωνή μας με τους χιλιάδες εργαζόμενους και λέμε όχι στη λαίλαπα των νέων μέτρων», είπε.
«Πρέπει να πάρουμε όλοι μέρος στις κινητοποιήσεις ενάντια στα αντεργατικά μέτρα. Κόβουν συνέχεια μισθούς και συντάξεις, ξεπουλάνε περιοχές και δημιουργούν μια κατάσταση πολύ άσχημη για την κοινωνία» δήλωσε και η εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων στην Κέρκυρα Βέρα Κορωνάκη.
poreia 181012 9
ΚΚΕ: Μονομερής καταγγελία του χρέους
Μαζική ήταν η συμμετοχή στη συγκέντρωση και την πορεία του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ. Για την εξαθλίωση των πολιτών και τα σχέδια ισοπέδωσης των απολαβών και των δικαιωμάτων των εργαζομένων έκανε λόγο στις δηλώσεις του ο γραμματέας της Ν.Ε. του ΚΚΕ Σπ. Σαμοίλης. Την κεντρική ομιλία εκφώνησε το στέλεχος του ΠΑΜΕ Λεωνιδας Τραντος.
Στη συγκέντρωση και πορεία του ΠΑΜΕ συμμετείχε και ο πρώην βουλευτής του ΚΚΕ Μπ. Χαραλάμπους που δήλωσε ότι το μόνο όπλο που έχουν πια οι εργαζόμενοι είναι ο συνεχής αγώνας. «Πρέπει να αποχωρήσουμε από τα μνημόνια, να καταγγείλουμε μονομερώς το χρέος. Το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ δίνουν τον αγώνα τους, ο κόσμος ανταποκρίνεται μαζικά. Πρέπει να συνεχίσουν έτσι και στις κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν», τόνισε χαρακτηριστικά.
Στους δρόμους και εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι ΟΤΑ, επαγγελματίες
Πολλοί κλάδοι εργαζομένων, συνδικαλιστικοί φορείς αλλά και πολιτικές οργανώσεις συμμετείχαν στις σημερινές πορείες.
Βολές κατά της κυβέρνησης και των οικονομικών μέτρων εξαπέλυσαν σε δηλώσεις τους η πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ελένη Μαλαχά αλλά και το μέλος της διοίκησης του Επιμελητηρίου και εκπρόσωπος του ΕΠΑΜ Κέρκυρας, Αλέκος Λιτσαρδόπουλος.
«Με το να κάνουμε μια φορά στις 15 μέρες απεργία δεν υπάρχει ουσία, καθώς το σύστημα δεν καταλαβαίνει. Πρέπει να κάνουμε απεργία διαρκείας για να τους ταρακουνήσουμε», είπε ο κ. Λιτσαρδόπουλος, ενώ η Ελ. Μαλαχά τόνισε ότι πλήττουν τα κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα του λαού, με το πρόσχημα της χρεοκοπίας, αλλά στην ουσία οδηγούν το λαό σε χρεοκοπία. «Ο λαός πρέπει να αντιδράσει» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ιδιαίτερα μαζική ήταν η πορεία που διοργάνωσαν με αφετηρία το Μαράσλειο οι εργαζόμενοι στο Δήμο Κέρκυρας. Για τα οικονομικά μέτρα αλλά και τον κίνδυνο να βρεθούν στο δρόμο δεκάδες εργαζόμενοι στην Αυτοδιοίκηση της Κέρκυρας, μίλησε ο πρόεδρος των εργαζομένων ΟΤΑ Φώτης Σκούρτης, υπογραμμίζοντας ότι μόνος δρόμος είναι η αντίδραση ενάντια στα οικονομικά μέτρα.

poreia 181012 5

Οι φωτογραφίες είναι του Ανδρέα Παγιατάκη

ΠΗΓΗ CORFUPRESS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου