Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Eπιβολή κεφαλικού φόρου χαράτσι - 150 ευρώ

Πρόταση για επιβολή κεφαλικού φόρου ύψους 150 ευρώ στους ιδιοκτήτες - εκμισθωτές ακινήτων, στους αυτοαπασχολούμενους, στις ατομικές επιχειρήσεις και σε όσους έχουν αγροτικό εισόδημα, αλλά δεν είναι κατ' επάγγελμα αγρότες, κατέθεσε το οικονομικό επιτελείο στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.
Την είδηση, την οποία αρχικά διέρρευσε το ΠΑΣΟΚ, επιβεβαίωσαν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών. Αυτό το άδικο και εξοντωτικό μέτρο δεν περιλαμβάνεται στο πακέτο-καρμανιόλα των 11,9 δισ. ευρώ, αλλά αποτελεί μέρος της λεγόμενης φορολογικής «μεταρρύθμισης», η οποία, μεταξύ άλλων, προβλέπει την κατάργηση σχεδόν όλων των φοροαπαλλαγών! Στόχος της παραπάνω φορολογικής «μεταρρύθμισης» είναι να εισπραχθούν επιπλέον φόροι ύψους 2 δισ. ευρώ.
Οι παράγοντες του υπουργείου και η τρόικα «στοχοποιούν» ως κύριους υπαίτιους για τη φοροδιαφυγή, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους φορολογούμενους με εισόδημα από ακίνητα, τις ατομικές επιχειρήσεις, καθώς και εκείνους με αγροτικά εισοδήματα οι οποίοι δεν είναι κατ' επάγγελμα αγρότες. Πέρα από την ισοπεδωτική λογική του χαρατσιού αυτού, το οποίο πλήττει εξίσου δίκαιους και άδικους, το μέτρο εξαιρεί τις μεγάλες επιχειρήσεις.
Η κυβέρνηση, με αυτόν τον τρόπο, επιχειρεί να βγάλει από την μέση τους «μικρούς παίχτες» της αγοράς. Σε αυτή τη στρατηγική εντάσσεται και η προώθηση της πλήρους κατάργησης του αφορολογήτου ορίου για τους αυτοαπασχολούμενους, μικρούς εμποροβιοτέχνες κα, καθώς και η αύξηση του συντελεστή φορολογίας εισοδήματος ως το 30%, και μάλιστα από το πρώτο ευρώ!
Εξ ου και η συγκεκριμένη ομάδα φορολογουμένων θα αποτελέσει και τη κύρια πηγή για την προαναφερθείσα αύξηση των φορολογικών εσόδων.
Η απόφαση για την επιβολή του συγκεκριμένου φόρου δεν έχει αποφασιστεί. «Έχουν συζητηθεί, δεν έχουν ληφθεί ακόμη αποφάσεις», επισήμανε χαρακτηριστικά υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου
πηγη ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου