Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Ξεκινούν για 4η χρονιά, οι εργασίες του Εναλλακτικού Πολιτιστικού Εργαστηρίου

enallak

Ξεκινούν και φέτος για 4η χρονιά, οι εργασίες του Εναλλακτικού Πολιτιστικού Εργαστηρίου Κέρκυρας. Οι εγγραφές θα συνεχιστούν την Τετάρτη 26, την Πέμπτη 27 και θα τελειώσουν την Παρασκευή 28 Σεπτέμβρη. Οι ώρες των εγγραφών, είναι από τις 18:00 έως τις 20:00. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 3 Οκτώβρη.
Οι χώροι παραμένουν οι ίδιοι, στο 1ο -5ο Γυμνάσιο Κέρκυρας. Η επικοινωνία μπορεί να γίνει στην ηλεκτρονική διεύθυνση enalaktikoergastiri@yahoo.com Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. . Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες, υπάρχουν στο enalaktikoergastiri.wordpress.com. Εκεί μπορείτε να δείτε και το αναλυτικό πρόγραμμα των φετινών τμημάτων. Εκεί υπάρχουν οι επεξηγήσεις και τα οργανογράμματα των μαθημάτων, όπως και οι διδάσκοντες καθηγητές.
"Τα μαθήματα απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες και είναι δωρεάν. Προτεραιότητα, δίνουμε στις κοινωνικά ευπαθείς και οικονομικά ασθενέστερες ομάδες και τους οικονομικούς μετανάστες. Το κοινωνικό εγχείρημα του Εργαστηρίου, στηρίζεται στην αλληλέγγυα φυσική διδασκαλία και δεν χρηματοδοτείται από πουθενά. Είναι μια απλή ένωση φυσικών προσώπων, με μηδενικό δικαίωμα οικονομικής συνδιαλλαγής.
Μαζί με τα μαθήματα, θα ξεκινήσουν τις δράσεις τους, και οι λοιπές ομάδες του Εργαστηρίου. Η ομάδα των συλλογικών χωραφιών, η ομάδα της παράκαμψης μεσαζόντων, η ομάδα του Δικτύου Ανταλλαγής Εργασίας και Προϊόντων, η ομάδα του κινηματογράφου, η ομάδα της εφημερίδας και η ομάδα των μηνιαίων φεστιβάλ στην επαρχία. Από τώρα ήδη ετοιμαζόμαστε και για το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ του Εργαστηρίου, στην πόλη της Κέρκυρας.
Με περισσότερο κέφι, μεγαλύτερη όρεξη για δημιουργία, περισσότερες εκδηλώσεις και δρώμενα, περπατάμε το δρόμο της κοινωνικής αλληλεγγύης, το δρόμο της κοινωνικής ισότητας, ...το δρόμο που εμείς επιλέγουμε να διαβούμε.
Επειδή κανείς δεν μας ρώτησε ποιον κόσμο και τι κοινωνία ονειρευόμαστε, επειδή οι μέρες που ζούμε απαιτούν τη συλλογική αλλαγή του προτύπου της εμπορευματοποιημένης και κερδοσκοπικής κοινωνίας, επειδή όπως και να το κάνουμε ...υπάρχουν και ιδανικά που φοβίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου