Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

Ο Μαρινάκης; Άπαγε της βλασφημίας!

του Θανάση Καρτερού
Όταν ο διάβολος δεν έχει δουλειά, τα βάζει με τον Μαρινάκη. Διότι αλλιώς δεν εξηγείται. Ζήτησαν τα "Νέα", με αμιγώς δημοσιογραφικά κίνητρα -όλη η χώρα αναρωτιέται, ως γνωστόν, ποιες είναι οι απόψεις του Σημίτη για το Ελσίνκι του 2004-, ένα άρθρο από τον πρώην πρωθυπουργό, για τότε.
Τους το έδωσε, χωρίς πίσω σκέψη. Το δημοσίευσαν, επίσης χωρίς πίσω σκέψη. Και επειδή ο τίτλος του αρθρογράφου δεν τους έκανε,..
έβαλαν έναν πιο «πιασάρικο». Εκείνος έγραφε για «Μια επιτυχία που δεν ολοκληρώθηκε», κι εκείνοι το διόρθωσαν: «Για όλα φταίει ο Καραμανλής». Με αποτέλεσμα να διαχωρίσει δημοσίως τη θέση του από την εφημερίδα ο ίδιος ο Σημίτης. Και να ξεσπάσει ο σχετικός θόρυβος.
Έτσι έπιασε ο διάβολος δουλειά. Πρώτον, τα ελληνοτουρκικά είναι σε λεπτή φάση, και νά κραυγές και ψίθυροι, ότι ο Μαρινάκης, φίλος του Μητσοτάκη, επίτηδες φορτώνει κάποιο προπατορικό εθνικό αμάρτημα στον Καραμανλή.
Δεύτερον, τα προεδρικά είναι σε χοντρή φάση, ο Σημίτης ακούγεται για πρόεδρος, ως εκλεκτός της Φώφης, που είναι εκλεκτή του Μητσοτάκη, που είναι εκλεκτός του Μαρινάκη, που δεν θέλουν με τίποτε τον Παυλόπουλο, πού είναι φίλος του Καραμανλή.
Και να πάλι κραυγές και ψίθυροι, δεξιά κι αριστερά, κεντροδεξιά και κεντροαριστερά, ότι κάποιοι σπρώχνουν τον Σημίτη, ή κάποιον φίλο του Σημίτη, εις βάρος του Καραμανλή, ή κάποιου φίλου του Καραμανλή, του Προκόπη, για παράδειγμα.
Αυτό είναι που λένε, θες να αγιάσεις, δεν σ’ αφήνουν οι διαβόλοι. Ένας εφοπλιστής, γνωστός για τη δημοκρατική ευαισθησία και την εκδοτική του ακεραιότητα, να πρωταγωνιστεί σε κουτσομπολιά, ότι παίζει μικροκομματικά παιγνίδια με τον Μητσοτάκη, μπλέκοντας ελληνοτουρκικά και προεδρικά.
Με εργαλείο μάλιστα την εφημερίδα του, η οποία ποτέ δεν συμμετείχε σε τέτοιες ίντριγκες. Και άντε να απαντήσει στους καχύποπτους που ψιθυρίζουν ότι δεν μπορεί να μην ήταν εν γνώσει του όλου εγχειρήματος. Θίγοντας έτσι όχι μόνο τη δική του εκδοτική υπόληψη -ο Μαρινάκης; Άπαγε της βλασφημίας!- αλλά και την επαγγελματική υπόληψη δημοσιογραφικών στελεχών του. Ο Πρετεντέρης ή ο Κανέλλης; Για όνομα!
Ένα πράγμα μόνο μπορεί να καταλογίσει κανείς στη δημοσιογραφική προσπάθεια των «Νέων». Μια ενοχλητική ανακολουθία. Ένα αγωνιώδες ερωτηματικό. Μέχρι το περασμένο σαββατοκύριακο έφταιγε για όλα ο Τσίπρας. Το σαββατοκύριακο έφταιγε ο Καραμανλής. Από Δευτέρα ποιος;
αυγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου