Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019

Ο κ. Χρυσοχοϊδης μας δουλεύει ψιλό γαζί


της Φωτεινής Λαμπρίδη
Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης έδειξε από την αρχή με ποιον τρόπο θα διοικήσει το υπουργείο του, πετώντας κλοτσηδόν τους πρόσφυγες από τις εστίες τους.
Μετά, ήρθαν οι παράνομες, χυδαίες και τραμπούκικες συμπεριφορές από τα «καλόπαιδα» της ΕΛ.ΑΣ. Μάθαμε πως θα μας δείξουν πως γ***νε οι χακί, μάθαμε πως οι οπλοφόροι υπάλληλοι του κράτους γδύνουν στους δρόμους πολίτες και πιέζουν γκλοπ στα οπίσθια τους. Μάθαμε πως μπορούν έξι ένοπλοι να ξυλοκοπούν έναν άοπλο σαδιστικά. Μάθαμε πως «Στα Εξάρχεια έχουμε χούντα ρε, κατάλαβες;». Μάθαμε πώς περικυκλώνουν 30 ΜΑΤατζήδες έναν φοιτητή χωρίς να έχει προκαλέσει και του κατεβάζουν το εσώρουχο. Μάθαμε πως διατάζουν διαστροφικά  «Γδύσου. Θέλω να μείνεις με τις κάλτσες και το μποξεράκι».
Επιβεβαιώσαμε ότι είναι εν δυνάμει δολοφόνοι όταν ακούσαμε τη φράση «Βλέπεις, ρε αρχίδι, δεν έχω ούτε σήμα ούτε αριθμό. Αν θέλω σε σκοτώνω τώρα και σε στέλνω γυμνό στη μάνα σου». Κρυμμένοι πίσω από την ανωνυμία και την ατιμωρησία που τους προσφέρει ο πολιτικός τους προϊστάμενος, βγήκαν παγανιά ως εθνικά τάγματα ασφάλειας κι όχι ως υπάλληλοι υπεύθυνοι για την ασφάλεια μας. Ξεχύθηκαν με μπόλικη ματσίλα, χρυσαυγίτικες πρακτικές που θα ζήλευαν τα πιο αυταρχικά καθεστώτα.
Ακούσαμε μαρτυρίες, είδαμε βίντεο και φωτογραφίες - στο διαδίκτυο φυσικά - και μετά... ήρθε ο εμπαιγμός από την αρχηγεία της Ελληνικής Αστυνομίας. Η ανακοίνωση μας καλεί να προσκομίσουμε βίντεο και φωτογραφικό υλικό που αποδεικνύει πράξεις αστυνομικής αυθαιρεσίας, όχι στο υπουργείο αλλά στον Συνήγορο του Πολίτη, για να διερευνηθούν κατά προτεραιότητα. Δηλαδή ο κύριος Χρυσοχοϊδης μας δουλεύει ψιλό γαζί.
Γιατί; Γιατί η μόνη που έχει τη δυνατότητα να ανακαλύψει μέσα από τα βίντεο και τις φωτογραφίες ποιοι ήταν οι 5, 6… ή 30 ΜΑΤατζήδες που επιδόθηκαν σε πράξεις άγριων βασανισμών, είναι η Ελληνική Αστυνομία και το υπουργείο του. Γιατί η μόνη που μπορεί να ασκήσει πειθαρχικό έλεγχο και να κάνει ΕΔΕ είναι η ΕΛ.ΑΣ. και το υπουργείο του. Ο Συνήγορος του Πολίτη δεν έχει καμία τέτοια αρμοδιότητα.
H ανακοίνωση αυτή μας δείχνει, πως οι σαδιστές του Σώματος θα μείνουν ατιμώρητοι και πως θα συνεχίσουν να ξεγυμνώνουν και να ξυλοκοπούν με φασιστικό τρόπο πολίτες, αποδεικνύοντας πως δεν ζούμε σε κράτος δικαίου. Θα συνεχίσουν να κάνουν παράνομα σωματικές έρευνες σε δημόσια θέα, ενώ δεν προβλέπεται από κανένα σύνταγμα. Θα συνεχίσουν να διαπομπεύουν όποιον γουστάρουν επειδή βρέθηκε μπροστά στον δρόμο τους και στις διψασμένες φασιστικές τους ορέξεις. Θα συνεχίσουν να σέρνουν αιμόφυρτους νέους και νέες για να αποδείξουν πως γ***νε οι χακί.
Ο κος Χρυσοχοϊδης δεν πιλοτάρει με κλειστά τα μάτια το υπουργείο. Είναι σαφείς οι οδηγίες που έχει λάβει και τις ακολουθεί πιστά. Το είχε υπαινιχθεί άλλωστε σε όλους τους τόνους ο Κυριάκος Μητσοτάκης προεκλογικά κλείνοντας αδιάκοπα το μάτι στο ακροδεξιό του ακροατήριο. Υποκινούνται και από τις δημοσκοπήσεις που επιβεβαιώνουν κάθε λίγο πως η κοινή γνώμη «αγοράζει» νόμο και τάξη.
Σε ένα κράτος δικαίου θα έπρεπε οι βασανιστές να εντοπιστούν, να δικαστούν και να φυλακιστούν και ο υπουργός να έχει παραιτηθεί. Θα έπρεπε να έχουν μάθει πια, ότι οι «ζαρντινιέρες» και οι δολοφονίες φέρνουν εξεγέρσεις και ριζοσπαστικοποίηση. Θα πρέπει να θυμούνται πως ο Προκόπης Παυλόπουλος μετά τη δολοφονία Γρηγορόπουλου, είχε διατάξει τους αστυνομικούς να λειτουργούν εν αμύνει στις μέρες της εξέγερσης για να μην πέσει η κυβέρνηση, αγνοώντας τις ακροδεξιές φωνές της τότε κυβέρνησης Καραμανλή. Αν θυμούνται, γιατί σήμερα στρώνουν  το έδαφος για να δολοφονηθεί ένας άλλος Γρηγορόπουλος;
Μήπως γιατί έχουν αποφασίσει πως μόνο με όπλο την ακραία κρατική βία θα μπορέσουν να κυβερνήσουν, όταν θα έχουν εφαρμοστεί όλα τα νεοφιλελεύθερα μέτρα της κυβέρνησης; Πόση ανοχή θα δείξουν ακόμα στις δημοσκοπήσεις οι συνταξιούχοι ψηφοφόροι της ΝΔ που βλέπουν ήδη να μένουν εκτός του κοινωνικού μερίσματος; Πόση ανοχή θα δείξουν ακόμα οι φιλελεύθεροι της δεξιάς παρέας, που ήδη πνέουν τα μένεα για την καταψήφιση της τροποποίησης του άρθρου 5 για την ισότητα των πολιτών;
Πόση ανοχή θα δείξει η μεσαία τάξη που έμαθε πως οι μισθωτοί με παιδί και εισόδημα από 20.000 έως 50.000 ευρώ δεν έχουν να περιμένουν καμία φοροελάφρυνση για τα εισοδήματα που θα αποκτήσουν το 2020; Πόση ανοχή θα δείξουν ακόμα όσοι «αγόρασαν» αξιοκρατία και αριστεία και είδαν τους Διαματάρηδες να παραιτούνται νύχτα μετά την κατακραυγή; Για πόσο ακόμα θα πείθει η κυβερνητική προπαγάνδα στις τηλεοράσεις με life style αφιερώματα, όταν γελάνε και οι πέτρες με τους καλτ φυσιογνωμιστές του Μητσοτάκη;
Όταν σύντομα η ανοχή θα έχει στερέψει, το μόνο όπλο που θα έχει αυτή η κυβέρνηση, είναι η βία και τα γκλόμπ, όχι μονάχα στα κεφάλια προσφύγων και διαδηλωτών, αλλά στα κεφάλια όλων όσων έπαψαν να δείχνουν ανοχή. Γι’ αυτό και τα όπλα, τα ακονίζει από τώρα. Για τα ίδια έχει προειδοποιήσει αλώστε θαυμάσια και η Ναόμι Κλάιν στο Δόγμα του Σοκ. Αυτή η μπότα ήρθε για να μείνει και κρέμεται πάνω από τα κεφάλια όλων μας. Εκτός αν όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες δεν το επιτρέψουν. 
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου