Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Για τα Καρναβάλια…


Η ενόχληση της Νέας Δημοκρατίας για την αποκριάτικη διαφήμιση με τον Ζορό - Ψωμιάδη δεν έχει ούτε πολιτική αλλά ούτε λογική βάση.
Η περίοδος της Αποκριάς είναι συνυφασμένη με τη σάτιρα, τη μεταμφίεση και τον αυτοσαρκασμό. Υπό την έννοια αυτή ο Ψωμιάδης είναι ο κατάλληλος πρωταγωνιστής σε ένα τέτοιο σποτ.
Με ακροδεξιές απόψεις και καταδικασμένος για πολύ σοβαρά αδικήματα που τον οδήγησαν με ατιμωτικό τρόπο στην έκπτωση από την πολιτική, ο Ψωμιάδης σίγουρα δεν εκπροσωπεί μόνο τον εαυτό του. Είναι μέλος της ΝΔ, βουλευτής, Νομάρχης και Περιφερειάρχης με κομματικό της χρίσμα, συνομιλητής όλων των Προέδρων, υποψήφιος Πρόεδρος μάλιστα του κόμματος, κοινώς ένα στέλεχος πρώτης γραμμής.
Αν τώρα ενοχλήθηκαν στη ΝΔ εξαιτίας της διαφήμισης αυτό είναι πρόβλημα της ΝΔ και όσων τον ψήφιζαν αλλά όχι της διαφημιστικής καμπάνιας που συνηθίζει να χρησιμοποιεί καρικατούρες
Εξάλλου απόψεις ή συμπεριφορές σαν του Ψωμιάδη υπάρχουν και άλλες στη ΝΔ και μάλιστα σε «πρώτο πλάνο» και αυτό είναι το ανησυχητικό. Ούτε είναι ο μόνος ούτε το πρόβλημα εμφανίζεται όταν ανοίγει το Τριώδιο. Είναι θέμα πολιτικής ταυτότητας.
​​​Ίσως ​βέβαια ​η χρήση του ύμνου της ΝΔ στο σποτ να ήταν αδόκιμη αλλά δεν χρειαζόταν ​να αποσυρθεί η διαφήμιση. Αν είχε χιούμορ η ΝΔ θα ζητούσε mute στον ήχο, όπως έκανε με τη συνάντηση Μητσοτάκη-Τσίπρα στο Μαξίμου.
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου