Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Όλο το πόρισμα φωτιά για τη Χρυσή Αυγή – Ψάχνουν τον άγνωστο βαρύ οπλισμό της – Ασκήσεις με πραγματικά πυρά, bussiness με μετανάστες και ξύλο



- Ανατριχιαστικές οι αποκαλύψεις για τη δομή και τη δράση της Χρυσής Αυγής 
- Συναγερμός για τον άγνωστο οπλισμό που είναι κρυμμένος στην Αττική 
- Δομημένη στο χιτλερικό δόμα η οργάνωση, απόλυτος άρχων ο Μιχαλολιάκος - Έσπασε ένας από τους συλληφθέντες  
- Απίστευτες αποκαλύψεις από μέλη που αποχώρησαν 
- Όσοι δεν ανήκουν στη λαϊκή κοινότητα της φυλής είναι υπάνθρωποι, σύμφωνα με την ιδεολογία της Χρυσής Αυγής 
- Στην κατηγορία αυτή ανήκουν ξένοι μετανάστες, ρομά, όσοι διαφωνούν με τις ιδέες τους, άτομα με νοητικά προβλήματα Σε άγνωστη τοποθεσία στην Αττική φυλάσσεται ο άγνωστος οπλισμός που διαθέτει η Χρυσή Αυγή. Η αποκάλυψη του πορίσματος του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπου Βουρλιώτη, έχει σημάνει συναγερμό στις αρχές, που πρέπει να ανακαλύψουν που βρίσκονται τα άγνωστα, κρυμμένα όπλα της Χρυσής Αυγής.

Το ότι υπάρχει οπλισμός και πως η Χρυσή Αυγή χρησιμοποιεί όπλα που φυλάσσονται σε άγνωστους μέχρι στιγμής χώρους φέρονται να επιβεβαιώνουν και οι δυο προστατευόμενοι μάρτυρες, πρώην μέλη της οργάνωσης. Στο πόρισμα επισημαίνεται επίσης ότι η Χρυσή Αυγή, επιλέγει άτομα με γνώσεις στις πολεμικές τέχνες, τα οποία, όπως αναφέρει, εκπαιδεύει σε περιοχές της Αττικής, όπως στη Μαλακάσα, την Μάνδρα και τη Σαλαμίνα.
"Χρησιμοποιούνται διάφορα όπλα, τα οποία πιθανότατα φυλάσσονται σε αποθηκευτικούς χώρους σε άγνωστη τοποθεσία. Η στελέχωση των αποκαλούμενων ταγμάτων εφόδου γίνεται από άτομα που εργάζονται, κάτω από ιδιαίτερα σκληρές συνθήκες, που προσιδιάζουν στην εκπαίδευση των ανδρών, που υπηρετούν στις επίλεκτες μονάδες των ενόπλων δυνάμεων της χώρας", αναφέρεται στο πόρισμα.
Πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής που πλέον έχει αποχωρήσει από την οργάνωση, αποκάλυψε ότι τα μέλη της Χ.Α. εκπαιδεύονταν με πραγματικά πυρά και πως η αποχώρηση από τις τάξεις της, ήταν αδιανόητη!
Στο πόρισμα υπάρχουν και μαρτυρίες για εκβιασμούς καταστηματαρχών, μικροπωλητών και αλλοδαπών, στους οποίους τα μέλη της Χρυσής Αυγής φέρονται να πωλούσαν ρούχα που συγκέντρωναν από τις «φιλανθρωπικές» τους εκδηλώσεις «μόνο για Έλληνες».
Ένας από τους δυο προσταυτευόμενους μάρτυρες, πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής, στην κατάθεσή του αναφέρεται σε προστασία που παρείχαν μέλη της οργάνωσης Νίκαιας σε μικροπωλητές στα παζάρια του Πειραιά και του Σχιστού Κορυδαλλού, από τους οποίους η Χρυσή Αυγή αμειβόταν με προμήθεια επί των εισπράξεων.
"Το μένος κατά των μεταναστών δεν είναι το ίδιο αδιάκριτο έναντι αυτής της κατηγορίας των προσώπων, αφού σε πολλές περιπτώσεις αναθέτουν την πώληση στους τελευταίους διαφόρων ειδών, και λαμβάνουν τη μερίδα του λέοντος των κερδών, εξασφαλίζοντας στους ανθρώπους αυτούς την άνεση της ασφάλειας που έχουν ανάγκη. Άνδρες της ΕΛΑΣ συνέδραμαν ή στην καλύτερη περίπτωση ανέχονταν τη διάπραξη επίμεμπτων πράξεων, στοιχείο που πρέπει να ελεγχθεί περαιτέρω", αναφέρει το πόρισμα.
Το "Ράιχ" του Μιχαλολιάκου
Ο 9σέλιδο πόρισμα περιλαμβάνει ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τη δράση της Χρυσής Αυγής. Για το... Ράιχ του Νίκου Μιχαλολιάκου, που έχει ιεραρχική-πυραμιδική δομή, με "εξουσία του αρχηγού" κατά το χιτλερικό δόγμα.
"Η Χρυσή Αυγή", αναφέρεται στο πόρισμα, "πρωτοεμφανίστηκε στις αρχές της δεκαετίας 1980-1990 με τη μορφή κλειστής ολιγάριθμης ομάδας ιδεολογικής επιμόρφωσης ναζιστών. Στη συνέχεια η ομάδα αυτή μετεξελίχθηκε σε πολιτικό σχηματισμό. Από το χρόνο αυτό διαχωρίστηκε το επιχειρησιακό από το πολιτικό τμήμα της οργάνωσης, με το πρώτο να αναλαμβάνει την εκτός γραφείων δράση, δηλαδή, τις βίαιες επιθέσεις εναντίον όσων η οργάνωση θεωρούσε εχθρούς της".
Όσοι δεν ανήκουν στη λαϊκή κοινότητα της φυλής είναι υπάνθρωποι. Στη κατηγορία αυτή ανήκουν ξένοι μετανάστες, ρομά, όσοι διαφωνούν με τις ιδέες τους, ακόμη και άτομα με νοητικά προβλήματα
Ο αντιεισαγγελέας επικαλείται το καταστατικό της οργάνωσης στο οποίο ρητώς ορίζεται ο διαχωρισμός των δυο δραστηριοτήτων, με κοινή ηγετική ομάδα και με την εξουσία του αρχηγού "να είναι απόλυτη κατά το χιτλερικό δόγμα Fuhrerprinzip (σ.σ. η αρχή του αρχηγού)" η προσταγή του οποίου προς ενέργεια ή η έγκριση, ακόμη και σε ήσσονος σημασίας δράσεις, ήταν ιερή και αδιαπραγμάτευτη.
Στο πόρισμα τονίζεται επίσης ότι κατά τη φιλοσοφία της Χρυσής Αυγής "όσοι δεν ανήκουν στη λαϊκή κοινότητα της φυλής είναι υπάνθρωποι. Στη κατηγορία αυτή ανήκουν ξένοι μετανάστες, ρομά, όσοι διαφωνούν με τις ιδέες τους, ακόμη και άτομα με νοητικά προβλήματα. Η βία για τη Χρυσή Αυγή είναι το μήνυμα και όχι το μέσον επίτευξης των επιδιώξεών τους".
Ως προς τον τρόπο λειτουργίας της οργάνωσης ο κ. Βουρλιώτης επισημαίνει ότι "η εντολή διαβιβάζεται από τον αρχηγό στον υπαρχηγό και στη συνέχεια από τον τελευταίο στους κατά σειρά κατώτερους στην ιεραρχία, μέχρι την τελική υλοποίησή της". Δηλαδή, ο Νίκος Μιχαλολιάκος μετέφερε την εντολή τον Νίκο Παππά κι εκείνος τους Ηλία Κασιδιάρη, Γιάννη Λαγό, Ηλία Παναγιώταρο και Νίκο Μίχα κι εκείνοι με τη σειρά τους στους υπόλοιπους.
Οι γενίτσαροι και ο 17χρονος καθοδηγητής
Παιδιά ηλικίας 14 έως 17 ετών στρατολογούσαν μέλη της Χρυσής Αυγής. Τα τάγματα εφόδου που απαρτίζονταν από ανήλικους είναι γνωστά με την ονομασία Κένταυρος.
Στο πόρισμα αναφέρεται και το όνομα ενός 17χρονου (που σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega είναι αλβανικής καταγωγής) στον οποίο είχε ανατεθεί ο ρόλος του καθοδηγητή των ανηλίκων εξαιτίας των ιστορικών γνώσεων του και των ικανοτήτων του. Ο 17χρονος συναντούσε τους στρατολογημένους ανηλίκους δυο φορές την εβδομάδα.
Εξάλλου, πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής, αναφερόμενος στη δομή της οργάνωσης Νίκαιας υποστηρίζει ότι κάτω από τον κλειστό πενταμελή πυρήνα της, λειτουργούσαν μεταξύ άλλων, και "οι κένταυροι των ανηλίκων", παιδιά δηλαδή 14-17 ετών τα οποία στρατολογούνταν και είχαν υπεύθυνό τους πρόσωπο με το όνομα Τάσος.
Ο ρόλος της Αστυνομίας
Για το ρόλο της Αστυνομίας ο αντεισαγγελέας αναφέρει ότι είτε συνέδραμαν είτε ανέχονταν τις ενέργειες της Χρυσής Αυγής και ότι πρέπει να ερευνηθεί κατά περίπτωση. Άλλωστε μεταξύ των συλληφθέντων είναι και δυο αστυνομικοί, ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να εκδοθούν εντάλματα για άλλους 20 αστυνομικούς!
Σήμερα, εξάλλου, η εφημερίδα Πρώτο Θέμα δημοσιεύει φωτογραφία μέλους της Χρυσής Αυγής που ποζάρει πάνω σε μοτοσικλέτα αστυνομικού, με το κράνος της ομάδας Ζ στα χέρια και φορώντας καπελάκι της Χρυσής Αυγής. Δημοσιεύει επίσης φωτογραφία πράκτορα της ΕΥΠ να χαιρετά φασιστικά μπροστά στην Ακρόπολη.

Click4more: ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΕΔΩ

πηγη newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου