Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Το facebook φταίει που κλείνει το Mega;



του Δημήτρη Κανελλόπουλου
Είναι μεγαλοεπιχειρηματίες, είναι πάμπλουτοι, οι άλλες τους εταιρίες παρουσιάζουν υπέρογκα κέρδη και, όμως, έχουν αφήσει τον κόσμο απλήρωτο. Οι μέτοχοι του Megaθα έπρεπε να ντρέπονται.
Μπόμπολας, Ψυχάρης και Βαρδινογιάννης έκοψαν τη μισθοδοσία στο πρώην Μεγάλο κανάλι, άφησαν τους εργαζόμενους «να περιφέρονται στους διαδρόμους σαν φαντάσματα», όπως ξέσπασε σήμερα ο Δημήτρης Καμπουράκης (αλλά και ο Γιώργος Οικονομέας).
Όσο την έκαναν τη δουλειά τους (τις δουλειές τους), ήταν μια χαρά το κανάλι τους. Τώρα που πιθανότατα δεν τους χρειάζεται, το εγκαταλείπουν στην τύχη του. Μαζί με τον κόσμο του όμως και αυτό αποτελεί αθλιότητα, μία επιχειρηματική αθλιότητα.
Πολλοί χάρηκαν με το λουκέτο στο Mega, τα social media έστησαν γιορτή. Αλλά είχαν στο νου τους όλοι αυτοί τους μετόχους και τους τηλεαστέρες, όχι τους απλούς εργαζόμενους. 
Οι εργαζόμενοι είναι ακόμα στο Mega και δουλεύουν όπως όπως, αντιθέτως οιαστέρες του καναλιού είναι εξαφανισμένοι. Οι ακριβοπληρωμένοι αστέρες, μην το ξεχνάμε. Έφτασε το δελτίο ειδήσεων του καναλιού, αυτή η ώρα της καθημερινής τουςπροπαγάνδας, να είναι από τα πιο ακριβά της Ευρώπης.
Για να βλέπουμε την Τρέμη, τη Σαράφογλου, τον Πρετεντέρη φυσικά, να κατηγορούν τον λαό και να διαστρεβλώνουν τα γεγονότα. Όλοι αυτοί την έκαναν τώρα, αυτοί και τα αφεντικά τους, την κοπάνησαν ρε φίλε.
Αλήθεια, γιατί ο Γιάννης Πρετεντέρης δεν γράφει στα ΝΕΑ και το ΒΗΜΑ για τους απλήρωτους εργαζόμενους του Mega;
Περιμένω δε να διαβάσω άρθρα στον κυριακάτικο Τύπο, όχι αυτή τη φορά εναντίον των «κατάπτυστων» social media που χάρηκαν με το λουκέτο στο Mega, αλλά εναντίον των μετόχων του που είναι άφαντοι. Να μας πουν τώρα οι επιφανείς αρθρογράφοι αν υπεύθυνοι για την κατάντια του καναλιού είναι το facebook και τοtwitter.
Να κλείσει το Mega ναι, το προπαγανδιστικό Mega. Να κλείσει χίλιες φορές. Αυτό που ακόμα και τώρα, όσο μπορούσε, έκανε τη δουλειά του. Ένα-δύο δελτία ειδήσεων έβγαλαν λόγω των απεργιών το τελευταίο διάστημα, αλλά πρόλαβαν να επιτεθούν ακόμα και στους Εγγλέζους για το Brexit.
Το Mega που... έσπρωχνε τους γέροντες
Όχι, δεν θα μου λείψει η Τρέμη και ο Πρετεντέρης. Δεν θα λείψουν και στη δημοσιογραφία, νομίζω. 
Αλλά θα μου λείψει το κανονικό Mega των δεκάδων-εκατοντάδων ανθρώπων, το σοβαρό Mega, το αντικειμενικό, αυτό που κέρδισε στην αρχή την εμπιστοσύνη του τηλεοπτικού κοινού.  
«Εμένα να δείχναμε χωρίς να κάνω τίποτε, μεγαλύτερη τηλεθέαση θα είχε από την Ανατροπή» μου έλεγε μεταξύ σοβαρού κι αστείου ένα από τα παιδιά που δουλεύουν στο Mega.
Μη νομίζετε πως δεν ήξεραν οι εργαζόμενοι εκεί μέσα τι ακριβώς συνέβαινε και με ποιους είχαν να κάνουν. 
efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου