Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Πόσο Ευρωπαίοι είναι οι Μένουμε Ευρώπη;



'Οι φιλοευρωπαίοι που κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ πως θέλει να ελέγξει τα κανάλια παραδέχονται ότι έκλεισαν την ΕΡΤ -που επί των ημερών τους είχε γίνει αντικείμενο κριτικής, με τους επικριτές να την παρομοιάζουν με την ΥΕΝΕΔ- γιατί οι εργαζόμενοι σε αυτήν, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Σταμάτη, υποστήριζαν τον ΣΥΡΙΖΑ."
της Αναστασίας Γιάμαλη
Θυμόμαστε όλοι και όλες ποιες πολιτικές και μιντιακές δυνάμεις σήκωσαν στην πλάτη τους το «Ναι» του περασμένου Ιουλίου. Θυμόμαστε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, που ήταν τότε κυβέρνηση και μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου ανανέωσε τη λαϊκή εντολή, απλά κατήγγειλε τις κάτω από τη ζώνη πρακτικές των καναλιών που όλοι παρακολουθήσαμε από τους δέκτες μας. Δεν τις μπλόκαρε όμως, παρά το γεγονός ότι πολλές φορές ξεπερνούσαν κατά πολύ τα όρια της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, αλλά και του πολιτικού πολιτισμού... «Τι φταίμε εμείς που όλες οι κοινωνικές ομάδες είναι με το 'Ναι'» αναρωτιόταν on camera η ανκοργούμαν, ενώ λίγο πιο κάτω στα κουμπιά του τηλεκοντρόλ εκπομπές χωρίς το σήμα του καναλιού εξέπεμπαν και κήρυτταν τη βιβλική καταστροφή που θα ακολουθούσε αν ο «λαουτζίκος» έλεγε «Όχι»... Αναλυτές μικραναλυτές, πουθενάδες και μη επαναλαμβάναν τους κινδύνους, υπαρκτούς και φανταστικούς μιας εξόδου από την Ευρώπη... Μέχρι και ο Σάκης Ρουβάς επιστρατεύτηκε.
Την Τετάρτη στη Βουλή, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Εξεταστικής Επιτροπής για τα θαλασσοδάνεια των ΜΜΕ και των κομμάτων, ένας υπέρμαχος του ευρωπαϊσμού -του παντελονάτου σαμαρικού ευρωπαϊσμού-, ο Δημήτρης Σταμάτης, απαντώντας στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην συμβασιούχο της ΕΡΤ Αννέτα Καββαδία, η οποία του είπε ότι θα τον ακολουθεί το «μαύρο» της ΕΡΤ, απάντησε «Όταν η ΕΡΤ είχε άτομα σαν εσάς, καλά κάναμε και την κλείσαμε γιατί ήσασταν φερέφωνο και ιεροκήρυκες του ΣΥΡΙΖΑ».
Οι φιλοευρωπαίοι που κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ πως θέλει να ελέγξει τα κανάλια παραδέχονται ότι έκλεισαν την ΕΡΤ -που επί των ημερών τους είχε γίνει αντικείμενο κριτικής, με τους επικριτές να την παρομοιάζουν με την ΥΕΝΕΔ- γιατί οι εργαζόμενοι σε αυτήν, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Σταμάτη, υποστήριζαν τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί, που όπου σταθούν εγκαλούν τον ΣΥΡΙΖΑ πως εφαρμόζει πρακτικές Βόρειας Κορέας, υποστηρίζουν την ορθότητα του «μαύρου» τρία χρόνια μετά όχι ως αναγκαία περικοπή στον κρατικό προϋπολογισμό, όπως ισχυρίστηκαν τότε, αλλά ως κίνηση άσκησης ελέγχου.
Είναι οι ίδιοι που ανανέωναν τις προσωρινές άδειες των φιλοευρωπαϊκών καναλιών νύχτα, χωρίς διαγωνισμό διαφάνεια ή αντίτιμο (άμεσο γιατί έμμεσο υπήρχε) επί χρόνια... Και μάλιστα όχι όποια νύχτα, προτιμούσαν τις παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.
Σήμερα αυτό το φιλοευρωπαϊκό στρατόπεδο λέει πως (ότ)αν αναλάβει την εξουσία, θα άρει τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Μάλλον, όταν πρόκειται για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους, δεν ενδιαφέρονται τόσο για την ευρωπαϊκή υπόληψη της πατρίδας, γιατί αλλιώς δεν εξηγείται το ότι δεν ενοχλούνται που έχουμε την ντροπιαστική αποκλειστικότητα της μοναδικής χώρας της Ε.Ε. στην οποία ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχε γίνει διαγωνισμός για τα ιδιωτικά κανάλια. Το κανάλι ντουντούκα του «Γέρουν, γερά» έβγαλε και σποτ με το οποίο τονίζει ότι πληρώνει και τις εισφορές του, λες και θα μπορούσε να μην το κάνει σε μια ευνομούμενη ευρωπαϊκή χώρα... Τα κανάλια και οι φίλοι τους, που μέχρι και στους δρόμους βγήκαν για να υπερασπιστούν την ευρωπαϊκή μας ταυτότητα, είναι αντίθετοι με τη διεξαγωγή ενός τυποποιημένου και αδιάβλητου διαγωνισμού με σαφείς όρους και διαφάνεια... Δεν είναι αντίθετοι -όπως παραδέχθηκε ο κ. Σταμάτης- να ρίχνουν «μαύρο» στο κρατικό κανάλι για λόγους «γραμμής»... Ευρωπαϊσμός α λα Κιμ Γιονγκ Ουν...
left

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου