Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Και τώρα ποιος θα... ανακεφαλαιοποιήσει τη διαπλοκή;



του Δημήτρη Τρίμη
Το χρεοκοπημένο και ανακεφαλαιοποιημένο από το λαό τραπεζικό σύστημα δεν πρόκειται να πάρει πίσω το περίπου 1, 5 δισ. ευρώ με το οποίο χρηματοδότησε τα χρεοκοπημένα συστημικά ΜΜΕ.
Τι μάθαμε από τον κ.Πουλόπουλο της Τράπεζας Πειραιώς για τα οικονομικά της διαπλοκής;
Πρώτον, ότι αν οι μέτοχοι των ήδη χρεοκοπημένων Ομίλων Μέσων Ενημέρωσης εδώ και πέντε έξι χρόνια, βάζουν λίγα λεφτά στα μέσα που κατέχουν, τότε η τράπεζα τους δίνει και νέα θαλασσοδάνεια. Κι ας συνεχίζουν να είναι ελλειμματικές οι επιχειρήσεις τους. Κι ας μην υπάρχουν εγγυήσεις και καλύψεις ούτε για τα νέα, ούτε για παλιά δάνεια τους.
Δεύτερο, ότι η Τράπεζα Πειραιώς αύξησε τα έξοδα προβολής της στα ΜΜΕ τα τελευταία χρόνια της κρίσης, όταν δηλαδή χρεοκόπησε πρακτικά κι η ίδια, έκλεισε 700 υποκατάστηματα της και έδιωξε 6.000 υπαλλήλους της, διότι έπρεπε να διαφημίσει την πρωτιά της στον τραπεζικό κλάδο!
Τρίτον, ότι η Τράπεζα το 2015 έδωσε 25 εκατομμύρια ευρώ για να διαφημιστεί στα θαλασσοδανεισμένα ΜΜΕ και άλλα 20 εκατομμύρια για την... παραγωγή του διαφημιστικού της υλικού.
Και τέταρτον, ότι την περίπτωση της δανειοδότησης με 36 εκατομμύρια των μετόχων του Πρώτου Θέματος ώστε με αυτά να αγοράσουν μετοχές της επιχείρησής τους, δεν την γνωρίζει ο κ. Πουλόπουλος γιατί τότε δεν ήταν στα πράγματα ο ίδιος.
Μετά από αυτά, αντιλαμβάνεται κανείς ότι το χρεοκοπημένο και ανακεφαλαιοποιημένο από το λαό τραπεζικό σύστημα δεν πρόκειται να πάρει πίσω το περίπου 1, 5 δισ. ευρώ με το οποίο χρηματοδότησε τα χρεοκοπημένα συστημικά ΜΜΕ. Και αυτά τα κερατιάτικα εμείς θα τα πληρώσουμε, αφού φαίνεται πως τελικά μαζί τα φάγαμε και έτσι ήρθε η... ουρανοκατέβατη κρίση δανεισμού και η εξάχρονη ύφεση.

efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου