Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Η σιωπή των... δανείων



του Α.Ψ.
Σύμπτωση!
Τα περισσότερα πρωινά ραδιόφωνα και οι εφημερίδες παρακολούθησαν πολύ στενά τη χθεσινή διαδικασία για τον εκλογικό νόμο και ίσως για το λόγο αυτό δεν παρακολούθησαν καθόλου την επιτροπή της Βουλής για τα θαλασσοδάνεια υπέρ ΜΜΕ και κομμάτων.
Δεν τους φάνηκε ίσως πολύ σοβαρό το πώς ακόμα και μέσα στην κρίση και στα μνημόνια τα δάνεια που δόθηκαν μόνο στα ΜΜΕ ξεπέρασαν κατά πολύ το 1 δισ!
Πάνω από το 50% των δανείων που δόθηκαν δεν εξυπηρετούνται, ενώ οι εγγυήσεις για τα περισσότερα απέχουν μίλια από τις εγγυήσεις που οι τράπεζες ζητούν από τους πολίτες για τις πολύ μικρότερες δανειοδοτήσεις τους.
Όποιος θέλει να κατανοήσει ακριβώς τι πραγματικά σημαίνει διαπλοκή και πώς εξουθένωσε κάθε θεσμό αλλά τελικά και το δημόσιο ταμείο μπορεί να αναζητήσει το βίντεο με μια οποιαδήποτε συνεδρίαση αυτής της επιτροπής, στην οποία κάθε φορά είναι παρών ένας εκπρόσωπος από την κάθε τράπεζα.
Κι όλα αυτά την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι σε όλα αυτά τα ζημιογόνα ΜΜΕ έχαναν και χάνουν τη δουλειά τους.
Τα δάνεια που δόθηκαν στα ΜΜΕ από τις τράπεζες που κάθε τόσο ανακεφαλαιοποιούνται εξυπηρέτησαν πλήρως και με το αζημίωτο την πολιτική εξουσία και τα επιχειρηματικά συμφέροντα που με τη σειρά τους κέρδιζαν την κυβερνητική (και νομοθετική)... εύνοια.
Ένα ωραίο τρίγωνο διαπλοκής που δρούσε ανενόχλητα μέχρι που ολόκληρη η δανειοδοτημένη ελληνική οικονομία βούλιαξε στο κενό και χρειάστηκε να κρατηθεί από τις συντάξεις, τους μισθούς και τις θέσεις εργασίας των πολιτών. Και από κοντά, και οι δικαστικές ασυλίες.
Γιατί λοιπόν αυτή η είδηση και αυτές οι αποκαλύψεις να παίξουν; Κατά τα άλλα ο «ανθελληνισμός» των στελεχών των τραπεζών μάρανε τους πολίτες!
EFSYN

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου