Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Ας μιλήσει κανένας άλλος, όχι ο Κ. Μητσοτάκης



Πλεόνασμα γιατρών είδε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκρουόμενος με τον ίδιο του τον εαυτό
του Πέτρου Κατσάκου
Είναι αδιανόητο να πλεονάζουν γιατροί και να λείπουν νοσηλευτές”. Όχι, δεν το είπε ο Βολταίρος. Όχι, δεν περιλαμβάνεται στα πέτσινα αποφθέγματα του Αλβέρτου Αϊνστάιν. Είναι το απόσταγμα της γνώσης και της εμπειρίας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά από κοπιαστική εντρύφηση στις ανάγκες, στα προβλήματα και στην πραγματικότητα του συστήματος της Δημόσιας Υγείας. Πρόκειται για το απόσταγμα εμπειριών ενός πολιτικού μηχανισμού που έστελνε μακροσκελείς λίστες ρουσφετολογικών προσλήψεων στο Ερρίκος Ντυνάν βάζοντας παράλληλα χαράτσι σε όποιον τολμούσε να διαβεί το κατώφλι των υπό διάλυση δημόσιων νοσοκομείων.
Πλεόνασμα γιατρών είδε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπενθυμίζοντάς μας την προ έτους απειλή για συγχώνευση των δύο παιδιατρικών νοσοκομείων της Αθήνας, όταν επισκεπτόμενος το Παίδων είχε αποταθεί δημοσίως στη φιλευσπλαχνία κάποιων ιδιωτών - δωρητών οι οποίοι σύμφωνα με τον αρχηγό της Ν.Δ., θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως χρηματοδότες των συγκεκριμένων νοσοκομείων απαλλάσσοντας το κράτος από περιττά έξοδα και περιττό προσωπικό.
Πλεόνασμα γιατρών είδε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκρουόμενος με τον ίδιο του τον εαυτό, μιας και ο ίδιος προ έτους και υπό τις πιέσεις του προσωπικού υποσχόταν προσλήψεις γιατρών στο Ειδικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά Μεταξά. Πλεόνασμα γιατρών είδε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρ’ ότι προχθές διαβεβαίωνε το ακροατήριό του πως, αν γίνει ποτέ πρωθυπουργός, θα αφήσει πίσω το σημαδεμένο από χιλιάδες απολύσεις υπουργικό παρελθόν του.
Παιχνίδια με τη Δημόσια Υγεία και με τις τύχες εργαζομένων και πολιτών παίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που έχει ήδη ξαμολήσει τον αρμόδιο τομεάρχη του κόμματός του στις εφημερίδες να υπόσχεται λουκέτο στις ΤΟΜΥ αναπολώντας τις εποχές που ο ίδιος και το κόμμα του έκλειναν νοσοκομεία, απέλυαν μέσα σε μια εβδομάδα 2.500 γιατρούς του ΠΕΔΥ, επέβαλλαν εισιτήρια μειώνοντας παράλληλα κατά σχεδόν 50% τους προϋπολογισμούς των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.
Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί πως η Δημόσια Υγεία έχει εξυγιανθεί από τα προβλήματα και τις στρεβλώσεις. Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί πως έχουν καλυφθεί οι ανάγκες και οι ελλείψεις. Όπως επίσης κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί πως όλοι οι πολίτες απολαμβάνουν υψηλής ποιότητας και οφειλόμενης αξιοπρέπειας υπηρεσίες στα δημόσια νοσοκομεία. Κανείς όμως δεν μπορεί να αμφισβητεί τις προσπάθειες, τις καλύψεις των υφιστάμενων κενών, τις συγκρούσεις με συμφέροντα, κυκλώματα και παράσιτα που για δεκαετίες ρουφούσαν το αίμα της Δημόσιας Υγείας. Κανείς. Πόσω μάλλον ο Κ. Μητσοτάκης. Ας μιλήσει κανένας άλλος. Όχι αυτός.
αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου