Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

«Πολιτική Προσευχή»


του Χρήστου Γιαννίμπα
Κοντά στα ξημερώματα ξύπνησα διψασμένος και πήγα στην κουζίνα να πιω λίγο νερό. Άναψα το φως και κόντεψα να πάθω συγκοπή. Ένας ηλικιωμένος με άσπρο κοστούμι, φουντωτό άσπρο μαλλί και τεράστιο μουστάκι που κάλυπτε και όλο το πάνω χείλος καθόταν σταυροπόδι σε μια καρέκλα.
Παρά την ταραχή μου τον αναγνώρισα. Κύριε Μαρκ Τουέιν, εσείς; Τον ρώτησα. Φέρε μολύβι και χαρτί και κάθισε, μου απάντησε. Θέλω να σου υπαγορέψω μια νέα εκδοχή της «Πολεμικής Προσευχής» που έγραψα πριν 100 και πλέον χρόνια και που δεν αφορά ένα «συνηθισμένο» πόλεμο αλλά κάτι πολύ χειρότερο.
Το μυαλό μου πήγε στον εμφύλιο αλλά λες και διάβασε την σκέψη μου συνέχισε λέγοντας. Δεν αφορά εμφύλιο αλλά κάτι με πολύ πιο ταπεινά κίνητρα. Τον πόλεμο μιας πολιτικοοικονομικής συμμορίας που ναρκοθετεί την ίδια της τη χώρα για να πάρει την εξουσία, έτσι ώστε και η ίδια να ξεπλυθεί και να συνεχίσει να κάνει αυτά που έκανε. Γι’ αυτό τη νέα εκδοχή θα την ονομάσω «Πολιτική Προσευχή».
Ξέρεις, αγαπάω την Ελλάδα γι’ αυτό επέλεξα τη χώρα σας. Άλλωστε με πολλούς Έλληνες έχω κοινές εμπειρίες. Όταν ήμουν μικρός οι γονείς μου μετανάστευσαν σε άλλη πόλη αναζητώντας καλύτερες οικονομικές συνθήκες ενώ ο πατέρας μου πέθανε αφήνοντάς μας πολλά χρέη. Τότε αναγκάστηκα να εγκαταλείψω το σχολείο για να εργαστώ. Ας μην αργούμε όμως γιατί κοντεύει να χαράξει. Γράφε...
«Ω Κύριε και Πατέρα μας, οι πατριώτες μας Πορτοσάλτε, Παπαδημητρίου, Μπογδάνος, Αναστασιάδης, Στούπας, Σπυράκη, εκατοντάδες άνδρες και γυναίκες δίνουν τις μάχες υπό την καθοδήγηση των ινδαλμάτων μας Μητσοτάκη, Σαμαρά, Βενιζέλου, Γεωργιάδη, Βορίδη και άλλων στελεχών μας. Είθε Εσύ να είσαι κοντά τους! Μετ’ αυτών, εν πνεύματι, πορευόμαστε κι όλοι εμείς από την γλυκεία ειρήνη των προσφιλών μας εστιών για να συντρίψουμε τον εχθρό.
Ω Κύριε και Πατέρα μας, βοήθησέ μας να ξεσκίσουμε τους υπουργούς, τα στελέχη, τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ σε κομμάτια με τις οβίδες των λόγων μας. Βοήθησέ μας να σκεπάσουμε τους οικονομικούς αγρούς της χώρας που αρχίζουν να ανθίζουν και να δίνουν καρπούς, με τις χλωμές μορφές των γεμάτων πατριωτισμό ανέργων και χαμηλόμισθων.
Βοήθησέ μας να πνίξουμε τις βροντές των καλών νέων για την οικονομία, την ανεργία, το πλεόνασμα, την έξοδο από τα μνημόνια χωρίς πιστοληπτική γραμμή, νέα μέτρα, αξιολογήσεις και προαπαιτούμενα, με τις κραυγές και τα ουρλιαχτά των δικών μας λόγων. Κάνε τα λόγια μας ακόμα πιο ψευδή ώστε αυτά να γίνουν πιστευτά.
Ευλόγησε το ίνδαλμά μας Στουρνάρα που αποστρέφει το πρόσωπο από το μαύρο χρήμα των offshore που διακινείται κάτω από την μύτη του εποπτικού συστήματος της κεντρικής τράπεζας και κατεύθυνε τους επικεφαλής των τραπεζών να πάρουν τα ταπεινά τους σπίτια και να γεμίσουν τις οικογένειες, που δεν φταίνε σε τίποτα, με μάταια θλίψη.
Να τις πετάξουν έξω, άστεγες να περιπλανώνται με τα μικρά παιδιά τους, χωρίς φίλους στους ερημότοπους της ρημαγμένης χώρας, μέσα σε κουρέλια να πεινούν και να διψούν, με κομματιασμένη την ψυχή τους, τσακισμένες από την οδύνη να Σε εκλιπαρούν να τους δώσεις καταφύγιο και Εσύ να τους αρνείσαι, έτσι που απελπισμένοι να στρατευθούν μαζί μας.
Κύριε και Πατέρα μας Σου ζητάμε να μην έχουν όλοι πρόσβαση σε ιατρική και φαρμακευτική δαπάνη, όπως δεν είχαν με εμάς και να ψάχνουν παγκάκι να πεθάνουν. Γκρέμισε τις ελπίδες τους για ρύθμιση του χρέους και ανάταση της χώρας. Παράτεινε την πικρή τους πορεία, κάνε να βαρύνουν τα βήματά τους, πότισε το δρόμο τους με δάκρυα, βάψε το λευκό χιόνι με το αίμα από τα πληγωμένα πόδια τους!
Για το δικό μας χατίρι οι οποίοι Σε λατρεύουμε Κύριε, τάισε με λοτούς και πότισε όλους με αμνησία έτσι που να ξεχάσουν ποιοι ευθύνονται για το κατάντημα το δικό τους και της χώρας, ποιοι έπαιρναν μίζες, ποιοι βούταγαν τα δάχτυλα στο μέλι. Ρίξε το πιο πυκνό σκοτάδι σε Novartis, ΚΕΕΛΠΝΟ, λίστες, offshore και τις εκατοντάδες πηγές του μαύρου πλουτισμού μας.
Προστάτεψε Κύριε και Πατέρα μας, το βαρύ πυροβολικό των αγαπημένων μας ΜΜΕ. Δώσε δύναμη στους δικαστές μας να ακυρώνουν τους νόμους τους και ξέσκισε τον Φίλη κι όλους όσους νομοθετούν ανοίγοντας χαραμάδες φωτός. Βοήθησε να παραμείνει ο σκοταδισμός που επιβάλαμε και τόσα χρόνια διατηρούσαμε με την αρωγή και των ιεραρχών Σου.
Καθαγίασε, Κύριε, τα επιτεύγματά μας. Την κοινωνικοποίηση της διαφθοράς και την διάχυσή της στο επίπεδο του απλού πολίτη. Την παράνομη οδό που κόστιζε λιγότερο από την νόμιμη. Την πυραμίδα αναδιανομής των δανεικών που χτίσαμε, την άδικη ανάπτυξη που πετύχαμε, την κλεπτοκρατία, το παρασιτικό μας κράτος και όλο το σύστημα διαφθοράς, διαπλοκής και παραεξουσίας.
Απαξίωσε τους εχθρούς μας πριν στήσουν την πατρίδα ξανά στα πόδια της και γίνει η Ελλάδα κανονική χώρα. Πριν το παραγωγικό μοντέλο για δικαιότερο κοινωνικό κράτος και δίκαιη ανάπτυξη αρχίσει να ωριμάζει. Πριν η έξοδος από τα μνημόνια δώσει κοινωνικό και πολιτικό αντίκρισμα και υπάρξουν απτά οφέλη για τους απλούς πολίτες της πολύπαθης χώρας μας.
Ω Θεέ, ο με κάθε τρόπο τρομερός! Εσύ που προστάζεις. Βροντή η σάλπιγγά σου και κεραυνός η ρομφαία σου. Περιέβαλε τις κεφαλές των τέκνων σου Μητσοτάκη, τους Ηρακλείς αυτού Σαμαρά, Βενιζέλο, Γεωργιάδη και όλων των ινδαλμάτων μας με φωτοστέφανο έτσι που το δυνατό φως να κρύβει τα πεπραγμένα τους όπως ο ήλιος τ' άστρα και ένδυσε αυτούς με λαϊκή αποδοχή.
Τα ζητάμε από Εσένα, με το πνεύμα της αγάπης, απ’ Αυτόν που είναι Πηγή της Αγάπης, και ο Οποίος είναι το αιώνια πιστό καταφύγιο και ο φίλος όσων είναι οικτρά βασανισμένοι και αποζητούν τη βοήθεια Του με ταπεινές και συντετριμμένες καρδιές. Αμήν.»
ΥΓ. Κι αν μου ξέφυγε και κάτι ο Μαρκ Τουέιν θα με συγχωρήσει. Ελπίζω κι εσείς. Την «Πολεμική Προσευχή» του μεγάλου αμερικανού συγγραφέα Μαρκ Τουέιν (αληθινό όνομα Samuel Clemens) μπορείτε να την βρείτε στο διαδίκτυο (πχ, εδώ ή εδώ).
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου