Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Είναι πολλά τα λεφτά...



"Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η εταιρεία ΜΕΤΡΟΡΑΜΑ, με ΑΦΜ 099520215, είχε εισπράξει για μία χρονιά από το ΚΕΕΛΠΝΟ το ποσό των 86.468 ευρώ"
του Πέτρου Κατσάκου
Αξίζει τον κόπο να πάμε περίπου ένα χρόνο πίσω. Να πάμε λίγο πίσω και να θυμηθούμε κάποιες διαβολικές συμπτώσεις που έβαζαν δίπλα - δίπλα καράβια φορτωμένα με ηρωίνη, διαφημιστικά κονδύλια του ΚΕΕΛΠΝΟ και έντυπα που μοιράζονταν σε ποδοσφαιρικά γήπεδα. Βλέπεις, είχαν περάσει στα ψιλά οι περυσινές αποκαλύψεις του περιοδικού “Hot Doc” για τη χορηγία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων προς την εταιρεία ΜΕΤΡΟΡΑΜΑ, ιδιοκτησίας Αιμίλιου Κοτσώνη, του ανθρώπου δηλαδή που έχει εμπλακεί, και μάλιστα με πρωταγωνιστικό ρόλο, στην πολύκροτη υπόθεση του πλοίου Noor 1.
Σύμφωνα, λοιπόν, με το δημοσίευμα, η εταιρεία ΜΕΤΡΟΡΑΜΑ, με ΑΦΜ 099520215, είχε εισπράξει για μία χρονιά από το ΚΕΕΛΠΝΟ το ποσό των 86.468 ευρώ, με την εκδοτική εταιρεία να εκδίδει τη free press εφημερίδα «Stadio», η οποία μοιραζόταν τόσο εντός όσο κι εκτός του γηπέδου “Καραϊσκάκη” μέχρι πριν από λίγο καιρό σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια του Ολυμπιακού.
Η συγκεκριμένη αποκάλυψη είχε περάσει πέρυσι, ούτε καν στα ψιλά, αλλά στα μουλωχτά, από τη συντριπτική πλειοψηφία του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου που κρατά σταθερά μια σιωπηρή στάση ασφαλείας απέναντι στην υπόθεση Noor 1. Μια υπόθεση που, όπως λέγεται στη δημοσιογραφική ορολογία, “καίει”, και καλό είναι να μην την αγγίζεις αν δεν θες να βρεθείς τσουρουφλισμένος. Εκτός εάν. Εκτός εάν μπορείς να βγάλεις ένα αντικυβερνητικό λαβράκι σαν αυτά που βγάζει σχεδόν κάθε σαββατοκύριακο ο γνωστός και μη εξαιρετέος “αντικαθεστωτικός Τύπος”, που επί σειρά ετών σιτίστηκε από τα ταμεία του ΚΕΕΛΠΝΟ και τώρα είναι υποχρεωμένος να πορεύεται σε καθεστώς στέρησης.
Έτσι, λοιπόν, το Noor 1, από υπόθεση που καλό είναι να μην σκαλίζουμε γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει, έγινε πιπεράτο ανάγνωσμα με μπόλικο Πάνο Καμμένο και μια δόση Σταύρου Κοντονή και σερβιρίστηκε σε νέα συνταγή, αλλά πάντα τυλιγμένο στη γνωστή “αντικαθεστωτική” λαδόκολλα που η “αδέσμευτη” δημοσιογραφία αρέσκεται τόσο να πολεμά. Ήταν τέτοιος, όμως, ο συντονισμός των δημοσιευμάτων από τα “αντικαθεστωτικά” έντυπα παλαιάς και νέας κοπής, που μόνο στα ψιλά δεν θα μπορούσε να περάσει αυτή η καθοδηγούμενη επιχείρηση αλλαγής πλεύσης για την υπόθεση, αλλά κυρίως για τους υπεύθυνους του Noor 1.
avgi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου