Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

ΝΔ: Σε άδεια πλατεία ο Τσίπρας. ΣΥΡΙΖΑ: Φέρτε το Σαμαρά να δούμε πόσοι θά΄ναι!

Απόλυτα ικανοποιημένα δηλώνουν τα στελέχη της οργάνωσης Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ για τα αποτελέσματα αλλά και την απήχηση της επίσκεψης Τσίπρα στην Κέρκυρα, ενώ απαντάνε στις βολές της ΝΔ για «άδεια πλατεία» στην ομιλία του προέδρου του κόμματος.
Μάλιστα, θεωρούν ότι η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη, τόσο για τα δεδομένα της εποχής όσο και γενικότερα για τα δεδομένα των πολιτικών συγκεντρώσεων των υπολοίπων κομμάτων εδώ και χρόνια.
Διαμάχη για την πλατεία
Μετά την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας περί επιδιώξεων Τσίπρα για «πλατεία Ταχρίρ», το μέλος της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ στην Κέρκυρα Δ. Στραβοράβδης απάντησε σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Corfu: «Η ανταπόριση του κερκυραϊκού λαού ανησύχησε τα κυβερνητικά επιτελεία. Η Συγκρού έσπευσε, πιστή στη διαστρέβλωση της πραγματικότητας και στην γκεμπελική τακτική που ακολουθεί, να μιλήσει για άδειες πλατείες. Ε, λοιπόν, ας έρθουν στην Κέρκυρα. Ας έρθει ο κ. Σαμαράς να μιλήσει στους απολυμένους και να τους εξηγήσει γιατί τη ζωή τους την κυνηγά. Ας έρθει στον Ίσσο να εξηγήσει γιατί τον ξεπουλά. Ας έρθει να μιλήσει με τους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς του νησιού και να παρουσιάσει το δικό του μνημονιακό πρόγραμμα. Ας έρθει να μιλήσει στην Σπιανάδα να δούμε αν θα μιλάμε για άδεια πλατεία. Και, αν θέλει, ας φέρει μαζί του τη συνιστώσα του, τον κ. Βενιζέλο».
Η ανακοίνωση της Ν.Δ. ανέφερε: «Από τις άδειες πλατείες των διακοπών του, ο κ. Τσίπρας ονειρεύεται πλατείες Ταχρίρ στη χώρα μας. Ο ελληνικός Λαός τον έχει ξεπεράσει προ πολλού».
Τι είπε με τους εκπρόσωπους των φορέων
Εν τω μεταξύ, στην πεντάωρη (!) συνάντησή του με τους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων, των παραγωγικών φορέων αλλά και των εργαζομένων, ο Αλέξης Τσίπρας άκουσε επί μακρόν την εξιστόρηση εκατοντάδων μικρών και μεγαλύτερων προβλημάτων και ζητημάτων τα οποία απαιτούν πολιτικές και όχι μόνο λύσεις.
Όπως ο ίδιος δήλωσε, είχε την ευκαιρία να έχει μια συνοπτική παρουσίαση των προβλημάτων ώστε να πληροφορηθεί από πρώτο χέρι για τα ζητήματα που προβάλλει ο κάθε φορέας, υπογραμμίζοντας: «Είναι φανερό ότι αυτή η συζήτηση έχει έναν κίνδυνο να οδηγήσει σε μια κατάθεση παραπόνων, όπως ακούστηκε. Από την άλλη πλευρά, πρέπει να πω ότι δεν υπάρχει κανείς από εμάς που να μην καταλαβαίνει ότι ζούμε σε μια εξαιρετικά δύσκολη, τραγική κατάσταση, σε μια κατάσταση εξαθλίωσης σχεδόν σε κάθε τομέα της ζωής μας».
Ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για την προσέλευσή τους στη συνάντηση: «Θα ήθελα να δεσμευτώ ότι τουλάχιστον από την πλευρά μας, με τον βουλευτή μας εδώ και τον περιφερειακό μας σύμβουλο, τη δημοτική μας παράταξη, αλλά, κυρίως, τις δυνάμεις μας στους κοινωνικούς χώρους,  να προσπαθούμε να βρεθούμε δίπλα σε κάθε αγώνα όχι για να τον καθοδηγήσουμε και να τον κηδεμονεύσουμε, αλλά για να τον στηρίξουμε».
ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας: Κορυφαίο πολιτικό γεγονός
Σχολιάζοντας τις επαφές Τσίπρα με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, των απολυμένων και των παραγωγικών φορέων, ο Δ. Στραβοράβδης δήλωσε: «Η διήμερη επίσκεψη του Α. Τσίπρα στην Κέρκυρα αποτέλεσε για το νησί μας ένα κορυφαίο πολιτικό γεγονός. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε το μήνυμα ότι η ανατροπή του μνημονίου και η ανασυγκρότηση της χώρας δεν μπορεί να προκύψει παρά μόνο με τη λαϊκή βούληση και τη λαϊκή συμμετοχή στους αγώνες. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη συνάντησή του με τους παραγωγικούς φορείς του νησιού έδωσε επίσης το περίγραμμα της αναπτυξιακής προτασης του ΣΥΡΙΖΑ, το αναπτυξιακό σχέδιο και τις προτεραιότητες που καταθέτει το κόμμα για μία κυβέρνηση της Αριστεράς όσον αφορά την Κέρκυρα και τα Ιόνια Νησιά».
Είδε μόνο το Σκούρτη
Εν τω μεταξύ, εντύπωση προκάλεσε η απόφαση της οργάνωσης Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ που συνέταξε το πρόγραμμα του αρχηγού του κόμματος, να προγραμματίσει συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας Χρήστο Σκούρτη (λόγω απουσίας του Σπ. Σπύρου εκτός Κέρκυρας) αλλά όχι με το δήμαρχο Κέρκυρας Γ. Τρεπεκλή. Ας σημειωθεί ότι και οι δύο φορείς της Αυτοδιοίκησης συνέδραμαν στην επίσκεψη Τσίπρα, η Περιφέρεια με την παραχώρηση της αίθουσας της πρώην Νομαρχίας και ο Δήμος με την παραχώρηση και το στήσιμο της εξέδρας και του εξοπλισμού για την ομιλία στο Πεντοφάναρο.
Στη συνάντηση με το Χρ. Σκούρτη παρευρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Χρήστος Άνθης και υπηρεσιακοί παράγοντες και συζητήθηκαν ζητήματα υποδομών με σκοπό την προσέλκυση τουριστών υψηλής εισοδηματικής στάθμης, οι διαδικασίες αδειοδότησης και εγκατάστασης των υδροπλάνων, το ζήτημα των σχολικών μεταφορών, τα προβλήματα που δημιουργούνται στην περιφέρεια λόγω της νησιωτικότητας και η υποχρηματοδότησης των περιφερειών της χώρας.

corfupress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου