Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Έφυγε σήμερα ξαφνικά από τη ζωή, ο Πέτρος Δημάκος

petros-dimakos-epsk
Σε ηλικία μόλις 50 ετών έφυγε από τη ζωή σήμερα τα ξημερώματα ο εκπαιδευτικός Πέτρος Δημάκος, γνωστός από τη συμμετοχή του στα κοινά του αθλητισμού ως προπονητής αλλά και ενεργό μέλος κοινωνικών οργανώσεων της Κέρκυρας.

Στη φωτογραφία, ο Πέτρος Δημάκος μόλις μία εβδομάδα πριν (29/1) στα γήπεδα της ΕΠΣ Κέρκυρας στην έναρξη των σχολικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου Λυκείων

Τον Π. Δημάκο πρόδωσε η καρδιά του, ενώ μόλις χθες το πρωί συμμετείχε σε εκδήλωση της ομάδας του Φαίακα χωρίς, όπως αναφέρουν φίλοι και συνεργάτες του που συμμετείχαν στην ίδια εκδήλωση, να δείξει κάποιο σημάδι προβλήματος στην υγεία του...
Ήταν καθηγητής φυσικής αγωγής, πρόεδρος του συλλόγου «Στήριξη», υπεύθυνος του τμήματος Αγωγής Υγείας της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας και μέλος του Δ.Σ. της Δημοτικής Μονάδας Πρόληψης «Νίκος Μώρος». Πρόεδρος του Συνδέσμου Προπονητών Κέρκυρας, είχε περάσει από τον πάγκο τοπικών κερκυραϊκών ομάδων ενώ το τελευταίο χρονικό διάστημα ασχολούταν με τα κοινά της ομάδας μπάσκετ του Φαίακα από τη θέση του εφόρου της Ακαδημίας της ομάδας.
Με έντονη δράση κατά των ναρκωτικών και των εξαρτησιογόνων ουσιών, είχε πλούσια δράση διοργανώνοντας δεκάδες δράσεις και εκδηλώσεις μέσω του συλλόγου «Στήριξη».
Επίσης, είχε έντονη δραστηριοποίηση στο χώρο του πολιτισμού και της λαογραφίας, και δίδασκε παραδοσιακούς χορούς. Ήταν παντρεμένος και είχε δύο παιδιά.
dimakos2


Ανακοίνωση της ΕΠΣ Κέρκυρας

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Σ Κέρκυρας με το συγκλονιστικό άγγελμα του τραγικού θανάτου του καθηγητή Φυσικής αγωγής, προέδρου του Συνδέσμου προπονητών ποδοσφαίρου Κέρκυρας, πατέρα δύο μικρών παιδιών και φίλου Πέτρου Δημάκου σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε:
1. Να εκφράσει τη βαθιά θλίψη του, τα συλλυπητήρια του και την ειλικρινή συμπαράστασή του στην οικογένεια του εκλιπόντος.
2. Να παραστεί στη νεκρώσιμη ακολουθία.
4. Να διαθέσει συμβολικό ποσό στο Ταμείο Αλληλεγγύης του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της Κέρκυρας.
5. Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του πριν την έναρξη όλων των ποδοσφαιρικών αγώνων του Σαββατοκύριακου 9-10 του Φλεβάρη 2013.
Ο Πέτρος ήταν ένας αγωνιστής των ιδεών του. Πάλεψε με πάθος, με ανιδιοτέλεια και μαχητικότητα. Πρόσφερε πολλά στην Κέρκυρα. Αφήνει ένα πολυσήμαντο έργο στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στη νεολαία μας. Πρόσφερε πολλά στους συναδέλφους του. Στην εκπαίδευση, στους προπονητές, στους αθλητές, στο ποδόσφαιρο.
Διακατεχόταν από αγωνίες και πάλεψε για μια καλύτερη κοινωνία, για έναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά μας. Ανθρώπινος, χαμογελαστός και φιλότιμος δεν κουραζόταν να δουλεύει. Για τα κοινά, για τους πολλούς, για όσα έχει αξία να κάνεις στη ζωή σου και που σε συνοδεύουν στα αιώνια ταξίδια σου. Για όσα σε κάνουν να κερδίζεις την εκτίμηση και το σεβασμό του κόσμου.
Πέτρο, αφήνεις ένα κενό. Το ποδόσφαιρο γίνεται φτωχότερο. Αγάπησες την Κέρκυρα και εργάστηκες γι’ αυτήν. Για τον κόσμο της. Σε ευχαριστούμε.
Σήμερα θρηνώντας για τον αναπάντεχο χαμό σου σου υποσχόμαστε να συνεχίσουμε την προσπάθειά σου.

πηγη CORFUPRESS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου