Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Αποχώρηση Αυλωνίτη και βολές Τρεπεκλή στον προϋπολογισμό του Δήμου

Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Κέρκυρας. Αποχώρηση της παράταξης Αυλωνίτη, αιχμές από το Δήμαρχο Γ. Τρεπεκλή. Παρών ψήφισε ο Ερ. Καρύδης.

Με μοναδικό θέμα στη συνεδρίαση την ψήφιση του προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων 2013 και του ετήσιου προγράμματος δράσης έτους 2013 του Δήμου Κέρκυρας, συνεδρίασε το βράδυ της Κυριακής 24 Φεβρουαρίου 2013, το Δημοτικό Συμβούλιο Κέρκυρας.
Σπ. Μωραϊτης: Ρεαλιστικός ο προϋπολογισμός
Την εισήγηση έκανε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Σπύρος Μωραϊτης, ο οποίος χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό ρεαλιστικό και εκτίμησε ότι τα έσοδα θα εισπραχθούν από τη Δημοτική Αρχή, παρά το γεγονός ότι είναι κατά τι μεγαλύτερα από εκείνα του 2012, χωρίς όμως να αυξηθεί η φορολογία. Ο κ. Μωραϊτης τόνισε ότι θα υπάρξει εξορθολογισμός στα κονδύλια των εσόδων, ενώ αναφορικά με τα δάνεια που είχαν ληφθεί ενημέρωσε ότι με την επιμήκυνση που πέτυχε η δημοτική αρχή μπορούν να εξυπηρετηθούν. Ο προϋπολογισμός του Δήμου Κέρκυρας είναι ισοσκελισμένος (όπως επιβάλλει η νομοθεσία) και ανέρχεται στα 139 εκ. ευρώ.
Αποχώρησε ο Αυλωνίτης, αιχμές Τρεπεκλή
Για προϋπολογισμό που δεν ανταποκρίνεται στις βασικές ανάγκες της καθημερινότητας έκανε λόγο ο επικεφαλής της παράταξης “Συμπαράταξη Ευθύνης” Αλέκος Αυλωνίτης, η παράταξη του οποίου αποχώρησε από την ψήφιση του προϋπολογισμού, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την αντιμετώπιση της αντιπολίτευσης, όπως δήλωσε ο επικεφαλής.
“Είναι λυπηρό να αποχωρεί παράταξη από τη συζήτηση ενός τόσου σοβαρού θέματος. Ο σεβασμός που έχει δείξει το προεδρείο αλλά και ο Δήμαρχος στην αντιπολίτευση είναι πρωτοφανής. Όσα θέματα έχουν προταθεί έχουν συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη και συζητηθεί”, δήλωσε στο Σώμα ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Ιωάννης – Ανδρέας Ρίγγας.
“Εμείς δείχνουμε τον σεβασμό μας με έργα. Σεβόμαστε το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και επιπρόσθετα σεβόμαστε ότι η Τ.Α. έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον. Προχωράμε σε τεντωμένο σκοινί για να σώσουμε το θεσμό. Επιχειρούμε με συνθήκες πρωτόγνωρες. Για παράδειγμα οι επιχορηγήσεις που είχε ο Δήμος το 2009 ήταν 76 εκ. και το 2012 μόλις 23 εκ. Παρά ταύτα συνεχίζουμε και σεβόμαστε και παλιές οφειλές αλλά και προτάσεις που κατατίθενται”, δήλωσε ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής.
Όχι της αντιπολίτευσης, παρών του Ερ. Καρύδη
Για πλασματικό προϋπολογισμό ως προς τα μεγέθη έκανε λόγο ο εισηγητής της παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση” Γιάννης Πιέρρης, για έλλειψη διαβούλευσης και νέων έργων μίλησε η Μερόπη Υδραίου, για αποσπασματικά έργα κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ο Γιώργος Ραιδεστινός.
Το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, με το “παρών” του Ερ. Καρύδη και τις αρνητικές ψήφους των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου