Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Απεργία με το «καλημέρα» στα σχολεία πραγματοποιούν οι δάσκαλοι

Με κινητοποιήσεις και στην Κέρκυρα από πλευράς των δασκάλων θα συνοδευτεί ο αγιασμός και το «πρώτο κουδούνι» της νέας σχολικής χρονιάς στις 11 Σεπτεμβρίου.
Αυτό γιατί η κατάσταση και τοπικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του συλλόγου εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας Ελένη Μαλαχά, είναι οριακή αναφορικά με τις ελλείψεις σε προσωπικό.
Τα κενά στους δασκάλους είναι 110 ενώ στους νηπιαγωγούς φτάνουν τα 80 συν τα κενά που υπάρχουν σε ειδικότητες.
«Ευελπιστούμε να καλυφθούν κάποια κενά με αναπληρωτές, αν και δεν υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία. Υπάρχουν πολλοί που ζητούν αποσπάσεις, δεν αντέχουν το μεγάλο κόστος διαβίωσης. Δυστυχώς και η Παιδεία έχει πέσει θύμα της μνημονιακής πολιτικής», ανέφερε η κ. Μαλαχά.
Είναι χαρακτηριστικό ότι την τελευταία διετία υπήρξαν 10.000 συνταξιοδοτήσεις και μόλις 760 διορισμοί πανελλαδικά στις βαθμίδες της εκπαίδευσης, με ορατές, όπως πρόσθεσε συνέπειες.
Σημειώνεται ότι οι δάσκαλοι θα προχωρήσουν σε πανελλαδική απεργία στις 12 Σεπτεμβρίου, ενώ την προηγούμενη μέρα σε δίωρο συμβολικό αποκλεισμό των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα.
Ο Μ. Γαβαλάς
Το πρόβλημα που δημιουργείται επιβεβαίωσε μιλώντας στην τοπική ΕΡΑ και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης, Μάχος Γαβαλάς.
Όπως είπε τα κενά είναι περισσότερα από τις προηγούμενες χρονιές, και μάλιστα στις αποκαλούμενες ειδικότητες «κορμού», εκτίμησε όμως πως η κατάσταση θα βελτιωθεί και ακριβή εικόνα θα έχουμε μετά τις 9 Σεπτεμβρίου οπότε θα έχουν γίνει οι προσλήψεις αναπληρωτών για τις οποίες υπάρχουν πιστώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου