του Κλέαρχου Τσαουσίδη
Τι είναι ένας δορυφόρος; Κάτι που προφανώς δικαιούνται να έχουν μόνο κάποιες πολύ ισχυρές χώρες (Σομαλία, Σουδάν, Λιβύη), ενώ στην Ελλάδα, την πτωχή και μαραμένη έπειτα από δύο χρόνια συριζαίικης καταιγίδας, το μόνο δορυφορικό που της αρμόζει είναι τα κανάλια που δείχνουν μπάλα. Δεν δείχνουν όμως σε ποιο δάσος έχει πιάσει πυρκαγιά, πού αρχίζουν οι πλημμύρες να γίνονται επικίνδυνες, ποιοι επώνυμοι χτίζουν παράνομα τις βίλες τους μέσα στο δάσος ή παρά θιν’ αλός.
Δεν απόρησα λοιπόν με τις αντιδράσεις στην απόφαση του αρμόδιου υπουργού, του Νίκου Παππά, να ιδρυθεί Εθνικό Κέντρο Διαστημικών Εφαρμογών. Κατανοητές οι αντιδράσεις διότι οι δορυφόροι «βλέπουν»! Γι’ αυτό οι ομάδες ψηφιακού πολέμου των κυβερνώντων, αυτών που ξεπούλησαν το 2013 τον ελληνικό δορυφόρο Hellas Sat, χλεύασαν την απόφαση σε στιλ «όλα τα ‘χει η Μαριωρή, ο φερετζές τής λείπει». Οι ημιμαθείς, αυτοαποκαλούμενοι «δημοσιογράφοι», του Διαδικτύου μαζί με τους γνωστούς ρυπαρογράφους της «πολυφωνίας» εξάντλησαν όλα τα αποθέματα βλαχομπαρόκ.
Από κοντά, το άνθος της γκλαμουράτης ελληνικής διανόησης, αυτοί που συνουσιάσθηκαν με τη μισή Αθήνα κι οι άλλες που βρίζουν την Αριστερά διότι ήταν κι ο μπαμπάς τους τέτοιος: Άκου, λέει, να έχει κι η Ελλάδα διαστημική υπηρεσία και δορυφόρο (η Τουρκία έχει δύο, η Βουλγαρία τον Bulsatcom και όλες σχεδόν οι ευρωπαϊκές χώρες τον δικό τους).
Γι’ αυτούς τους ξενόδουλους / ξενομανείς, με αρχές άνοιας, η Ελλάδα δικαιούται να διαθέτει κανένα τυροκομείο, όπως ο παππούς τους, ή κανένα κέντρο «ψυχαγωγίας» των ναυτών του 6ου Στόλου, όπως η γιαγιά τους. Οι «μενουμευρώπη» αγνοούν (;) ότι υπάρχει Ευρωπαϊκός Διαστημικός Οργανισμός (European Space Agency) και ότι η σημερινή Ελλάδα ήταν από τις ελάχιστες χώρες που δεν συμμετείχαν ενεργά;
Χέρι χέρι
Οι Σαμαράς - Βενιζέλος πούλησαν το 2013, στην Ντόιτσε Τέλεκομ, ήδη μεγαλομέτοχο του ΟΤΕ, και τον ελληνικό δορυφόρο, αυτόν που παραγγέλθηκε το 1999 επί Σημίτη (το ξέχασαν κι αυτό οι «εκσυγχρονιστές»;) και εκτοξεύθηκε το 2006, επί Καραμανλή. Η γερμανική κρατική εταιρεία, όμως, δεν τον χρειαζόταν (αλλά τον αγόρασε) και τον μεταπούλησε, βγάζοντας και κέρδος, στην Arabsat, μια εταιρεία που ιδρύθηκε το 1976 (!) από 22 αραβικά κράτη. Προφανώς οι κάτοικοι αυτών των χωρών (Μαυριτανία, Κατάρ, Ιορδανία, Λίβανος, Μπαχρέιν, Ιράκ, Υεμένη, Ομάν κ.λπ.) έχουν υψηλότερο μορφωτικό και ψηφιακό επίπεδο από αυτό των Ελλήνων, σύμφωνα με τους αγράμματους τρολαδόρους του αθηναϊκού μπιντέ και τους θλιβερούς επαρχιώτες κρατικοδίαιτους του σαλονικιώτικου καμπινέ.
Στην ιστοσελίδα της Arabsat γράφει: «Η Arabsat διατηρεί επίσης στρατηγικές συμμαχίες με τις περισσότερες από τις κορυφαίες δορυφορικές εταιρείες παγκοσμίως (...) και με την απόκτηση του Hellas Sat, ενός από τους κορυφαίους ομίλους τηλεπικοινωνιών της νοτιοανατολικής Ευρώπης».
Πούλησαν τον δορυφόρο και από τότε πληρώνουμε νοίκια για την ΕΡΤ στην EUTELSAT και σε άλλους δορυφόρους για τις ανάγκες των ενόπλων δυνάμεων και των υπηρεσιών εθνικής ασφάλειας. Εθνική προδοσία, θα φώναζε ο Άδωνις, αν αυτό γινόταν επί ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα μπορεί να ζητήσει συγγνώμη...
Όμως οι πρωταγωνιστές της διατεταγμένης μπαρούφας επιμένουν: Τι ανάγκη έχουμε από μια τέτοια υπηρεσία; Βλέπετε, την έννοια δορυφόρος τη γνωρίζουν μόνο στον πληθυντικό ως συνώνυμη των εαυτών τους.
Το καλό κράτος
Ο στόχος είναι σαφής, με κάθε αφορμή: να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ και να ξαναρχίσει η αφειδής και άνευ όρων δανειοδότηση των πυλώνων της «πολυφωνίας» τους. Κράζουν, λοιπόν, οι τιμητές των πάντων για το Εθνικό Κέντρο Διαστημικών Εφαρμογών και τον δορυφόρο. Ξεχνούν ότι αν δεν καλύψουμε τη θέση που είχαμε με δικό μας δορυφόρο, αυτή θα δοθεί σε γείτονες (μήπως στην εύπορη πΓΔΜ ή στην Αλβανία); Ούτε ξεχνούν, ούτε αγνοούν. Τους ενοχλεί το ότι ο δορυφόρος παρέχει και εφαρμογές πολιτικής και εθνικής προστασίας. Και το ρίχνουν στην παλαβή, δεξιοί παπαγάλοι, απροσάρμοστοι πασόκοι και «νεοαριστεροί» χούλιγκαν: «Γίναμε NASA» γράφουν! Και σκιτσάρουν (τι κατάντια!).
Την απάντηση την έλαβαν από την ίδια τη... NASA: «Πολύ θετικό βήμα η πρωτοβουλία ίδρυσης της Ελληνικής Διαστημικής Υπηρεσίας (...) που έπρεπε να είχε υλοποιηθεί δεκαετίες πριν» γράφει η ερευνήτρια της αμερικανικής αεροδιαστημικής υπηρεσίας Ελένη Αντωνιάδου. Κι επειδή, ως Ελληνίδα, προφανώς διάβασε στο Facebook όλες τις αηδίες των «ειδικών» της αρπαχτής, επανήλθε: «Είναι άλλο πράγμα η Διαστημική Υπηρεσία, άλλο η Διαστημική Βάση, άλλο η Αστροναυτική Βάση και άλλο η Βάση Εκτόξευσης Πυραύλων».
Κατάλαβαν κάτι οι παπαγάλοι; Ναι, ότι το τέλος πλησιάζει και χωρίς θαλασσοδάνεια και έκτακτα «πριμ», σε λίγο δεν θα έχουν ούτε για το ρεύμα. Έτσι, αυτοί, οι αντικρατιστές, βάζουν φωνή μεγάλη: Μα πού είναι το κράτος; Πετάει λεφτά για δορυφόρους, όταν εμείς χανόμαστε;
avgi
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου