Σάββατο 2 Μαρτίου 2024

Η Αόρατη Ακαδημία

 


Το έγκλημα των Τεμπών -που ένα χρόνο τώρα μας έχει βυθίσει σε βαριά κατάθλιψη- ανέδειξε δύο ακόμα Ακαδημίες, κοινωνικοπολιτικές ετούτες: την Σκοτεινή και την Φωτεινή Ακαδημία.

του Θύμιου Γεωργόπουλου

Σε ανάρτηση του στο facebook ο πρώην Βουλευτής Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας, γράφει:

“Και επειδή υπήρχε πάντοτε και υπάρχει η Ελλάδα που μας πληγώνει, θυμίζω ότι η Ακαδημία Αθηνών αρνήθηκε …τότε (κάποτε) την υποψηφιότητα του Νίκου Καζαντζάκη για μέλος της, και μετά την απόφαση αυτή ο ίδιος σχολίασε την αρνητική της απόφαση: «υπάρχει και μία άλλη Ακαδημία, η ΑΟΡΑΤΗ. Μέλη της ορατής Ακαδημίας: Μελάς, Αθανασιάδης-Νόβας, Κόκκινος, Χάρης Βλάχος, Αθανασιάδης, Σκίπης….».

Μέλη της ΑΟΡΑΤΗΣ Ακαδημίας: Καβάφης, Καρυωτάκης, Σικελιανός, Βάρναλης, Καζαντζάκης, Σεφέρης, Ελύτης……και άλλων ων ουκ έστιν αριθμός.

Τι είπατε κύριοι; Πάνω σε τι οικοδομήθηκε το σύγχρονο ελληνικό κράτος; Στο ψεύδος, στην υποκρισία, στις μετριότητες, στο φαίνεσθαι, στον «ολίγιστο εαυτό» (όπως τον περιγράφει ο Κρίστοφερ Λάς).

Όμως η ελληνική κοινωνία λάμπει από αίσθημα περηφάνιας και ευτυχίας μόνο όταν αναφέρεται στα μέλη της ΑΟΡΑΤΗΣ Ακαδημίας και περιφρονεί τα μέλη της Ορατής Ακαδημίας, που έχουν πάει στα αζήτημα της ιστορίας”.

 Το έγκλημα των Τεμπών -που ένα χρόνο τώρα μας έχει βυθίσει σε βαριά κατάθλιψη- ανέδειξε δύο ακόμα Ακαδημίες, κοινωνικοπολιτικές ετούτες: την Σκοτεινή και την Φωτεινή Ακαδημία.

Η πρώτη (η Σκοτεινή Ακαδημία) ήταν Ορατή, επειδή είχε δημόσιο βήμα και το χρησιμοποιούσε για να κάνει επίκληση στο Φως, μέχρι που έγινε ορατό από όλους ότι μαχόταν σύσσωμη, μεθοδικά και πολυεπίπεδα με σκοπό την απόλυτη συσκότιση.

Η δεύτερη (η Φωτεινή Ακαδημία) ήταν Αόρατη, επειδή δεν είχε δημόσιο βήμα για να βγάλει στο Φως την Αλήθεια, κι ακόμα γιατί το πένθος επιβάλλεται (όπως συμβούλευε η Σκοτεινή Ακαδημία) να είναι βουβό και κρυφό και οφείλει με προσευχές «περί αναπαύσεως των ψυχών» να πορευτεί από δω και πέρα, για να βρει την γαλήνη.

Πολύ γνωστά και ορατά σε όλη την κοινωνία είναι τα πρόσωπα της Σκοτεινής Ακαδημίας που τάχθηκαν αμέσως στην υπηρεσία του σχεδίου της συσκότισης:

Κυριάκος Μητσοτάκης, Κώστας Αχ. Καραμανλής, Άδωνις Γεωργιάδης, Κώστας Αγοραστός, Δημήτρης Μαρκόπουλος (με τους βουλευτές της πλειοψηφίας στην εξεταστική επιτροπή της βουλής),  Γεωργία Αδειλίνη, Παύλος Μαρινάκης, Άρης Πορτοσάλτε (με τους δημοσιογράφους που αποφάνθηκαν από την πρώτη στιγμή ότι το έγκλημα αποτελεί «ανθρώπινο λάθος») και…..Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η Σκοτεινή Ακαδημία ένα χρόνο τώρα μπαζώνει και τσιμεντώνει το έγκλημα, με δηλώσεις, με λόγια (κρυφά και φανερά), φράσεις: “Για ένα κωλοτρένο είναι κρίμα να χάσει τις εκλογές ο Κυριάκος”, “αν λέγαμε ότι υπάρχει πρόβλημα δεν θα έμπαινε κανείς στο τρένο”, “ήταν κακιά στιγμή”, “τι να κάνουμε; Αυτά συμβαίνουν. Πάτε στην εκκλησία να σας βοηθήσει. Κοιτάξτε μπροστά τη ζωή σας”.

Άγνωστα μέχρι πρότινος τα πρόσωπα της Φωτεινής Ακαδημίας, οι συγγενείς των νεκρών αθώων θυμάτων του εγκλήματος των Τεμπών:

H μητέρα της 20χρονης Κλαούντια που είπε “έκαψαν το παιδί μας και μας το έδωσαν σε μια κούτα στάχτη”, η μητέρα του 29χρονου μηχανοδηγού της εμπορικής αμαξοστοιχίας που δήλωσε “τον παρότρυνα να λάβει μέρος στην προκήρυξη για μηχανοδηγός. Το διανοήστε αυτό; Και τώρα τον έχασα για πάντα”, η μητέρα των 20χρονων δίδυμων φοιτητριών Θώμης και Χρύσας που συγκλόνισε λέγοντας “η συγκάλυψη είναι χειρότερη κι από τη δολοφονία”.

Και η Μαρία Καρυστιανού που συγκλόνισε την Ελλάδα, την Ευρώπη, τον κόσμο ολόκληρο, που με περισσότερες από 1.000.000 υπογραφές σώζει την τιμή όλων μας, που θα έπρεπε όλο το πολιτικό σύστημα να παρακαλάει να αναλάβει…..
…… Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

“Με πέτρες λιθοβολισμών το ‘στησα ετούτο το μνημείο”

Γιάννης Ρίτσος, ποιητής

https://www.koutipandoras.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου