Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Ο Βόλφγκανγκ και οι εφτά νάνοι



ΤΟΥ Γ.ΑΝΑΔΡΑΝΙΣΤΑΚΗ

Θέλει η Εθνική Κυβέρνησις να κρυφτεί, μα η χαρά δεν την αφήνει. Τους λένε υπαλλήλους της Μέρκελ, τους λένε κομματάρχες του Σόιμπλε, τους λένε νομάρχες της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, τους λένε και κάτι άλλα χοντρά 
-Κουίσλιγκς, Ράλληδες,Λογοθετόπουλους- που εμείς δεν τα υιοθετούμε κι αυτοί πάνε και καρφώνονται από μόνοι τους, απαγορεύοντας τις διαδηλώσεις και τις συναθροίσεις με χουντικό νομοθετικό διάταγμα του 1971. Πολιτική ευφυΐα κουνουπιδιού που βρίσκεται διασωληνωμένο στην εντατική.   
Η επιπολαιότητα και ο υπερβάλλων ζήλος είναι η καλή εκδοχή για τους Σαμαρά και Βενιζέλο. Η κακή εκδοχή είναι ότι προβαίνουν εσκεμμένα σε χουντίζουσες ακρότητες, για να ικανοποιήσουν τον ηγεμόνα που έρχεται να επισκεφθεί πρώτη φορά την αποικία χρέους. Να του δείξουνε εμπράκτως του Βόλφγκανγκ ότι το μαγαζί είναι δικό του, μπας και τους το ανταποδώσει με καμιά χάντρα και κανένα καθρεφτάκι. Τους έδωσε ήδη μια τζούρα ΦΠΑ της εστίασης, αν τους πει και κανέναν καλό λόγο, θα ανοίξουνε σαμπάνιες ο Αντωνάκης με τον Βαγγελάκη.   
«Μπράβο Αντώνη, είσαι υπέροχος, καταπληκτικός, απαράμιλλος και αβυσσαλέος» (τα γράφουμε στα ελληνικά, γιατί στα γερμανικά οι λέξεις ‘απαράμιλλος' και ‘αβυσσαλέος' θέλουνε τρεισήμισι σελίδες ). «Ευχαριστώ, Βόλφγκανγκ, πες όμως και κανένα καλό λόγο και για τον Βαγγέλη, γιατί θα μου κάνει τους αναπαραγωγικούς αδένες σαν την Πύλη του Βρανδεμβούργου». «Ποιος είναι ο Βαγγέλης;». «Αυτός εδώ δίπλα, που βγάζει κάθε πέντε λεπτά τη μούρη του στην κάμερα, σαν τον Μητσάρα». «Μπράβο και σε σένα Βαγγέλη». «Ευχαριστώ, αφεντικό, που ο θεός να μου κόβει Κουκουλόπουλους και να σου δίνει Ρέσλερ». Μετά από αυτά, ο Σόϊμπλε τους έδωσε και ένα νέο Μνημόνιο με κορδελίτσα, αλλά τούτα είναι λεπτομέρειες, διότι όπως λέει και ο λαός, ο λόγος σου με χόρτασε και το ψωμί σου φάτο.   
Δεν έχουνε οι άθλιοι ούτε ιερό ούτε όσιο. Μια εβδομάδα πριν από την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας, πήγαν και απαγόρευσαν τις διαδηλώσεις και τις συναθροίσεις χρησιμοποιώντας νόμο που ψήφισε η Χούντα του Παπαδόπουλου. Με το νομοθετικό διάταγμα 794/1971 «Περί δημοσίων συναθροίσεων», το οποίο είναι σκέτο περιβόλι: «Η αστυνομική αρχή δύναται να απαγορεύση την συνάθροισιν, εάν ήθελε κρίνει, μετ' έρευναν, ότι εκ της πραγματοποιήσεως αυτής επίκειται κίνδυνος διά την δημοσίαν τάξιν και ασφάλειαν, μη δυνάμενος να αποτραπή δι' ηπιωτέρων αστυνομικών μέτρων. Αρμοδία διά την απαγόρευσιν δημοσίας συναθροίσεως εν υπαίθρω είναι η αστυνομική αρχή του τόπου, εν ως αύτη μέλλει να πραγματοποιηθή. Η απόφασις περί απαγορεύσεως δημοσίας συναθροίσεως εν υπαίθρω δέον να περιέχη τους λόγους τους δικαιολογούντας, κατά την κρίσιν του εκδόντος ταύτην, τον επικείμενον κίνδυνον της δημοσίας τάξεως και ασφαλείας και την αδυναμίαν αποτροπής αυτού δι' άλλων ηπιωτέρων της απαγορεύσεως μέτρων».   
Μια απορία έχω: Η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ θεωρείται συνάθροιση ή πρέπει να συμμετέχει και το Πολιτικό Γραφείο, για να συμπληρωθεί ο προβλεπόμενος αριθμός ατόμων;     

Πηγή: avgi.gr -

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου