Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Νυχτερινή έφοδος της Αστυνομίας σε σπίτια στην Ιερισσό

Σκηνές βγαλμένες από κινηματογραφική ταινία εκτυλίχθηκαν τα ξημερώματα στην Ιερισσό Χαλκιδικής - Οι δύο συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα, ενώ οι κάτοικοι θα βρεθούν στο πλευρό τους. "Στις 10:00 θα είμαστε όλοι στον Πολύγυρο" δηλώνουν.


Οι προειδοποιήσεις - απειλές Δένδια για την Ιερισσό

9:52 Δυνάμεις της αστυνομίες και διμοιρίες ΜΑΤ καταφθάνουν από τη Θεσσαλονίκη στον Πολυγυρο, όπου οι συγκεντρωμένοι αλληλέγγυοι στους συλληφθέντες πληθαίνουν.

Φωτογραφία από



9:27 Δένδιας στο MEGA: "Αν εκτελείτο το ένταλμα το απόγευμα θα γινόταν μακελειό"...

9:14 Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ως αναληθείς τις επίσημες δηλώσεις της Αστυνομίας και υποστηρίζουν ότι δεν υπήρχε άρνηση εισόδου στα σπίτια που να δικαιολογεί τη βιαιότητα της εισβολής.

9:08 Ο κόσμος συγκεντρώνεται συνεχώς έξω από τα δικαστήρια Πολυγύρου. Πολλοί έχουν εισέλθει στο κτίριο των δικαστηρίων. Διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν ήδη παραταχθεί στον προαύλιο χώρο.

9:00 Η αστυνομική επιχείρηση στην Ιερισσό για τη σύλληψη δύο ατόμων, μετά από την έκδοση των σχετικών ενταλμάτων σύλληψης για την υπόθεση της επίθεσης στις Σκουριές, έγινε με όλες τις νόμιμες διατυπώσεις και σύμφωνα με όσα ορίζει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας, υποστήριξε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Χρήστος Παρθένης.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ, ανέφερε ότι η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε παρουσία δικαστικών λειτουργών, ενώ ερωτηθείς γιατί επιλέχθηκε να εκτελεστούν τα εντάλματα στις 3 τα ξημερώματα απάντησε πως εκτιμήθηκε επιχειρησιακά ότι αυτός ήταν ο πιο πρόσφορος χρόνος.
Σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες περί βίαιης εισβολής των αστυνομικών δυνάμεων στα σπίτια των συλληφθέντων, δήλωσε ότι υπήρξε άρνηση συμμόρφωσης με αποτέλεσμα να αναγκαστούν οι αστυνομικές δυνάμεις να εισέλθουν με βίαιο τρόπο στις οικίες.
(Πηγή: www.naftemporiki.gr)
8:40 Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα στον Πολύγυρο. Κάτοικοι έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται ήδη για συμπαράσταση. Δηλώνουν εξοργισμένοι με την αγριότητα με την οποία έκανε η αστυνομία τις συλλήψεις.

***************

Ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας εισέβαλαν λίγο μετά τις 03.15 τα ξημερώματα στις κατοικίες δύο κατοίκων της Ιερισσού, τους οποίους κατηγορούν για τον εμπρησμό του εργοταξίου της «Ελλ. Χρυσός», την ώρα που βρίσκονταν μέσα μαζί με τις οικογένειες τους. Όπως περιγράφεται, «οι δυο κάτοικοι Ιερισσού συνελήφθησαν με γκαγκστερικό τρόπο από την αστυνομία, η οποία διέρρηξε και έσπασε τις πόρτες των σπιτιών τους μέσα στη μαύρη νύχτα και τους άρπαξαν μπροστά στα παιδιά τους. Σύμφωνα με μέλη των οικογενειών, ούτε καν χτύπησαν την πόρτα, αλλά την διέρρηξαν σαν κοινοί κλέφτες».



Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, οι αστυνομικοί έσπασαν με λοστούς τις πόρτες της εισόδου. Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, οι αστυνομικοί στην πρώτη περίπτωση προσπάθησαν να εισβάλουν σπάζοντας την είσοδο του σπιτιού με λοστό, όμως έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη ο οποίος άνοιξε την πόρτα, εκείνη τη στιγμή τον συνέλαβαν μπροστά στην οικογένεια του. Στη δεύτερη περίπτωση, σύμφωνα πάντα με τους κατοίκους, έσπασαν την πόρτα του σπιτιού με μια κλοτσιά.



Οι κάτοικοι του χωριού ξεσηκώθηκαν αμέσως. Άρχισαν να χτυπούν οι καμπάνες, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία και κινήθηκαν προς το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, που μάλλον είχε εγκαταλειφθεί από νωρίς, προκαλώντας φθορές. Αυτή την ώρα η κατάσταση έχει ηρεμήσει ενώ οι κάτοικοι συγκεντρώνονται – και από τα γύρω χωριά – προκειμένου να μεταβούν στον Πολύγυρο, όπου έχουν μεταφερθεί οι συλληφθέντες.

Πηγή: seleo.gr, Insider.gr, thesstoday.gr και αναφορές στα κοινωνικά δίκτυα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου