Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Επτανήσιοι Αιρετοί ΞΥΠΝΗΣΤΕ…σας ξεφτιλίζουν !!!

Γράφει ο Γιάννης Βραδής

Η ανεπάρκεια των Ελληνικών κυβερνήσεων είναι δεδομένη, το αποτέλεσμα της πορείας της χώρας το αποδεικνύει τρανά άλλωστε.
Οι Έλληνες υποφέρουν και πληρώνουν γιά το διεφθαρμένο και ανίκανο κράτος που ανέχθηκαν γιά χρόνια.
Οι Επτανήσιοι όμως πληρώνουν διπλά, από την μία σαν πολίτες της Ελλάδας και από την άλλη σαν πολίτες ενός νησιωτικού συμπλέγματος που διαχρονικά οι Ελληνικές κυβερνήσεις αντιμετωπίζουν χωρίς αγάπη και ενδιαφέρον, που αντί να επιδιώκουν την ανάπτυξή του, από την οποία θα αποκόμιζε οφέλη ολόκληρη η χώρα, προτιμούν να…το συρρικνώσουν σαν να αποτελεί ένα καρκίνωμα στο σώμα του κράτους.
Στην προσπάθεια αυτή έχουν συνεισφέρει και αρκετοί τοπικοί αιρετοί οι οποίοι γιά χρόνια καθεύδουν και αρκούνται είτε σε απλές λεκτικές αντιδράσεις και ψηφίσματα, είτε ακόμη και συγκαλύπτουν και επικροτούν την κάθε αρνητική γιά τα Επτάνησα κυβερνητική πράξη. Οι ίδιες οι κυβερνήσεις τους ξεφτιλίζουν εμπρός στα μάτια των ψηφοφόρων τους είτε με παντελή αγνόηση των αιτημάτων και διαβημάτων τους, είτε με χλευαστικές υποσχέσεις, όπως στην περίπτωση του υπουργού Παιδείας σχετικά με το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.
Τα διαπλεκόμενα συμφέροντα είναι πολλά και αυτά σε αρκετές περιπτώσεις προσδιορίζουν τις πολιτικές, αλλά είναι έργο των αιρετών να αντικρούσουν αυτά τα συμφέροντα και να παλαίψουν γιά το καλό των πολιτών που εκπροσωπούν. Η απομάκρυνση του ΤΕΙ, ή του Πανεπιστημίου από τα Επτάνησα δεν θα είναι αποτυχία των Ελληνικών κυβερνήσεων, θα είναι αντίθετα επιτυχία της πολιτικής υποβάθμισης και απαξίωσης των Επτανήσων, θα αποτελέσει όμως παταγώδη αποτυχία των τοπικών αιρετών οι οποίοι δεν κατορθώνουν να υψώσουν το ανάστημά τους και να πολεμήσουν γιά το καλό του τόπου τους.
ΑΙΡΕΤΟΙ ΞΥΠΝΕΙΣΤΕ!
Τα Επτάνησα δέχονται τις τελευταίες βολές, σύντομα το νησιωτικό σύμπλεγμα δεν θα αποτελεί τίποτα περισσότερο από έναν αριθμό αιμορραγούντων εξαρτημάτων της απέναντι στεριάς. Τώρα είναι η ώρα που πρέπει όλοι οι Επτανήσιοι αιρετοί, Περιφερειάρχης, Δήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, Βουλευτές, φορείς και σωματεία να ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΝ μεταξύ τους και να καταστήσουν σαφές στην κυβέρνηση ότι:
- Η Περιφέρεια Iονίων Νήσων είναι εδώ γιά να μείνει.
- Οι Επτανήσιοι πολίτες δεν είναι μία μειονότητα μέσα στον Ελληνικό χώρο και απαιτούν ίσα δικαιώματα με τους υπόλοιπου νησιώτες.
- Απαιτούν Γενική Διοίκηση (Γραμματεία) Ιονίου, ώστε να πάψει η εξάρτηση από στεριανά κέντρα.
- Απαιτούν πλήρη στελέχωση της Δημόσιας Διοίκησης, όπως γίνεται στις άλλες περιφέρειες.
- Απαιτούν τα δικά τους Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.
- Απαιτούν το Ελληνικό κράτος να αντιμετωπίσει τα Επτάνησα σαν ένα ισότιμο και χρήσιμο μέλος και όχι σαν καρκίνωμα στο σώμα της Ελλάδας.
Ο λαός θα πρέπει δυναμικά και μέσα φυσικά στα πλαίσια της νομιμότητας, να στηρίξει τις παραπάνω ενέργειες των αιρετών. Όλοι οι Επτανήσιοι, από τους Οθωνούς μέχρι τα Αντικύθηρα πρέπει να φωνάξουν ότι τα Επτάνησα είναι ενωμένα και να απομονώσουν τις φωνές που προσπαθούν να σπείρουν ενδο-Επτανησιακή διχόνοια.

Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Purdue, ΗΠΑ
http://ionianislandsvision2020.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου