Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Σε τροχιά σύγκρουσης Περιφέρεια – Δήμος για το Ινστιτούτο Ελαίας

Ένταση στις σχέσεις Σπύρου - Τρεπεκλή, μεετά την ανταλλαγή επιστολών και αιχμές του ενός προς τον άλλο δημοσίως, με αφορμή το Ινστιτούτο Ελαίας. Και μετά τις επιστολές, η παραχώρηση...
Το θέμα της παραχώρησης της χρήσης κτιρίου του Ινστιτούτου Ελαίας στη Χορωδία Κέρκυρας για τη λειτουργία Ακαδημίας Μουσικής τέθηκε προς συζήτηση στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, παρουσία και χορωδών.
Ο περιφερειάρχης είχε υποστηρίξει μόλις χθες στο δελτίο ειδήσεων του corfupresstv ότι στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου δεν θα λαμβανόταν καμία απόφαση, αλλά θα γινόταν ενημέρωση για τις εξελίξεις στο θέμα και ενδεχομένως να ακολουθούσε συζήτηση – σύσκεψη όλων των πλευρών για την τελική απόφαση.
Τελικά όμως το Σώμα κατέληξε σε απόφαση, ομόφωνη μάλιστα, για την ευόδωση του αιτήματος της Χορωδίας. Τι μεσολάβησε από τις δηλώσεις περιφερειάρχη, άγνωστο. Ο ίδιος πάντως, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, υποστήριξε ότι το θέμα ήρθε προς ζύμωση από τους συμβούλους και κατέληξε (μοιραία;) σε απόφαση.
Η επιστολή Τρεπεκλή
Την επιστολή του Δημάρχου Κέρκυρας Γιάννη Τρεπεκλή δημοσιοποίησε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ο Σπύρος Σπύρου, στην οποία ο κ. Τρεπεκλής υπενθυμίζει την από καιρού αλληλογραφία του με το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης για παραχώρηση των κτιρίων του Ινστιτούτου Ελαίας για στέγαση σχολείων και υπηρεσιών του Δήμου.
Ο Δήμαρχος της Κέρκυρας ζητά από τον Περιφερειάρχη, φανερά ενοχλημένος, να ιεραρχήσει τις ανάγκες της Κέρκυρας καθώς και να μην λάβει μέρος άθελά του σε προεκλογικά παιχνίδια και εντυπώσεις που δεν θα έχουν κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Το νοσοκομείο αντέτεινε ο Σπύρου
Συνεχίζοντας ο κ. Σπύρου υποστήριξε ότι και ο ίδιος θα μπορούσε να είναι το ίδιο ενοχλημένος, αφού επιστολή που έχει στείλει στο Δήμο Κέρκυρας για τη χρήση του παλαιού νοσοκομείου έχει μείνει αναπάντητη. Μάλιστα ο κ. Σπύρου έχει απαντήσει ήδη στην επιστολή Τρεπεκλή, στο ίδιο αιχμηρό ύφος, μ’ εκείνο του Δημάρχου.
Εν αναμονή του Δημοτικού Συμβουλίου
Το λόγο τώρα έχει ο Δήμαρχος αλλά και ο Δ/ντης Περιφερειακής Εκπαίδευσης Τηλ. Γαβαλάς που ζητούν στο χώρο του Ινστιτούτου Ελαίας να βρουν στέγη τρία νηπιαγωγεία και το Ειδικό Νηπιαγωγείο, καθώς και τα θερμοκήπια του Δήμου που πρέπει να απομακρυνθούν λόγω των εργασιών που γίνονται στον Φοίνικα.
Αν ο Δήμαρχος σηκώσει το γάντι, αυτό αναμένεται να συμβεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την ερχόμενη Δευτέρα.
Τι παραχωρούν;
Να σημειωθεί πάντως, ότι προς το παρόν τα κτίρια και ο περιβάλλοντας χώρος ανήκουν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης (στο «Δήμητρα») και δεν έχουν παραχωρηθεί σε κανένα φορέα. Συνεπώς η απόφαση της Περιφέρειας για παραχώρηση στη Χορωδία Κέρκυρας, θα μπορεί να εκτελεστεί εάν κι εφόσον περιέλθει στα χέρια της η χρήση του χώρου. Μεσολαβούν εκλογές κι έως τότε...

πηγή: www.corfupress.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου