Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Με το "κίνημα της πατάτας" ξεκινά το Εναλλακτικό Εργαστήρι, τις δράσεις αλληλέγγυας οικονομίας στην Κέρκυρα

Το Εναλλακτικό Εργαστήρι, ανοίγει έναν κύκλο άμεσων δράσεων με στόχο την ανάπτυξη της κοινωνικής αλληλέγγυας οικονομίας. Στο πλαίσιο της μη αποδοχής του υπάρχοντος οικονομικού μοντέλου, ξεκινάει την πρώτη προσπάθεια παράκαμψης των μεσαζόντων. Η φιλοσοφία του εγχειρήματος, εστιάζει στην άμεση επαφή παραγωγών και καταναλωτών, χωρίς την κερδοσκοπική διαμεσολάβηση των εμπόρων, γεγονός που ια καταστήσει δικαιότερη την οικονομική διαχείριση της ζωής μας. Λόγω έλλειψης επαρκούς αριθμού πατατοπαραγωγών στην Κέρκυρα, η αρχή γίνεται με την ομάδα πατατοπαραγωγών του λεκανοπεδίου Νευροκοπίου.
Ο κύκλος θα συνεχιστεί με άλλα εποχιακά προϊόντα ήπιας μορφής καλλιέργειας, έχοντας πάντα στραμμένο το βλέμμα προς τους ντόπιους παραγωγούς του νησιού, με απώτερο σκοπό τη δικτύωσή τους.
Το Εναλλακτικό Πολιτιστικό Εργαστήρι θα κάνει την πρώτη παραλαβή 25 τόνων από την ομάδα παραγωγών του Νευροκοπίου, το Σάββατο 24 Μαρτίου. Η πρώτη παρτίδα έχει ήδη συμπληρωθεί, όσοι όμως ενδιαφέρονται ακόμη να προμηθευτούν πατάτες με 35 λεπτά το κιλό (συσκευασία 20 κιλά), να ενημερωθούν στη διεύθυνση www.enalaktikoergastiri.wordpress.com  και να παραγγείλουν μέχρι την Τετάρτη 21/3 στη διεύθυνση enalaktikoergastiri@yahoo.com  (όνομα, τηλέφωνο, ποσότητα).
Μετά τη συμπλήρωση και της δεύτερης παρτίδας, θα αναρτηθεί ανακοίνωση στο blog του Εργαστηρίου, με την ημερομηνία της δεύτερης παραλαβής. Σε λίγες επίσης ημέρες, θα ανακοινωθούν τα προϊόντα παραγωγών της Κέρκυρας, που θα διατεθούν απευθείας στους καταναλωτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου