Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Αποχαιρετισμός με σεβασμό στο Γιάννη Μπανιά

Ο Γιάννης Μπανιάς, ένας σεμνός και ακούραστος "εργάτης" της ελληνικής ανανεωτικής αριστεράς δεν είναι από σήμερα κοντά μας. Από τα όσα έχουν ήδη γραφτεί για το Γιάννη Μπανιά στο διαδίκτυο, σταχυολογούμε και αναδημοσιεύουμε δύο μικρούς και σεμνούς αποχαιρετισμούς.



Από το www.faiakas.blogspot.com
"Αποχαιρετισμός στον Γιάννη Μπανιά, που διέθεσε την ζωή του, αναδεικνύοντας εκείνο το διαφορετικό ήθος κοινωνικού ανθρωπισμού, που ήταν, είναι κα παραμένει το μεγάλο ζητούμενο, πιο πάνω και πιο πέρα από τις επαναστατικόμορφες διακηρύξεις. Αυτό το ήθος, που μπορεί να εγγυηθεί την φυσική ανθρωπιά και τα αληθινά οράματα, που συντρίφτηκαν στο ορυμαγδό των γραφειοκρατών..."

"Δεν μπορώ να το πιστέψω. Γράφοντας μέσα στη νύχτα για την Εποχή, ήρθε στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο η θλιβερή είδηση. Ο σύντροφος Γιάννης Μπανιάς δεν είναι πια μαζί μας. Ο θαυμάσιος αυτός άνθρωπος, ο ανιδιοτελής αγωνιστής, ο συνεπής κομμουνιστής, αυτός που δεν πρόδωσε και δεν εξαργύρωσε ποτέ τις ιδέες του δεν έντεξε στην αρρώστια που τον βασάνιζε τον τελευταίο καιρό. Δεν ξέρω τι να γράψω μέσα στην οδύνη που νιώθω. Ξέρω μόνο πως ξαφνικά έγινα φτωχότερος. Όλοι μας γίναμε φτωχότεροι: Η ΑΚΟΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η Αριστερά, το κίνημα."


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου