Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Αντιδράσεις για το εδικό τέλος τουριστικής προβολής

Την αντίθεσή του ως προς την πρόθεση του Δήμου Κέρκυρας για επιβολή ειδικού τέλους τουριστικής προβολής, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Ενιαίος Επαγγελματικός – Εμπορικός – Τουριστικός Φορέας του νησιού.  
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ενιαίου Φορέα, που υπογράφεται από τον εκπρόσωπο τύπου του, Κώστα Διαβάτη, έχει ως εξής:
"Ειδικό Τέλος Τουριστικής Προβολής
Κανέναν έμμεσο ή άμεσο ΦΟΡΟ, ΤΕΛΟΣ ή όπως αλλιώς λέγεται η επιβάρυνση στον Κερκυραίο επιχειρηματία, είναι η θέση του Ενιαίου Φορέα.
Η ιστορία έδειξε πως η διαχείριση Τελών και Φόρων από τους Δήμους έχει αποτύχει.
Ο Κερκυραίος επιχειρηματίας δεν μπορεί πλέον να δεχθεί άλλον έναν Διαχειριστή των χρημάτων του.
Θεωρούμε πρόκληση την συγκεκριμένη στιγμή που ο Έλληνας επιχειρηματίας αιμορραγεί, συμπολίτες μας να σκέφτονται πώς θα του προσθέσουν Φόρους και Τέλη, προκειμένου να πραγματοποιηθεί το αυτονόητο. Αυτό που χρόνια πριν θα έπρεπε να είχε πραγματοποιήσει ο Ε.Ο.Τ., η Περιφέρεια, ο Δήμος, το Επιμελητήριο Κέρκυρας με χρήματα δικά μας που ήδη διαχειρίζονται.
Εφόσον μέχρι και σήμερα όχι μόνον δεν προσκλήθηκε, αλλά ούτε καν ενημερώθηκε ο Ενιαίος Φορέας, αλλά και πολλοί άλλοι φορείς, καλούμε τον Εμπορικό Σύλλογο Κέρκυρας και το Επιμελητήριο Κέρκυρας σε έκτακτη κοινή σύσκεψη προκειμένου να ενημερώσουμε τα μέλη μας και να πάρουμε θέση στο θέμα.
Η ανησυχία του προεδρείου του Ενιαίου Φορέα περικλείεται από τα έξης ερωτήματα:
Ποιος θα είναι αυτός που θα διαχειριστεί τα χρήματα τα δικά μας ;
Πώς θα ελέγχουμε εμείς, που θα εισφέρουμε τα χρήματά μας ;
Ποιος θα μας εγγυηθεί ότι δεν θα συμβεί αυτό που συνέβη σε όλες τις Αναπτυξιακές των Δήμων της Ελλάδας;
Πώς θα διασφαλιστούμε για τυχόν ανεξέλεγκτες αυξήσεις του Τέλους, στο μέλλον ;
Γιατί δεν χρησιμοποιείται μέρος των ήδη δημοτικών Τελών για αυτό το τόσο σοβαρό θέμα παρά ζητάνε επιπλέον εισφορά των επιχειρήσεων ;
Ο Ενιαίος Φορέας στην συλλογική προσπάθεια του για την Ανάπτυξη της Κέρκυρας, αφού διαβουλευτεί με τους υπόλοιπους φορείς και ενημερώσει τα μέλη του, θα παρουσιάσει τις δικές του προτάσεις".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου